Så här fixar du “iTunes-biblioteksfilen kunde inte sparas” i Windows 10

Om du använder iTunes i Windows 10 kan du ha stött på ett konstigt fel som ständigt dyker upp och som inte tillåter dig att ladda ner några mediefiler till din lokala dator.

I det här fallet talar jag specifikt om Windows 10 och troligen efter att du nyligen uppdaterat Windows 10 till den senaste versionen. Jag googlade och nästan alla sajter sa till mig att det var något slags iTunes-mediemappsbehörighetsproblem och att jag behövde återställa behörigheterna eller skapa ett nytt bibliotek för att få allt att fungera igen.

Men jag visste av min tekniska erfarenhet att det måste finnas något annat problem. Efter mycket forskning upptäckte jag att det var en säkerhetsinställning Windows 10 vilket hindrade iTunes från att skriva till mediamappen.

Denna funktion kallas kontrollerad. mappåtkomst(Mappåtkomst) , och även om jag rekommenderar att du låter det vara aktiverat, kan det orsaka alla möjliga konstiga problem med program i Windows . I den här artikeln kommer jag att berätta hur du åtgärdar följande två fel:

Även när du försöker ladda ner en låt till din dator från iCloud musik Jag fick ett liknande men lite annorlunda fel.

Kontrollerad mappåtkomst i Windows 10

Med tillgång till hanterade mappar i (Kontrollerad mapp)Windows 10 du förhindrar i princip något program från att skriva till standardmapparna i Windows Till exempel ” Dokumenten(Dokument) “”, ” Bilder(Bilder) “,” Video(Videoklipp) “,” musik(Musik) ”, etc. Du måste manuellt ge tillstånd till varje program som behöver skriva till dessa kataloger.

Lyckligtvis, när en app försökte komma åt en mapp och blockerades, visas den i listan Nyligen blockerade och du kan helt enkelt välja den för att ge den åtkomst.

Första trycket “Start(Start)” och sedan “Inställningar(Inställningar) ” .

Nästa klick “Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet)”.

Klicka på i den vänstra kolumnen Windows säkerhet(Windows-säkerhet). I nästa högra fönster klickar du på ” Öppna Windows Security(Öppna Windows Security)” .

Klicka nu Virus- och hotskydd(Virus- och hotskydd) på den högra eller vänstra rutan.

I den högra rutan, scrolla ner tills du ser länken ” Inställningshantering(Hantera inställningar)” under rubriken ” Virus- och hotskyddsalternativ.(Inställningar för virus- och hotskydd)

Här kommer du att se många olika alternativ, men fortsätt att scrolla ner tills du kommer till kontrollerad mappåtkomst(Kontrollerad mappåtkomst) och klicka inte på kontrolllänken.

Klick(Klicka på länken tillåta(Tillåt) applikationsåtkomst till kontrollerad mapp.(Kontrollerade)

Du kommer att få en säkerhetspopup som frågar om du vill tillåta den här applikationen att göra ändringar på din dator. Klick Ja(Ja). Här ser du en lista över ansökningar och deras vägar som har beviljats ​​åtkomst.

Gå vidare och klicka på ” Lägg till tillåten app(Lägg till en tillåten app-knapp ) » högst upp. När du klickar på den kommer du att se ett alternativ som heter ” Nyligen blockerade appar(Nyligen blockerade appar) » .

Om du just stängt iTunes bör du se att den översta appen kommer att vara iTunes körbara (itunes.exe). Om inte kan du öppna iTunes igen och vänta tills felet visas och sedan återgå till det här fönstret. Eller så kan du bara klicka på ” Visa alla appar(Bläddra bland alla appar)” och navigera manuellt till filen EXE.

Klicka bara på ” + » för att lägga till ett program och tryck sedan på « stänga(Stänga) ” . Öppna nu iTunes och ditt fel kommer att försvinna! usch! Det var många steg, men som tur är behöver man bara göra det en gång.

Det är också en bra idé att granska den här nyligen blockerade listan och ge åtkomst till alla andra program som du tror är felaktigt blockerade. Det tenderar också att blockera många program Adobe . Hoppas detta löste ditt problem. Om inte, låt oss veta i kommentarerna.

Om du kör iTunes på Windows 10 kan du ha stött på ett konstigt fel som ständigt dyker upp och som hindrar dig från att ladda ner media till din lokala dator.

I det här fallet pratar jag specifikt om Windows 10 och troligen efter att du nyligen har uppdaterat Windows 10 till den senaste versionen. Jag googlade och nästan alla sajter sa till mig att det var något slags behörighetsproblem med iTunes-mediamappen och att jag var tvungen att återställa behörigheterna eller skapa ett nytt bibliotek för att få saker att fungera igen.

Men från min tekniska bakgrund visste jag att det måste finnas något annat problem på gång. Efter mycket efterforskning fick jag reda på att det var en säkerhetsinställning i Windows 10 som hindrade iTunes från att skriva till mediamappen.

Funktionen heter Controlled Folder Access och även om jag rekommenderar att du håller den aktiverad kan den orsaka alla möjliga konstiga problem med program i Windows. I den här artikeln kommer jag att gå igenom stegen för att åtgärda de två felen nedan:

När jag försökte ladda ner en låt till min dator från iCloud Music fick jag ett liknande men lite annorlunda fel.

Windows 10 kontrollerad mappåtkomst

Med kontrollerad mappåtkomst aktiverad i Windows 10 förhindrar du i princip alla program från att skriva till standardmappar i Windows som dokument, bilder, videor, musik, etc. Du måste manuellt ge tillstånd till varje program som behöver skriva till dessa kataloger.

Lyckligtvis, när ett program har försökt komma åt en mapp och har blockerats, dyker det upp i en nyligen blockerad lista och du kan bara välja det för att ge det åtkomst.

Klicka först på Start och då inställningar.

Klicka sedan på Uppdatering och säkerhet.

Klicka på i den vänstra kolumnen Windows säkerhet. I följande högra fönster klickar du på Öppna Windows Security knapp.

Klicka nu på Virus- och hotskydd i den högra eller vänstra rutan.

I den högra rutan bläddrar du nedåt tills du ser Hantera inställningar länk under Virus- och hotskyddsinställningar rubrik.

Du kommer att se många olika alternativ här, men fortsätt att scrolla ner tills du når Kontrollerad mappåtkomst och klicka på länken hantera.

Klicka på länken Tillåt en app via kontrollerad mappåtkomst.

Du kommer att få en säkerhetspopup som frågar om du vill tillåta den här appen att göra ändringar på din dator. Klick Ja. Här ser du en lista över appar och deras sökvägar som har beviljats ​​åtkomst.

Gå vidare och klicka på Lägg till en tillåten app-knapp på toppen. När du klickar på den kommer du att se ett alternativ som heter den Nyligen blockerade appar.

Om du precis har stängt iTunes bör du se att den översta appen kommer att vara den körbara iTunes-filen (itunes.exe). Om inte kan du öppna iTunes igen och låta felet dyka upp och sedan komma tillbaka till det här fönstret. Eller så kan du bara klicka Bläddra bland alla appar och navigera manuellt till EXE-filen.

Klicka bara på + knappen för att lägga till appen och klicka sedan stänga. Gå nu vidare och öppna iTunes och ditt fel kommer att försvinna! Wow! Det var många steg, men tack och lov behöver du bara göra detta en gång.

Det är också en bra idé att gå igenom den nyligen blockerade listan och ge åtkomst till alla andra appar som du tror blockeras felaktigt. Det tenderar att blockera mycket Adobe-programvara också. Hoppas detta löste ditt problem. Om inte, låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button