Så här ser du dina RAM-specifikationer i Windows 11

Ha en tillräcklig mängd RAM-minne det är viktigt för dig att ha en smidig upplevelse av din PC. RAM är extremt snabbt minne som tillfälligt lagrar de filer du behöver mest för supersnabb åtkomst. Ju mer minne du har, desto fler filer kan du lagra.

Det betyder att du kan växla mellan flera appar snabbare när alla är öppna, eller hjälpa till med appar som är väldigt tunga och minneskrävande, som t.ex. Photoshop det är Premiär. Om du inte vet hur mycket RAM som finns tillgängligt på din PC är det relativt enkelt att kontrollera det i Windows 11.

På egen hand kräver Windows 11 minst 4 GB RAM för att kunna arbeta på din PC. Du är mer benägen att stöta på problem om du inte har en betydande mängd minne, så det är viktigt att se till att din dator kan hantera ditt arbetsflöde. I det här inlägget kommer vi att lära dig hur du kan kontrollera detta, samt annan mycket användbar information om ditt minne.

Hur man kontrollerar total RAM-kapacitet

Om det enda du vill är att veta hur mycket RAM din dator har, är det enklaste sättet att göra det genom att gå till appen Inställningar. Se hur du gör:

Steg 1: Öppna appen “inställningar” tillgänglig från Start-menyn
Steg 2: I kategorin “Systemet” – som förmodligen redan öppnas som standard – scrolla ner och klicka på “”.

Steg 3: I “Enhetsspecifikationer”, kommer du att se mängden RAM installerat på din PC.

Du kommer att se att det totala användbara RAM-minnet är mindre än vad som faktiskt är installerat. Detta är nästan alltid fallet eftersom en del minne kan delas med grafikprocessorn på din PC. Men oroa dig inte. Det betyder inte att något är fel med din enhet.

Kontrollera RAM-specifikationer från Task Manager

Nu, om du vill veta lite mer om ditt RAM-minne utöver dess totala kapacitet, Aktivitetshanteraren kan ge lite mer information och ge dig en bättre bild av hennes prestation. Se hur du gör:

Steg 1: Högerklicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och klicka på “Aktivitetshanteraren”. Du kan också öppna Start-menyn och söka efter den i sökfältet.

Steg 2: Om detta är första gången du öppnar Aktivitetshanteraren, klicka på “se mer information” i fönstret som öppnas.

Steg 3: klicka på fliken “Prestanda” överst.

Du kommer då att se en lista över din PC-hårdvara. Klicka i “Minne”.

Redo! Du kommer nu att se en mängd olika specifikationer om ditt minne, inklusive kapacitet, hastighet, antal använda platser och hur mycket RAM som är reserverat för specifik hårdvara på din PC (Vilket förklarar varför det användbara RAM-minnet är mindre än summan ovan)

Denna information kan hjälpa dig med många saker. Att känna till din minneshastighet kan berätta vilken typ av prestanda du kan förvänta dig av ditt RAM-minne. Visst, även om det inte alltid påverkar din dagliga användning, kan vissa appar dra nytta av högre hastigheter. om du använder en anteckningsbokRAM når i allmänhet högre hastigheter.

Antalet slots som används kan också vara användbart om du planerar det öka mängden RAM på din PC. Om alla dina platser används betyder det att du måste byta ut en av de interna modulerna. Och naturligtvis, se till att du köper en modul med mer kapacitet än du redan har. Om du har en extra kortplats, köp bara ett annat minne med den kapacitet du vill ha och lägg till det på din PC.

…..

Funderar du på att köpa en produkt online? Upptäck tillägget Save the Connected World för Google Chrome. Det är gratis och erbjuder dig prisjämförelser i större butiker och kuponger så att du alltid kan köpa till bästa pris. Ladda ner nu.

Via: XDA Developers

Relaterade Artiklar

Back to top button