Så här ser det äldsta fossilet av en marklevande organism ut

Det äldsta fossil av en landlevande organism som hittills upptäckts har en ålder som kan hänvisas till för cirka 635 miljoner år sedan. Så här ser det ut.

Finns i södra Kinabland de sedimentära bergarterna som finns i små håligheter i formationen Doushantuodetta mikrofossil det är den äldsta som hittills hittats. Det överraskande är att detta fynd skulle vara mycket likt en svamp. Faktum är att mikrofossilen har strukturer mycket lika långa trådliknande filament typiskt för svamp.

Det är en upptäckt av helheten tillfällig som i alla fall grävde fram ett fossil som forskarna kanske letade efter vid det här laget mycket tid. Enligt forskarna av Virginia Tech College of Science, Guizhou University och University of Cincinnatiskulle detta gamla fossil tillhöra en organism som skulle ha hjälpt Landa att återhämta sig från en istid som fick vår planet att se ut som en jätte “snöboll”. Om forskarnas tolkning är korrekt, kan detta fynd vara till hjälp för att förstå klimatförändring i det förflutna på vår planet. Dessutom kan denna mikrofossil vara ett värdefullt hjälpmedel för att förståEvolution av primitivt liv.

Forskarnas mål är nu att studera hur dessa svampliknande organismer levde och hur de lyckades bevara sig själva. Studiet av detta fossil och andra liknande det kommer också att tillåta oss att förstå hur mikroskopiska livsformer som dessa lyckades överleva gamla glaciationer tills dess att blomma in komplexa former över hela jorden.

Du kan hitta mer information om upptäckten av detta gamla och fascinerande fossil genom att läsa studien som publicerades i den auktoritativa tidskriften Naturkommunikation.

Relaterade Artiklar

Back to top button