Så här kontrollerar du om din dator kan köra Windows 11 PC Health Check-verktyget

De säger Windows 11(Windows 11) är en mycket förbättrad version Windows 10 , som kommer att finnas tillgänglig som en gratis uppdatering! Uppenbarligen med alla nya funktioner och verktyg systemkraven för (nya funktioner och verktyg)Windows 11 blir lite annorlunda. Microsoft släppt ett verktyg som låter dig kontrollera om din dator kan köras Windows 11 .

Så här kontrollerar du om din dator kan köras Windows 11

Det enklaste sättet att kontrollera om din dator fungerar Windows 11 – kör systemkravskontrollen enligt följande:

 1. Ladda ner Verktyg för PC-hälsokontroll(PC Health Check-verktyg) av Microsoft och kör den på din PC.
 2. När du laddar ner verktyget kommer det att kontrollera datorns status.
 3. Efter det, i avsnittet Introduktion till Windows 11(Vi presenterar Windows 11)” klicka på ” Kolla nu(Kolla nu) ” .
 4. Om du får svar Den här datorn kan köra Windows 11(Den här datorn kan köra Windows 11) du kan installera Windows 11 i ditt system.
 5. Annars måste du uppdatera systemet.

Så snart du får ett meddelande om installationsgodkännande Windows 11 , kommer detta att innebära att din dator uppfyller Windows 11-systemkraven (Windows 11-systemkrav). Verktyget kommer också att nämna att du kommer att meddelas ytterligare när Windows 11 kommer att vara redo för installation. Om du installerar det här verktyget efter att ha kört Windows 11 kan du få möjlighet att installera operativsystemet på ditt system gratis.

Du kan ladda ner verktyget hälsokontroller(Hälsokontroll) PC här (här) eller här (här) från Microsoft.

UPPDATERING(UPPDATERING) : 27 augusti 2021 Microsoft har nu tillhandahållit tre versioner som stöder 64-bitars Windows 32-bitarsversion Windows ett plus Windowsärm och Windows 10 för PC med S-läge.

För att testa din arkitektur, följ dessa steg:

 • Klicka på startknappen
 • Skriv Om
 • Starta systemapplikationen “Om din PC”.
 • Kontrollera följande:
  • Om en Utgåva visar “Windows 10 Hem(Hem) i S-läge”, välj boot i S-läge.
  • Om en Systemtyp(Systemtyp) visar “64-bitars operativsystem”, välj 64-bitars start.
  • Om i fältet ” Sorts(Systemtyp) för systemet” är “32-bitars operativsystem” eller någon version visas ärm Välj ärm eller 32-bitars nedladdning.

Den här uppdaterade versionen förbättrar efterlevnadsfunktionen med mer kompletta och förbättrade efterlevnadsmeddelanden och länkar till relaterade supportartiklar som inkluderar möjliga åtgärdssteg.

Det hjälper? Låt oss veta i kommentarerna.

ANMÄRKNINGAR(ANMÄRKNINGAR):

 1. WhyNotWin11 är en systemkravs- och kompatibilitetskontroller som skannar din hårdvara och talar om för dig VARFÖR(VARFÖR) din dator inte är kompatibel med Windows 11 .
 2. Checkit är ett annat verktyg som kommer att berätta i detalj varför din dator inte stöder Windows 11 .
 3. Windows 11-kompatibilitetskontrollverktyget är ett annat liknande verktyg som också erbjuder korrigeringar.
 4. Windows 11 Requirements Check Tool kontrollerar om din dator är kompatibel.
 5. Windows 11 Check & Enable kommer att kontrollera om din dator uppfyller hårdvarukraven.
 6. Se det här inlägget om du får meddelandet “Den här datorn kan inte köra Windows 11” även om din dator har Windows 11 installerat. Windows 10 .
 7. Microsoft bekräftar att Windows 11 PC Check Tool behöver mer arbete. Microsoft har släppt en uppdatering till verktyget, som kan ange varför du inte kan uppdatera.

Microsoft kommer att släppa Windows 11 i höst

Men som med Windows 10 räcker inte minimikraven för att köra operativsystemet smidigt. De flesta användare uppgraderade till 4 GB Bagge(RAM) när man insåg att det minsta är 2 GB Bagge(RAM) för ett 64-bitarssystem är knappt tillräckligt för att installera. Nu med krav som 64-bitars processor med 2 kärnor att arbeta med Windows 11 kräver en stor uppgradering av system som stödjer Windows 10 .

RÅD(DRICKS) . Se det här inlägget om du använder appen ” Hälsokontroll(Hälsokontroll) PC” på datorn visas meddelandet “Din organisation hanterar uppdateringar på den här datorn” (Din organisation hanterar uppdateringar på den här datorn).

