Så här fixar du SSD med långsam uppstart i Windows 10

Om du har märkt att en Solid State Drive (SSD) laddas långsamt på din Windows 10-dator, undrar du förmodligen vad som gick fel. Solid State-enheter(SSD) är kända för snabbare starttider och snabbare prestanda än konventionella hårddiskar, så när saker börjar sakta ner kan något behöva fixas.

I den här guiden kommer jag att lista ett antal möjliga korrigeringar för varför din SSD kan sakta ner vid uppstart. Dessa problem bör fixa laddningstider, och i vissa fall kan de också förbättra den övergripande prestandan.

Eftersom det kan vara svårt att identifiera ditt problem kommer vi att erbjuda våra tips i en enkel ordning, från det enklaste till det svåraste. Hoppas(Förhoppningsvis) din SSD tillbaka i full fart på nolltid.

Fullständiga SSD-enheter saktar ner dig – frigör utrymme(Full SSD Slow Down – Frigör utrymme) för bättre prestanda

Ju mindre utrymme på din SSD desto långsammare går den. Men saker och ting är inte så illa som man kan tro nuförtiden. Med gammal teknik SSD hade det här problemet, så om du inte har en äldre SSD — vi pratar om 2010 — det kommer inte att vara ett problem.

Men om din SSD full(SSD) vid 90 % eller högre, kan du märka vissa prestandaproblem. Det är vid denna tidpunkt som du måste rensa området.

Det kan vara svårt att servera din SSD om du använder en mindre lagringskapacitet. Ofta är den bästa lösningen att flytta de flesta av dina data till en 1TB hårddisk. De är mycket ekonomiska och erbjuder fortfarande rimliga hastigheter för grundläggande prestanda. Om du inte har en extra hårddisk till hands räcker det med att bara tömma 10 % av din lagringskapacitet under tiden.

Du kan kontrollera mängden minne genom att trycka på knappen Windows(Windows-tangent) genom att skriva PC(PC) och klicka Den här datorn(Den här datorn).

Gå till högpresterande läge(Högprestandaläge –) för bärbara datorer(Bärbara datorer)

Här är en snabb potentiell lösning. Navigera(Ändra) till högpresterande läge genom att följa stegen nedan.

Klick ” Batteri”(Batterialternativ) i det nedre högra hörnet av skärmen.

Dra reglaget till position “Bästa prestation(Bästa prestanda)” på höger sida.

 • Tryck sedan på knappen Windows(Windows-tangent), skriv in Power&Sleep i Windows sökmenyn.
 • Klick Närings- och sömninställningar.(Ström- och sömninställningar)
 • Klick Ytterligare energialternativ(Ytterligare ströminställningar) .

 • Klicka på en ny flik “Skapa ett energischema”(Skapa ett energischema) till vänster.

 • Välj “Hög prestanda”(Hög prestanda) och klicka på “Nästa”. (klicka på Nästa. )Välj sömninställningar och klicka på ” Skapa”(skapa) .

Minska startappar

Genom att minska antalet program som startar när din dator startar, kommer du att förbättra datorns starttid. Fastän solid state-enheter(SSD: er) kan läsa och skriva data snabbare, dussintals körande applikationer saktar fortfarande ner starttiderna.

För att minska antalet appar som körs vid första uppstart, följ dessa steg:

 • tryck tangent Windows.(Windows-tangent.)
 • Stiga på “Lansera(Startup)” och klicka Starta Tasks.(Startuppgifter.)
 • Bläddra i listan och inaktivera appar(avaktivera appar) som du inte behöver vid start.
 • Ytterligare tips: inaktivera(Stäng av) så mycket som möjligt viktiga applikationer(appar med stor effekt) .

Kontrollera efter virus

Om du har virus eller skadlig programvara som körs i bakgrunden kan systemresurserna du använder vara onödigt höga. Springa viruskontroll(virusskanning) eller följ den här guiden för att helt eliminera all befintlig skadlig programvara på din PC med gratisverktyg (helt eliminera all befintlig skadlig programvara på din PC med gratisverktyg).

Inaktivera Ultra Low Power

Tillstånd med ultralåg effekt(Ultra Low Power), eller ULPS för kort (ULPS),(Stater) är ett energisparläge som kan påverka din prestanda och uppstartstid. Detta är en funktion AMD grafikkort(AMD) in korseld vilket ibland kan sakta ner nedladdningen.

Observera att om du använder NVIDIA eller har du en AMD grafikkort(AMD), det kommer inte att orsaka dig några problem.

Jag kommer att förklara hur du kan stänga av det nedan. Snälla du(Vänligen) följ instruktionerna noggrant.

 • tryck tangent Windows-tangent + R för att öppna fönstret Kör.
 • Stiga på regedit och tryck Stiga på .
 • Klick Ja(Ja) om du uppmanas.
 • Klick ctrl+f för att öppna sökrutan.
 • Stiga på Aktivera ULPS och tryck på ” Hitta(Sök) » .

Hitta en registernyckel Aktivera ULPS kan ta lite tid. När den dyker upp dubbelklicka på EnableULPS-värdet(dubbelklicka på EnableULPS-värdet) och ändra det från 1 till 0(ändra det från 1 till 0).

