Så här fixar du felet “Det gick inte att komma åt Windows Installer-tjänsten”

Nyligen försökte min vän installera ett program på sin dator med Windows , och datorn gav ett blått skärmfel. Efter att ha startat om datorn försökte han starta ett annat program och fick följande meddelande:

The Windows Installer service could not be accessed. This can occur if the Windows Installer is not correctly installed.

Om du får detta felmeddelande Windows här är några saker du kan försöka fixa!

Metod 1. (Metod 1) Se till(- Gör) vilken tjänst Windows Installer(Windows Installer) körs.

Ibland om tjänsten installatör(Installationsprogrammet) är inaktiverat, kommer du att få det här felet. Du kan aktivera det genom att välja ” Start(Start)”, sedan ” Springa”(Kör) och skriv Services.msc . I nyare versioner Windows klicka bara på ” Start(Start)” och börja skriva services.msc.

Moskva tjänster

Scrolla sedan ner till Windows Installer(Windows Installer) och dubbelklicka på det. Installera Starttyp(Starttyp) till Manuellt(Manuell), tryck Tillämpa (Ansök) och klicka Start(Starta) för att starta tjänsten.

Windows installationsprogram

Du kan också starta tjänsten genom att gå till ” Start(Start)”, ” Springa(Kör)” och skriv in nätstart MSIServer i rutan Kör.

Metod 2 (Metod 2) – avinstallera MSIEXEC(- Ta bort MSIEXEC) ingen förlängning

En annan konstig sak som kan hända är skapandet av en andra fil msiexec i din katalog (msiexec)C:\Windows\system32 . Som standard bör det bara finnas en msiexec.exe-fil i den här katalogen, men ibland skapas en annan utan förlängning och 0 KB i storlek.

Om så är fallet bör du byta namn på den extra msiexec-filen med tillägget .GAMMAL . När du byter namn på den kan du starta om tjänsten Windows Installer(Windows Installer). Återigen(Återigen) bara gå till ” Tjänster(Tjänster)”, högerklicka “Windows Installer(Windows Installer)” och välj “Ladda om(Omstart) ” .

Metod 3 (Metod 3) – ändra tjänsten för fjärranropssamtal(– Ändra fjärranropstjänst)

Ibland kan problemet orsakas av en annan tjänst som anropas fjärrproceduranrop(Fjärrproceduranrop) . Gå tillbaka till ” Tjänster(Tjänster)” enligt ovan (” Start(Start)”, ” Springa”(Kör), “services.msc”), högerklicka på ” Fjärrproceduranrop(Remote Procedure Call)” (inte den som säger ” RPC Locator»(RPC Locator) ) och välj ” Egenskaper”(Egenskaper) .

Klicka nu på ” Ingång(Logga in) till systemet” och i avsnittet ” Logga in som:(Logga in som:) » välj « Lokalt systemkonto”(Lokalt systemkonto ) och markera rutan ” Tillåt den här tjänsten att interagera med skrivbordet.” (Tillåt den här tjänsten att interagera med skrivbordet) Starta sedan om datorn och se om problemet försvinner.

Om det inte fungerar, välj ” Detta konto: ” och klicka ” (Det här kontot:)Recension(Bläddra) » . Hitta ” Nätverkstjänst”(Nätverkstjänst) och klicka på OK. Lösenordet kommer automatiskt att fyllas i för det här kontot, så ändra det inte.

fjärrproceduranrop

Starta om datorn igen och se om problemet försvinner. Observera att om den försvinner när du väljer Lokalt systemkonto , lämna bara det här alternativet. Ändra det till NT Authority\NetworkService bara om lokalt systemkonto(Lokalt systemkonto) fungerar inte.

Metod 4 (Metod 4) – installera om Windows installationstjänst(- Installera om Windows Installer Service)

Om det inte fungerar kan du ladda ner Windows Installer Service(Windows Installer Service) och installera om det! Som(Snäll) Det är ironiskt, va!? Gör detta om du inte ens ser tjänsten listad i appleten ” Tjänster(Tjänster)”, eller om inget annat fungerar.

