Så här inaktiverar du ikonen Få Windows 10 och aviseringar

Under den senaste veckan har många användare fått appen på sina enheter. “Hämta Windows 10”. (“Hämta Windows 10”) I den tidigare artikeln visade vi dig stegen som krävs för att reservera din gratis uppgradering till Windows 10 för din enhet. Men det finns också många användare som inte vill göra detta eller helt enkelt inte vill se app och meddelandeikon(ikon och meddelanden) . Den här artikeln visar hur du tar bort ikonen “Hämta Windows 10” från (“Hämta Windows 10”)meddelandefältet(aviseringsfack) eller till och med hur man inaktiverar det helt.

Om du inte vill ha ikonen “Skaffa Windows 10”(“Hämta Windows 10”) visades på aktivitetsfältet(systemfältet), kan du dölja det, inaktivera eller till och med ta bort programmet. Här är alla metoder vi hittade:

1. Göm ” Skaffa sig(Hämta) Windows 10″ och inaktivera dess meddelanden.

Att gömma app och meddelandeikon(ikon och meddelanden), måste du anpassa ikonerna meddelandefältet. (meddelandefältet)Klick(Klicka) eller tryck på den lilla pilen på vänster sida aktivitetsfältet(systemfältet) . Detta bör öppna en liten popup med alla dolda ikoner. Det finns en länk nedan Anpassa . Klicka eller tryck på den.

Denna åtgärd öppnar ett fönster ikoner i meddelandefältet. (Ikoner i meddelandefältet)Inuti(Inuti) hitta ikonen GWX (Skaffa Windows 10) . I kolumnen ” Beteende(Beteenden) » välj “Dölj ikon och notifieringar”(“Dölj ikon och notifieringar”) .

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppdatera, app, avisering

Klicka eller tryck på ” OK(OK) ” och ikonen “Skaffa Windows 10” (“Hämta Windows 10”) och notiser(ikon och meddelanden) ska nu vara dolda.

2. Använd Aktivitetshanteraren(Task Manager) för att stoppa gwx.exe-processen(GWX.exe-process)

Denna metod inaktiverar applikationen “Skaffa Windows 10”(“Hämta Windows 10”) , och tar därmed bort dess ikon och inaktiverar dess meddelanden. Att stoppa processen är dock bara en tillfällig lösning. Efter omstart Windows-enheter(Windows-enhet) startar ansökningsprocessen igen, och med den kommer ikonen och meddelanden att visas igen.

Om du avser att tillfälligt inaktivera applikationen “Skaffa Windows 10”(“Hämta Windows 10”) , kör Aktivitetshanteraren(Task Manager) och växla till dess detaljerade vy.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppdatera, app, avisering

Sedan på fliken ” Processer(Processer) » Bläddra tills du hittar en process som heter GWX . Klick(Klicka) eller tryck på dess namn för att välja den och klicka sedan på ” Slutför uppgiften(Avsluta uppgift)” i det nedre högra hörnet av fönstret.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppdatera, app, avisering

3. Ta bort “Hämta Windows 10”.

Om du verkligen menar allvar med att inte använda appen “Skaffa Windows 10”(“Hämta Windows 10”) på din enhet, du kanske vill ta bort den permanent. För att göra detta måste du avinstallera uppdateringen KB3035583 som ursprungligen kom med den.

Starta Kontrollpanelen, gå till “Program(Program)”, och tryck sedan på eller tryck på ” Visa installerade uppdateringar(Visa installerade uppdateringar) » .

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppdatera, app, avisering

I den installerade Uppdateringar » Hitta en uppdatering (Installerade uppdateringar)KB3035583 . Du kan antingen scrolla ner tills du ser den eller använda rutan Sök(Sök i övre högra hörnet(högra hörnet) fönster.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppdatera, app, avisering

Välj en uppdatering KB3035583 klicka eller tryck på och klicka sedan på ” Radera(Avinstallera)” som finns överst i uppdateringslistan.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppdatera, app, avisering

Bekräfta att du vill ta bort detta uppdatera och vänta(uppdatera och vänta) processavslutning. Starta sedan om enheten.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppdatera, app, avisering

Nu ansökan “Skaffa Windows 10”(“Hämta Windows 10”) är helt borttagen från ditt system. Vi är dock inte klara än. Om du aldrig vill ta emot det igen, måste du också gömma det för Windows uppdatering(Windows Update) så att den inte längre är installerad på din enhet. Du kan hitta all information om hur du blockerar en uppdatering i den här guiden som vi publicerade för en tid sedan: kolla efter Windows-uppdateringar(Windows-uppdateringar), ta reda på(lär dig) vad de gör och blockera(Blockera) de du inte behöver.

