Så här felsöker du “Ok Google” eller “Hey Google”

Mest moderna Android -smartphones ger tillgång till Google Assistant genom att helt enkelt säga “OK Google” eller “Hey Google”. Nästan samma sak som man kan säga “Hej Siri” på Äpple iPhone.

Detta är en mycket praktisk funktion. Du kan till exempel ringa telefonsamtal eller öppna vissa appar medan dina händer gör något annat, som att köra bil.

Ibland, ofta efter uppdatering av klockappar eller version android, OK Google bara slutar fungera. Detta kan vara riktigt jobbigt om du använder den här funktionen mycket, men att ta reda på varför den inte längre fungerar är inte lätt. Så om din telefon plötsligt blir tyst, så här kommer du till botten med den.

Felsökning OK Google

Även om vi kanske tror att frasen OK Google och (Ok Google)Google Assistant är oupplösligt förbundna, kan du fortfarande använda OK Google på enheter som inte stöder Google Assistant . Steg för att säkerställa korrekt aktiverad OK
Google skiljer sig beroende på om enheten har en assistent eller inte. Så det första du behöver göra är att bekräfta det.

Så, hur vet du om en given enhet har en assistent? Det är faktiskt ganska lätt. Allt du behöver göra är håll hemknappen(håll hemknappen )” och se vad som händer. Om du får ett litet popup-fönster som säger ” Hur(Hur) kan jag hjälpa till?” då Assistent(Assistent) är närvarande och fungerar korrekt.

Du kan också bli ombedd att slå på assistenten, i så fall bör du definitivt göra det. I något av dessa fall kommer du att följa stegen som följer med närvaron av en assistent. Låt oss börja med en enklare, för telefoner utan assistent.

Kontrollera att OK Google aktiverat för enheter utan assistent

På enheter som inte stöder Google Assistent, för att aktivera den här funktionen måste du använda applikationen Google.

Först öppna google-appen(öppna Google-appen) . Det är bokstavligen en app på din telefon som heter “Google”. Tryck nu på hamburgermenyikonen och sedan på ” Inställningar > Röst > Voice Match.

Det borde finnas ett alternativ” Tillgång(Åtkomst) med Voice Match”. Höj volymen(Slå på det) för att få OK Google att fungera.

Säkerställer OK Google för enheter med assistent

Om din enhet har Google Assistant kan du enkelt aktivera röstmatchning.

Först tryck och håll hemknappen(tryck och håll hemknappen) » . Detta kommer att orsaka Google Assistant(Google Assistant). Det finns en liten ikon i det nedre vänstra hörnet av popup-fönstret som ser ut som en brevlåda med solstrålar som kommer ut. Det här är den:

Tryck på den här ikonen(Knacka på den här ikonen) , och Assistent(Assistent) expanderar till helskärm. Klicka nu på din profilbild(profilbild ) och klicka sedan “Inställningar”.(“Inställningar”)

På den här skärmen trycker du på “Assistent”.(“Assistent”)

Längst ner på skärmen under ” Assistentenheter(Assistentenheter) » Tryck på din enhet.

Allt du behöver göra nu är att aktivera “Åtkomst med Voice Match”(“Åtkomst med Voice Match”) .

Sök efter uppdateringar

Det verkar som i vissa fall OK Google kan sluta fungera på grund av väntande uppdateringar. Om din telefon inte har varit ansluten till nätverket på en tid Wi(WiFi) -Fi Du kan ha missat några uppdateringar.

Så se till att uppdatera dina appar Google genom Play Butik och installera alla OS-uppdateringar som kan vara väntande. Om några komponenter inte fungerade på grund av detta, bör allt vara tillbaka till det normala.

Omskola Google till din röst

Om OK Google redan var aktiverad men fortfarande inte fungerar, kan du behöva konfigurera om systemet för din röst. Det tar bara några sekunder och kräver att du säger några fraser så att programmet kan lära sig hur du låter.

Din mikrofon kanske inte fungerar som den brukade, din röst kan ha ändrats något eller något annat har gjort modellen felaktig.

För att göra detta, gå till samma inställningssida där du aktiverade röstmatchning ovan.

Nu klicka på “röstmodell” och sedan “skola om röstmodell”. (tryck på “röstmodell” och sedan “skola om röstmodell”.) Följ nu bara instruktionerna.

Inaktivera konkurrerande appar

programvara Google avlyssnar alltid när du säger “OK, Google “, men det finns andra applikationer som potentiellt kan störa dess förmåga att göra det. Om du har resurskrävande program som körs i bakgrunden, kan det förbättra prestandan om du inaktiverar dem Google . För ibland reagerar de bara långsamt.

