Så här ökar du ditt iOS-lösenord om polisen konfiskerar din telefon

I många länder, särskilt i
USA, (Förenad) polis(Stater) kan konfiskera din telefon och kräva STIFT – kod för att öppna den.

Men iOS-enheter kommer som standard med en fyrsiffrig Pinkod. (PIN) Det är praktiskt taget värdelöst ur säkerhetssynpunkt. Om du vägrar att ge din STIFT -kod, den senaste hackingmjukvaran som används av brottsbekämpande myndigheter kan låsa upp dessa telefoner på så lite som två timmar).

sexsiffrig STIFT -koden ger dig upp till tre dagars andrum innan polisen hittar musikalbum på din telefon David Hasselhoff. (David Hasselhoff) Det betyder att du måste förbättra ditt spel på allvar och göra minst åtta nummer. Innan tolv skulle vara ännu bättre. Det kommer att ta 10 till 25 år att knäcka ett tiosiffrigt lösenord.

Men hur ökar man STIFT – kod till en så hög nivå? Läs vidare för att ta reda på det. Det är väldigt lätt.

En enkel guide för att göra din iOS-enhet säkrare(Den enkla guiden för att öka säkerheten för din iOS-enhet)

I inställningar scrolla ner till Tryck på ID och lösenord(Tryck på ID och lösenord) . Efter att ha klickat kommer du att uppmanas att ange den aktuella STIFT -koden . Detta förutsätter naturligtvis det STIFT – koden är redan inställd. Vad det ska vara.

Tryck på ID och lösenord i Inställningar

Efter att ha gått in i inställningsområdet Lösenord(Lösenkod) scrolla ner till slutet. Du kommer att se alternativet “Radera data”. Som de säger, han kommer att ta bort ALLT(ALL) data på din telefon efter tio misslyckade inloggningsförsök.

Torkning aktiverad

Du bör vara medveten om att det har hävdats att hackningsprogram har hittat en väg runt denna gräns för tio testperioder. Men i alla fall, aktivera den här funktionen.

Scrolla nu upp och installera “Kräv lösenord(Kräv lösenord) omedelbart.” Klicka sedan “Ändra lösenord”(Ändra lösenord) .

Kräv lösenord inställt på Omedelbart

Du kommer nu att bli ombedd att ange ett nytt lösenord. Men om du tittar på skärmen finns det bara sex platser för siffror. Så vad händer om du vill ha åtta till tolv siffror? Nåväl, här måste du klicka “Lösenordsalternativ(Lösenkodsalternativ) » .

Fönstret Ändra lösenord

Nu visar detta tre alternativ för att ändra din Pinkod(PIN) . Med utgångspunkt från botten kan du ha en fyrsiffrig kod (väldigt avskräckt av de skäl som jag just har beskrivit). För det andra(Andra), “användarnumerisk kod” (med andra ord, så många siffror som du vill). Till sist, “anpassad alfanumerisk kod” (så många siffror och andra tecken du vill).

Popupmenyn Ändra lösenordsalternativ

Eftersom jag loggar in på min telefon flera gånger i timmen (och det gör du säkert också) behöver jag balansera behovet av säkerhet med min önskan att inte bli tokig med ett långt och krångligt lösenord. Så jag väljer dörr nummer två – en individuell digital kod.

Ange ett nytt lösenordsfält i avsnittet

Du får då ett textfält där du kan ange ett nytt STIFT – kod utan några begränsningar. Försök att skriva in minst åtta siffror som du lätt kan komma ihåg och som andra aldrig kommer att förstå.

När du har angett den kommer du att uppmanas att ange den igen för att vara säker på att du skrev in den korrekt första gången. Efter det är jobbet gjort. gå ut(Logga) från din telefon och logga in igen för att kolla in det.

I många län, särskilt USA, kan en polis konfiskera din telefon och kräva PIN-koden för att öppna den.

Men iOS-enheter kommer med en fyrsiffrig PIN-kod som standard. Detta är praktiskt taget värdelöst ur säkerhetssynpunkt. Om du vägrar att avslöja din PIN-kod kan den senaste cracking-mjukvaran som används av brottsbekämpande myndigheter låsa upp dessa telefoner på så lite som två timmar.

iPhone med skärmen Ange lösenord

En sexsiffrig PIN-kod ger dig upp till tre dagars andrum innan polisen upptäcker dina David Hasselhoff-musikalbum på din telefon. Det betyder att du måste förbättra ditt spel på allvar och göra minst åtta siffror. Upp till tolv skulle vara ännu bättre. Ett tiosiffrigt lösenord skulle ta mellan 10-25 år att knäcka.

Men hur ökar man PIN-koden så högt? Läs vidare för att ta reda på det. Det är extremt lätt.

Den enkla guiden för att öka säkerheten för din iOS-enhet

I inställningarna, scrolla ner till Tryck på ID och lösenord. När du har tryckt på det kommer du att bli ombedd att ange din nuvarande PIN-kod. Detta förutsätter naturligtvis att en PIN-kod redan har ställts in. Vilket det borde vara.

Tryck på ID och lösenord under menyn Inställningar

När du går in i området Lösenord i inställningarna, scrolla ner hela vägen till botten. Du kommer att se alternativet “Radera data”. Som det står, kommer den att radera ALLA data på din telefon efter tio misslyckade inloggningsförsök.

Radera data har växlats till På

Du bör veta att det har påståtts att cracking-programvara har hittat en väg runt denna gräns för tio försök. Men aktivera den här funktionen ändå.

Scrolla nu upp och ställ in Kräv lösenord till omedelbart. Tryck sedan på Ändra lösenord.

Kräv att lösenordet ställs in omedelbart

Du kommer nu att bli inbjuden att ange ditt nya lösenord. Men om du tittar på skärmen finns det bara sex mellanslag för siffror. Så vad händer om du vill ha mellan åtta och tolv siffror? Tja, det är här du skulle trycka Lösenordsalternativ.

Ändra lösenordsfönster

Detta visar nu tre alternativ för att ändra din PIN-kod. Med utgångspunkt från botten kan du antingen ha en fyrsiffrig kod (rekommenderas starkt av de skäl som jag just har beskrivit). För det andra, en “anpassad numerisk kod” (med andra ord, så många nummer du vill). Sist, en “anpassad alfanumerisk kod” (så många siffror och andra tecken du vill).

Popupmenyn Ändra lösenordsalternativ

Eftersom jag går in i min telefon flera gånger i timmen (och det gör du med största sannolikhet också), måste jag balansera behovet av säkerhet med min önskan att inte bli helt galen med ett långt och komplicerat lösenord. Så jag kommer att gå med dörr nummer två – den anpassade sifferkoden.

Ange ditt nya lösenordsfönster under Ändra lösenord

Du kommer då att visas en textruta där du kan ange en ny PIN-kod utan några som helst begränsningar. Försök att sikta på minst åtta siffror, något du enkelt kan memorera och som andra aldrig kommer att lista ut.

När du har angett den kommer du att bli ombedd att ange den igen för att verifiera att du skrev den korrekt första gången. Efter det är det gjort. Logga ut från din telefon och logga in igen för att testa den.

Relaterade Artiklar

Back to top button