ALTERNATIV:(ALTERNATIV:) upptäckte vi också skrivbordsapplikation(skrivbordsapplikation) som du kan köra och använda för att blockera uppgraderingen till Windows 10 . Du kan ta reda på hur det fungerar här: 3 steg att blockera erbjuda att uppgradera till (uppgraderingserbjudande)Windows 10 genom att använda Aldrig 10 .

Slutsats

Även om många användare vill få Windows 10 det finns folk som inte vill det. För dem en ny ansökan “Skaffa Windows 10”(“Hämta Windows 10”) är bara irriterande . (ren och enkel) Om du befinner dig bland dem, nu vet du hur du ska bli av med ikoner och meddelanden(ikon och meddelande) för appen, eller till och med hur man inaktiverar den permanent. Vi hoppas att du tyckte att den här guiden var användbar och om du skulle vilja dela någonting(dela något) om applikationen “Skaffa Windows 10”(“Hämta Windows 10”) , lämna oss gärna en kommentar i formuläret nedan.

Under den senaste veckan har många användare fått appen på sina enheter. I en tidigare artikel har vi visat stegen som krävs för att du ska kunna reservera en gratis Windows 10-uppgradering för din enhet. Det finns dock också många användare som inte vill göra det, eller bara inte vill se appens ikon och aviseringar. Den här artikeln visar dig hur du kan ta bort ikonen från meddelandefältet eller till och med hur du inaktiverar den helt.

Om du inte vill se ikonen som visas i systemfältet kan du dölja den, inaktivera den eller till och med avinstallera appen. Här är alla metoder vi hittade:

1. Göm “Hämta Windows 10” och stäng av dess meddelanden

För att dölja appens ikon och aviseringar måste du anpassa ikonerna för meddelandeområdet. Klicka eller tryck på den lilla pilen från vänster sida av systemfältet. Detta bör öppna en liten popup med alla dolda ikoner. På undersidan finns en länk som heter . Klicka eller tryck på den.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppgradera, app, avisering

Denna åtgärd öppnar fönstret. Inuti letar du efter en ikon som heter . Välj i kolumnen.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppgradera, app, avisering

Klicka eller tryck och ikonen och aviseringarna ska nu vara dolda.

2. Använd Aktivitetshanteraren för att stoppa GWX.exe-processen

Den här metoden stänger av appen, vilket tar bort dess ikon och inaktiverar dess aviseringar. Att stoppa processen är dock bara en tillfällig lösning. När du startar om din Windows-enhet kommer appens process att starta igen och med den kommer ikonen och aviseringarna att dyka upp igen.

Om du bara har för avsikt att tillfälligt inaktivera appen, starta Aktivitetshanteraren och växla till dess detaljerade vy.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppgradera, app, avisering

Bläddra sedan inuti fliken tills du hittar processen som heter . Klicka eller tryck på dess namn för att välja det och tryck sedan på i det nedre högra hörnet av fönstret.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppgradera, app, avisering

3. Avinstallera “Hämta Windows 10”

Om du verkligen menar allvar med att inte ha appen på din enhet, kanske du vill avinstallera den permanent. För att göra detta måste du avinstallera uppdateringen som heter KB3035583 som gav den i första hand.

Starta Kontrollpanelen, gå till och klicka eller tryck sedan på .

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppgradera, app, avisering

Leta efter uppdateringen i fönstret. Du kan antingen scrolla ner tills du ser det, eller så kan du använda fältet från det övre högra hörnet av fönstret.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppgradera, app, avisering

Välj uppdateringen med ett klick eller ett tryck och tryck sedan på knappen som finns överst i uppdateringslistan.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppgradera, app, avisering

Bekräfta att du vill avinstallera den här uppdateringen och vänta tills processen är klar. Starta sedan om enheten.

Windows 10, inaktivera, ta bort, reservera, uppgradera, app, avisering

Nu är appen helt borttagen från ditt system. Vi är dock inte klara än. Om du aldrig vill skaffa den igen måste du också dölja den från , så att den inte installeras igen på din enhet. Du kan hitta all information om hur du blockerar en uppdatering i den här guiden som vi publicerade för ett tag sedan: Sök efter Windows-uppdateringar, lär dig vad de gör och blockera de du inte behöver.

ALTERNATIV: Vi har också upptäckt en skrivbordsapplikation som du kan köra och använda för att blockera Windows 10-uppgraderingen. Du kan lära dig hur det fungerar här: 3 steg för att blockera Windows 10-uppgraderingserbjudandet med Never10.

Slutsats

Medan många användare är ivriga att skaffa Windows 10, finns det människor som inte vill. För dem är den nya appen bara irriterande, ren och skär. Om du befinner dig bland dem vet du nu hur du blir av med appens ikon och meddelande, eller till och med hur du inaktiverar den permanent. Vi hoppas att den här guiden har visat sig användbar för dig, och om du vill dela något om appen, tveka inte att lämna oss en kommentar i formuläret nedan.