Sammanfattning

Detta sammanfattar vår titt på hur man fixar långsam laddning. SSD in (SSD)Windows 10 . Detta är vanligtvis ett programvaruproblem som ett av de som anges ovan.

Men i vissa fall kan detta bero på maskinvarufel. Varför inte ta en titt på den här listan med gratis diagnostiska verktyg för hårdvara för att kontrollera din hårdvara för fel?

Om du märker långsamma uppstartstider för Solid State Drive (SSD) på din Windows 10-dator, undrar du förmodligen var saker gick fel. SSD:er är kända för att ha snabbare uppstarter och snabbare drifthastigheter än vanliga hårddiskar, så när saker och ting börjar gå långsamt kan något behöva fixas.

I den här guiden kommer jag att lista ett antal potentiella korrigeringar för varför din SSD kan sakta ner vid uppstart. Dessa problem bör fixa uppstartstider och i vissa fall kan de också förbättra den allmänna prestandan.

Eftersom det kan vara svårt att lokalisera ditt problem kommer vi att erbjuda våra tips i en enkel ordning – från det enklaste till det mest komplicerade. Förhoppningsvis kommer din SSD att vara igång igen i full fart på nolltid.

Fullständiga SSD:er sakta ner – Frigör utrymme för att förbättra prestanda

Ju mindre utrymme på din SSD, desto långsammare kommer den att fungera. Men det är inte så illa nuförtiden som du tror. Äldre SSD-teknik hade detta problem, så om du inte har en äldre SSD – vi pratar runt 2010 – kommer detta inte att vara ett problem.

Men om din SSD har 90 % kapacitet eller högre kan du märka vissa prestandaproblem. Det är vid det här laget du bör rensa lite utrymme.

Det kan vara svårt att underhålla din SSD om du använder en mindre lagringskapacitet. Den bästa lösningen är ofta att ladda ner majoriteten av dina data till en större 1TB hårddisk. De är mycket kostnadseffektiva och erbjuder fortfarande rimliga hastigheter för grundläggande prestanda. Om du inte har en reservhårddisk lätt tillgänglig bör det räcka att under tiden bara rensa upp 10 % av din lagringskapacitet.

Du kan kontrollera din lagringskapacitet genom att trycka på windows nyckelskriver PC och klickar Denna PC.

Byt till högpresterande läge – för bärbara datorer

Här är en snabb potentiell lösning. Byt till högprestandaläge genom att följa stegen nedan.

tryck på batterialternativ längst ned till höger på skärmen.

Dra skjutreglaget till bästa prestanda på höger sida.

 • Tryck sedan på windows nyckel typ Power&Sleep i Windows Sök-menyn.
 • Klick Power & Sleep Settings
 • Klick Ytterligare energiinställningar.

 • Klicka på den nya fliken Skapa en energiplan på vänstra sidan.

 • Välja hög prestanda och då klicka på Nästa. Välj dina sömninställningar och klicka sedan skapa.

Minska uppstartsappar

Genom att minska vilka appar som startar när din dator startar, kommer din PC-starttid att förbättras. Även om SSD-enheter kan läsa och skriva data snabbare, kommer dussintals startappar fortfarande att sakta ner din uppstartstid.

För att minska vilka appar som startar när du startar upp, följ stegen nedan.

 • tryck på windows nyckel.
 • Typ börja och klicka på uppstartsuppgifter.
 • Gå igenom listan och avaktivera appar du inte vill ha vid start.
 • Extra tips: Stäng av så många appar med stor effekt som möjligt.

Sök efter virus

Om du har virus eller skadlig programvara som körs i bakgrunden kan dina använda systemresurser vara onödigt höga. Kör a virussökningeller följ den här guiden för att helt eliminera all befintlig skadlig programvara på din PC med gratisverktyg.

Inaktivera Ultra Low Power States

Ultra Low Power States, eller förkortat ULPS, är ett energisparläge som kan påverka din prestanda och starttider. Detta är en funktion för AMD-grafikkort i Crossfire som ibland kan orsaka långsamma uppstartstider.

Observera att om du använder NVIDIA eller har ett enda AMD-grafikkort kommer detta inte att orsaka problem för dig.

Jag kommer att förklara hur du kan inaktivera det nedan. Följ stegen noggrant.

 • Tryck Windows-tangent + R för att öppna rutan Kör.
 • Typ regedit och tryck stiga på.
 • Klick Ja om du uppmanas.
 • Tryck ctrl+f för att öppna sökprompten.
 • Typ Aktivera ULPS och klicka Hitta.

Det kan ta lite tid att hitta Aktivera ULPS registernyckel. När den väl dyker upp dubbelklicka på EnableULPS-värdet och ändra det från 1 till 0.

Sammanfattning

Det sammanfattar vår titt på hur man fixar långsamma SSD-starttider på Windows 10. Vanligtvis är det ett programvaruproblem som ett av de som anges ovan.

Men i vissa fall kan det bero på att hårdvaran inte fungerar. Varför inte ta en titt på den här kostnadsfria listan över maskinvarudiagnostikverktyg för att övervaka din hårdvara efter fel?