Så här ser du vilka program som använder Internet på din dator

Varför det är intressant att veta om program anslutna till Internet

Windows är för närvarande det mest använda operativsystemet för stationära datorer. Det betyder att det finns ett brett utbud av möjligheter när det gäller tillval och tillgängliga verktyg. Vi har också installerat många typer av programvara som kräver internetåtkomst för att fungera korrekt.

Nu måste vi komma ihåg att det ibland är praktiskt att veta hela tiden vilka program använder nätverket på vår dator. Detta är intressant eftersom det vid en svag anslutning kan vara ett problem att ha många verktyg som intensivt använder nätverket, men också att undvika säkerhetsproblem.

Om vi ​​har inkräktare på vår dator kan de smyga en trojansk häst genom en bakdörr och använda vårt system via Internet. De kan samla in data, utföra kommandon godtyckligt och i slutändan äventyra vår säkerhet och vår Integritet . Vi vet redan att säkerhet är en grundläggande faktor och måste tas i beaktande hela tiden.

För allt detta kan det vara intressant att verkligen veta vilka program som använder Internet på vår Windows-dator. Lyckligtvis är det något som vi kan se på ett enkelt sätt och utan att behöva installera något annat, även om vi även har tredjepartsverktyg.

Hur man ser vilka program som använder Internet

I Windows har vi integrerat en rad funktioner och funktioner med vilka vi kan få information om våra nätverksanslutningar. Bland dessa alternativ kan vi också se vilka program som använder vår anslutning. Låt oss se vilka är de viktigaste alternativen vi har.

Aktivitetshanteraren

Ett av de enklaste sätten att se vilka program som använder Internet i Windows är att gå till Aktivitetshanteraren . För detta kan vi högerklicka på Start-knappen och sedan klicka på Aktivitetshanteraren, samt ha möjlighet att använda tangentkombinationen Ctrl + Alt + Del och gå in i Aktivitetshanteraren.

Där hittar vi alla program och processer som för närvarande körs på datorn. Vi kan se aspekter som användningen av RAM, hårddisk, etc. Vi kommer också att hitta nätverkssektion .

Där kan vi se vilka applikationer som använder anslutningen vid den tidpunkten. Den mäter den i Mbps och vi kan beställa den bara genom att klicka på Röd, så vi kommer att se portugisiska av dessa program från högsta till lägsta.

Resursövervakare

Utan att lämna aktivitetshanteraren kan vi klicka på prestandafliken. Väl inne klickar vi på Wi-Fi eller Ethernet (det vi använder vid den tidpunkten) och vi öppnar resursövervakare . Det kommer automatiskt att visa ett nytt fönster där vi kan se alla program som använder nätverket vid den tidpunkten.

Det är därför ett annat alternativ att ha mer kontroll över användningen av Internet i Windows. På ett visuellt sätt kommer vi att kunna känna till Internetförbrukningen för de olika program som vi har kört.

Se hur mycket program har förbrukat

Vi har sett två alternativ för att veta vilka program som använder internet vid varje given tidpunkt. Ett sätt att följa denna konsumtion live för att ha total kontroll och till och med kunna se inkräktarna som använder vår utrustning.

Men vi har också möjlighet att se hur mycket programmen förbrukade under de senaste 30 dagarna. Det är mycket användbart om vi vill ha kontroll om vår datahastighet är begränsad. Det är väldigt lätt att upptäcka.

Den här gången måste vi gå till Start, vi går till Inställningar, Nätverk och Internet, sedan till Dataanvändning . Där öppnas ett nytt fönster med alla program som har anslutit till internet den senaste månaden. Med varje program kommer vi att se den nedladdade mängden, vilken data de har förbrukat.

Därför kan vi, genom att följa dessa steg, se Internetförbrukningen för de olika programmen som vi har installerat och kört i Windows. Som vi kan se räcker det att använda funktionerna integrerade i själva systemet, på ett enkelt och snabbt sätt.

Relaterade Artiklar

Back to top button