Så här kontrollerar du GPU-minne eller aktiverade GPU:er

En av mina kollegor postade en forumtråd om MemtestG80 och MemtestCL . MemtestG80 och MemtestCL – dessa är mjukvarutestare för att kontrollera “mjuka fel” i minnet GPU(GPU) eller GPU-aktiverad logik NVIDIA (GPU)CUDA(NVIDIA CUDA-aktiverad) eller OpenCL(OpenCL-aktiverad) (alla tillverkare) . Detta är goda nyheter för nya kortinnehavare. GPU , eftersom de kan kontrollera stabiliteten på sitt kort; de där. den upptäcker “mjuka fel” i minnet GPU(GPU) eller logik för GPU:er(GPU) som stöder CUDA eller OpenCL vilket ofta kan orsaka slumpmässiga krascher – till och med BSOD(BSODs).

Testa(Testa GPU) GPU-minne använder MemtestG80 och MemtestCL.

Det är ett kommandoradsbaserat program som du kan se i skärmdumpen ovan. Du kommer att märka på bilden att han VERKLIGEN(DOES) skickar testresultat till sina utvecklare i Stanford(Stanford); men om du vill undvika det måste du använda en extra flagga enligt beskrivningen ovan.

Enligt utvecklaren:

Den använder en mängd beprövade testmönster (vissa anpassade och några baserade på Memtest86) för att verifiera korrekt funktion av GPU-minne och logik. De är användbara verktyg för att säkerställa att givna GPU:er inte producerar “tysta fel” som kan korrumpera resultaten av en beräkning utan att utlösa ett öppet fel.

Enligt sajten FAH kan detta test användas till NVIDIA/ATI GPU:er . För att använda det här programmet måste du ha kompatibla drivrutiner installerade på din dator – för nVidia-kort behöver du drivrutiner i 195-serien eller senare, och för kort ATI du behöver version 9.12 eller högre.

Du måste besöka Github.com (besök Github) för att ladda ner den. registrera dig på deras Simtk.org-webbplats för att kunna ladda ner appen, eller så kan du besöka Stanfords webbplats för att ladda ner den därifrån.

Som med alla stresstest, använd det på egen risk eftersom det kan resultera i potentiell skada.(Som i alla stresstest, använd det på egen risk, eftersom det kan orsaka potentiell skada.)

En av mina kollegor postade en tråd i ett forum om MemtestG80 och MemtestCL. MemtestG80 och MemtestCL är mjukvarubaserade testare för att testa för “mjuka fel” i GPU-minne eller logik för NVIDIA CUDA-aktiverade eller OpenCL-aktiverade (av valfri tillverkare) GPU:er. Detta är goda nyheter för nya GPU-kortägare eftersom de kan kontrollera stabiliteten på sitt kort; dvs. den upptäcker “mjuka fel” i GPU-minnet eller logik för GPU:er som stöder CUDA eller OpenCL, vilket ofta kan orsaka slumpmässiga krascher – även BSOD:er.

Testa GPU-minne eller CUDA-aktiverade och OpenCL-aktiverade GPU:er

Testa GPU-minne med MemtestG80 och MemtestCL

Det är ett kommandotolksbaserat program som du kan se i skärmdumpen ovan. Du kommer att märka på bilden att den skickar testresultaten till sina utvecklare på Stanford; men om du vill undvika det måste du använda en extra flagga enligt beskrivningen ovan.

Enligt utvecklaren:

Den använder en mängd beprövade testmönster (vissa anpassade och några baserade på Memtest86) för att verifiera korrekt funktion av GPU-minne och logik. De är användbara verktyg för att säkerställa att givna GPU:er inte producerar “tysta fel” som kan korrumpera resultaten av en beräkning utan att utlösa ett öppet fel.

Enligt FAH addict site kan detta test användas för NVIDIA/ATI GPU:er. För att kunna använda detta program måste din dator ha kompatibla drivrutiner installerade – för nVidia-kort behöver du 195-seriens drivrutiner eller nyare, och för ATI-kort behöver du version 9.12 eller högre.

Du måste besöka Github.com för att ladda ner den. registrera dig på deras sida Simtk.org för att kunna ladda ner en applikation eller så kan du besöka Stanfords hemsida för att ladda ner den därifrån.

Relaterade Artiklar

Back to top button