Så här inaktiverar du alternativet Alltid på på iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro © © Apple

Räckvidd iPhone 14 anländer denna fredag ​​den 16 september med sitt parti av nyheter. Och det är uppenbarligen de två dyraste modellerna som drar nytta av de bästa innovationerna.

På den här nivån är det det berömda Always On-läget som sticker ut.

Alltid på och väl optimerad?

Om denna funktion är välkänd för Android-användare är det dock första gången som den landar på en Apple-smarttelefon. Faktum är att iPhone 14 Pro och Pro Max drar nytta av alltid på displayen. Kom ihåg att den här funktionen gör att telefonen kan hålla skärmen på även när den är gammal. Vi kan sedan se olika element som tiden, widgets och bakgrunden på låsskärmen. Allt med kraftigt reducerad ljusstyrka.

iPhone 14 Pro alltid på © Apple

När Always On-läget tillkännagavs ville Apple lugna sina kunder genom att indikera att det inte har någon (eller väldigt liten) inverkan på batteritiden. En bedrift som möjliggjorts av en mindre resurskrävande OLED-panel och en uppdateringsfrekvens som kan gå ner till 1 Hz. Dessutom används endast A16-chipsamprocessorer med minimal effekt. Displayen kan till och med stängas av automatiskt. Detta är till exempel fallet när skärmen är placerad med framsidan nedåt eller om användaren lämnar rummet och lämnar sin mobil bakom sig (Apple Watch obligatoriskt i detta specifika fall).

Mycket enkel hantering

Trots dessa få försiktighetsåtgärder har testare fortfarande noterat en mer eller mindre betydande verklig inverkan av Always On på batteritiden. En inverkan för tillfället svår att mäta eftersom iPhone 14 precis har kommit. Hur som helst är det fullt möjligt att avaktivera funktionen för att undvika obehagliga överraskningar. Här är proceduren att följa:

  1. Gå till Telefoninställningar
  2. Tryck på “Skärm och ljusstyrka”
  3. Rulla ned och avmarkera knappen bredvid Alltid på

Inget särskilt komplicerat då.

Källa: MacRumors

Relaterade Artiklar

Back to top button