Det bör också noteras att även om de lägsta systemkraven tillåter dig att installera Windows 11 men inte alla funktioner, eftersom det nya operativsystemet också har specifika funktionskrav.

Läsa(Läs):

Windows 11 sägs vara en mycket förbättrad version av Windows 10 som kommer att finnas tillgänglig som gratis uppgradering! Med alla nya funktioner och verktyg är det uppenbart att systemkraven för Windows 11 skulle vara lite annorlunda. Microsoft har släppt ett verktyg som låter dig kontrollera om din PC kommer att kunna köra Windows 11.

Så här kontrollerar du om din dator kan köra Windows 11

Så här kontrollerar du om din dator kan köra Windows 11

Den enklaste metoden för att kontrollera om din dator kommer att köra Windows 11 är att köra systemkravskontrollen enligt följande:

 1. Ladda ner PC Health Check-verktyg från Microsoft och kör den på din PC.
 2. När du laddar ner verktyget kommer det att kontrollera datorns hälsostatus.
 3. Därefter, under alternativet Introducing Windows 11, klicka på Kolla nu.
 4. Om du får svaret Den här datorn kan köra Windows 11kommer du att kunna installera Windows 11 på ditt system.
 5. Annars skulle du behöva uppgradera ditt system.

När du får meddelandet om godkännande att installera Windows 11 betyder det att din dator uppfyller Windows 11-systemkraven. Verktyget kommer också att nämna att du kommer att meddelas ytterligare när Windows 11 är redo att installeras. Om du installerar det här verktyget efter lanseringen av Windows 11, kanske du får ett alternativ att installera operativsystemet på ditt system gratis.

Du kan ladda ner PC Health Check-verktyget här eller här från Microsoft.

UPPDATERING: 27 augusti 2021. Microsoft har nu tillhandahållit tre versioner som stöder 64-bitars Windows, 32-bitars Windows plus Windows on Arm och Windows 10 för datorer i S-läge.

För att verifiera din arkitektur, gå igenom följande steg:

 • Klicka på Start-knappen
 • Skriv Om
 • Starta programmet Om din PC-system
 • Verifiera följande:
  • Om Edition visar “Windows 10 Home i S-läge”, välj nedladdning av S-läge.
  • Om System Type visar “64-bitars operativsystem”, välj 64-bitars nedladdning.
  • Om System Type visar “32-bitars operativsystem” eller någon Arm-version visas, välj Arm eller 32-bitars nedladdning.

Den här uppdaterade versionen utökar kvalificeringsfunktionen med mer kompletta och förbättrade meddelanden om kvalificering och länkar till relevanta supportartiklar som inkluderar potentiella åtgärdssteg

Hjälper det? Låt oss veta i kommentarerna.

ANMÄRKNINGAR:

 1. WhyNotWin11 är ett verktyg för systemkrav och kompatibilitetskontroll som skannar din hårdvara och berättar VARFÖR din dator inte är kompatibel med Windows 11.
 2. Checkit är ett annat verktyg som kommer att berätta i detalj varför din dator inte stöder Windows 11.
 3. Windows 11 Compatibility Check Tool är ett annat liknande verktyg som också föreslår korrigeringar.
 4. Windows 11 Krav Check Tool kontrollerar om din dator är kompatibel.
 5. Windows 11 Check & Enable kommer att kontrollera om din dator uppfyller hårdvarukraven.
 6. Se det här inlägget, om du får meddelandet Den här datorn kan inte köra Windows 11, även när din dator körde Windows 10.
 7. Microsoft bekräftar att Windows 11 PC Check Tool behöver mer arbete. Microsoft har släppt en uppdatering till verktyget som kan berätta varför du inte kan uppgradera.

Microsoft kommer att leverera Windows 11 i höst

Men precis som med Windows 10 är minimikraven inte tillräckliga för att köra ett operativsystem smidigt. De flesta användare uppgraderade till 4GB RAM när de förstod att minsta 2GB RAM för ett 64-bitarssystem knappt räckte till för installationen. Nu med krav som en 64-bitars processor med 2 kärnor, kräver Windows 11 en rejäl uppgradering från Windows 10-kompatibla system.

DRICKS: Se det här inlägget om när du använder PC Health Check-appen på din dator, om du får Din organisation hanterar uppdateringar på detta PC-meddelande.

Det bör också noteras att även om de lägsta systemkraven skulle tillåta dig installationen av Windows 11, skulle alla funktioner ändå inte göra det eftersom det nya operativsystemet också har funktionsspecifika krav.

läsa:

Relaterade Artiklar

Back to top button