Du kan ladda ner paketet MSIServer från WinHelpOnline . När du har laddat ner, packa upp den, högerklicka på filen .REG och välj ” (.REG)Sammanfoga(Sammanfoga) ” . Klick Ja(Ja) när du uppmanas att bekräfta. Detta lägger i princip till de nödvändiga registernycklarna för att tjänsten ska fungera korrekt installatör.(Installationsprogram)

Metod 5. (Metod 5) Installera(- Installera) den senaste versionen Windows Installer.(Windows Installer)

Äntligen kan du söka in Google på begäran av “Windows Installer” och ladda ner den senaste versionen (senaste versionen) från webbplatsen Microsoft . Detta säkerställer att du inte använder en äldre version som kan orsaka konflikter med annan programvara etc.

Det hoppas vi(Förhoppningsvis en) av dessa lösningar kommer att lösa ditt problem! Om du gjorde det annorlunda, vänligen lämna en kommentar för att berätta hur! Tack!

Nyligen försökte en vän till mig installera ett program på sin Windows-maskin och datorn gav ett blått felmeddelande om döden. Efter att han startat om sin dator försökte han köra ett annat program och han fick följande meddelande:

The Windows Installer service could not be accessed. This can occur if the Windows Installer is not correctly installed.

Windows installationsfel

Om du får det här felet i Windows, här är några saker du kan försöka fixa det!

Metod 1 – Se till att Windows Installer-tjänsten har startat

Ibland, om installationstjänsten är inaktiverad, kommer du att få det här felet. Du kan slå på den genom att gå till StartSpringa och skriver in Services.msc. I nyare versioner av Windows klickar du bara på Start och börja skriva services.msc.

tjänster msc

Scrolla sedan ner till Windows Installer och dubbelklicka på den. Ställ in Starttyp till Manuellklick tillämpa och klicket Start för att starta tjänsten.

Windows installationsprogram

Du kan också starta tjänsten genom att gå till Start, Kör och skriv in i rutan Kör.

Metod 2 – Ta bort MSIEXEC utan förlängning

En annan konstig sak som kan hända är skapandet av en sekund msiexec fil i din C:\Windows\system32 katalog. Som standard ska det bara finnas en msiexec.exe-fil i den katalogen, men ibland skapas en annan utan förlängning och en storlek på 0 KB.

Om så är fallet bör du byta namn på den extra msiexec-filen med en .GAMMAL förlängning. När du byter namn på den kan du starta om Windows Installer-tjänsten. Återigen, gå bara till Tjänster och högerklicka på Windows Installer och välj Omstart.

Metod 3 – Ändra fjärranropstjänst

Ibland kan problemet orsakas av en annan tjänst som heter Remote Procedure Call. Gå till avsnittet Tjänster igen som nämnts ovan (Start, Kör, services.msc) och högerklicka på Fjärrproceduranrop (inte den som säger RPC Locator) och välj Egenskaper.

Klicka nu på logga in flik och under Logga in som:välja Lokalt systemkonto och bocka för Tillåt den här tjänsten att interagera med skrivbordet kryssruta. Starta sedan om datorn och se om problemet försvinner.

Om det inte fungerar, välj Det här kontot: alternativknappen och klicka Bläddra. Söka efter Nätverkstjänst och klicka på OK. Lösenordet kommer automatiskt att fyllas i för det här kontot, så ändra det inte.

fjärrproceduranrop

Återigen, starta om datorn och se om problemet försvinner. Observera att om det försvinner när du valde Lokalt systemkonto, lämna det bara vid den inställningen. Ändra det bara till NT Authority\NetworkService om det lokala systemkontot inte fungerar.

Metod 4 – Installera om Windows Installer Service

Om det inte fungerar kan du ladda ner Windows Installer Service och installera om den! Lite ironiskt va!? Gör detta om du inte ens ser tjänsten listad i Tjänster-appleten eller om inget annat fungerar.

Du kan ladda ner MSIServer-paketet från WinHelpOnline. När du har laddat ner den, packa upp den och högerklicka på .REG fil och klicka sammanfoga. Klick Ja när du uppmanas att bekräfta. Detta lägger i princip till de nödvändiga registernycklarna för att installationstjänsten ska fungera korrekt.

Metod 5 – Installera den senaste versionen av Windows Installer

Slutligen kan du göra en sökning på Google efter “Windows Installer” och ladda ner den senaste versionen från Microsoft. Detta säkerställer att du inte kör en äldre version som kan orsaka konflikter med annan programvara etc.

Förhoppningsvis löser en av dessa lösningar ditt problem! Om du gjorde det på ett annat sätt, snälla skriv en kommentar och berätta hur! Tack!

Relaterade Artiklar

Back to top button