Så här förhindrar du att Google Chrome lagrar våra bankuppgifter

Och det är att för många åtgärder som utvecklare implementera i sina projekt för att ta hand om säkerheten för vår data och Utrustning om vi inte samarbetar i allt detta genom att vidta vissa försiktighetsåtgärder, kommer detta arbete inte att vara till någon nytta för oss. Det är något som vid denna tidpunkt är särskilt utbyggbart till webbläsare används i stor utsträckning program som fungerar som ett sätt att ansluta och komma åt Internet .

Detta är dock ett särskilt känsligt fall med hänsyn till säkerheten, eftersom de också fungerar som en “bro” för eventuellt inträde av koder tredje illvillig på våra datorer och deras motsvarande lagrade data, med faran att detta conelleva. Det är något som vi till exempel kan extrapolera till bankuppgifterna som vi lagrar i dessa webbläsare så att de kan användas när vi rör oss på nätet på ett mer flytande sätt. Det är sant att denna rörelse kan spara oss några sekunder, eftersom dessa data känsliga fylls i automatiskt, men det är inte alltid lämpligt att göra det ha kvar denna information permanent i program .

Det är därför vi i dessa rader kommer att visa dig hur du eliminerar denna information från den mest använda webbläsaren som t.ex Google Chrome samt förhindra att programvaran sparar dessa data för senare användning på ett automatiserat sätt. Vad detta tillåter oss i första hand är att kunna ansluta snabbare, men samtidigt måste vi tänka på att vi pratar om finansiella uppgifter så kanske säkerhet borde prioriteras framför användningshastighet.

Förhindra att Chrome lagrar våra bankuppgifter

Därför, för att förhindra webbläsaren Google av lagra denna information, det första vi kommer att göra är att komma åt webbläsaren som sådan och gå till dess konfigurationssektion genom att klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet, där vi klickar på “Inställningar” . På nyheterna fönster som visas kommer vi att se ett alternativ som heter “Betalningsmetoder”, vilket är det som intresserar oss i det här fallet.

I det här avsnittet kan vi kontrollera att alla betalningsmetoder som vi har konfigurerat tidigare redan kommer att visas här, så för att eliminera dem behöver vi bara klicka på de tre punkterna som visas bredvid var och en av dem för att att radera dessa uppgifter. Då, på samma gång och för att förhindra Navigatör sig själv från fortsätt att lagra denna bankinformation, i samma avsnitt måste vi avaktivera alternativet som heter “Spara och slutför automatiskt Betalningsmetoder “, för som standard är det något som är aktivt.

Relaterade Artiklar

Back to top button