Om OK Google slutat fungera efter att ha uppdaterat eller installerat en annan applikation, kan detta också vara en ledtråd. Du kan inaktivera eller tillfälligt avinstallera andra appar som lyssnar efter röstinmatning eller som har uppdaterats eller installerats sedan dina problem började.

Rensa upp din mikrofon

Det är relativt långt borta, men du kan ha problem med kommandot Ok Google eftersom något stör din mikrofon. Mikrofonhålet i moderna telefoner är väldigt litet, så olja och smuts från huden kan täppa till det.

Använd en hörsnäcka och rengör försiktigt mikrofonhålet för att se om det förbättrar situationen. Det är det förmodligen inte, men om du har provat allt annat kan det inte skada!

Hur får du tillbaka din röst

Låt oss hoppas(Förhoppningsvis) att efter att ha följt den här felsökningschecklistan, din iteration OK Google fungerar korrekt.
Och(Vilket) detta är bra eftersom våra röstassistenter blir mer och mer oumbärliga när det kommer till en hektisk dag. Du har åtminstone alltid någon redo att lyssna på dina behov.

De flesta moderna Android-smarttelefoner låter dig komma åt Google Assistant genom att helt enkelt säga frasen “OK Google” eller “Hey Google”. På ungefär samma sätt som du kan säga “Hej Siri” på en Apple iPhone.

Det är en mycket praktisk funktion. Du kan till exempel ringa telefonsamtal eller öppna specifika appar medan dina händer är upptagna med något annat, som att köra bil.

Ibland, ofta efter en uppdatering av timappar eller Android-version, slutar OK Google helt enkelt att fungera. Det här kan vara riktigt jobbigt om du använder funktionen ofta, men att ta reda på varför den inte längre fungerar är inte så enkelt. Så om din telefon plötsligt ger dig den tysta behandlingen, så här går du till botten med det.

Felsökning OK Google

Även om vi kanske tänker på OK Google-frasen och Google Assistant är oupplösligt länkade, kan du fortfarande använda OK Google på enheter som inte stöder Google Assistant. Stegen för att säkerställa att OK Google är korrekt påslagen är olika beroende på om enheten har assistenten eller inte. Så det första du vill göra är att bekräfta detta.

Så hur vet du om en viss enhet har assistenten? Det är faktiskt ganska lätt. Allt du behöver göra är håll hemknappen och se vad som händer. Om du får en liten popup som säger “Hur kan jag hjälpa?”, då är assistenten närvarande och korrekt.

Du kan också bli ombedd att slå på assistenten, i så fall bör du verkligen göra det. I något av dessa fall kommer du att följa stegen som följer med att assistenten är närvarande. Låt oss börja med den enklare, för telefoner som inte har assistenten.

Se till att OK Google är på för enheter utan assistenten

På enheter som inte stöder Google Assistant måste du använda Google-appen för att aktivera den här funktionen.

först, öppna google-appen. Detta är bokstavligen en app på din telefon med namnet “Google”. Tryck nu på menyikonen “hamburgare”, sedan Inställningar > Röst > Voice Match.

Det borde finnas ett alternativ som heter “Åtkomst med Voice Match”. Slå på det för att OK Google ska fungera.

Se till att OK Google är på för enheter med assistenten

Om din enhet har Google Assistant kan du sätta på röstmatchning ganska enkelt.

först, tryck och håll hemknappen. Detta kommer att kalla upp Google Assistant. Det finns en liten ikon längst ner till vänster i popup-fönstret som ser ut som en inkorg med solstrålar som kommer ut ur den. Det här är den:

Tryck på den här ikonen och assistenten expanderar för att fylla upp hela skärmen. Tryck nu på din profilbild och tryck sedan på “Inställningar”.

På den här skärmen trycker du på “Assistent”.

Längst ned på skärmen, under”Assistentenheter” tryck på din enhet.

Allt du behöver göra nu är att växla “Åtkomst med Voice Match” till på.

Sök efter uppdateringar

Det verkar som att OK Google i vissa fall kan sluta fungera eftersom det finns väntande uppdateringar. Om din telefon inte har varit ansluten till trådlöst internet på ett tag kan du ha missat några uppdateringar.

Så se till att uppdatera Google-appar via Play Butik och installera eventuella OS-uppdateringar som kan vara väntande också. Om några komponenter inte fungerade på grund av detta borde saker och ting återgå till det normala.

Omskola Google på din röst

Om OK Google redan var på, men fortfarande inte fungerar, kanske du måste träna om systemet för din röst. Detta tar bara några sekunder och innebär att du säger några fraser, så att programvaran kan lära sig hur du låter.

Det är möjligt att din mikrofon kanske inte fungerar som den gjorde tidigare, din röst kan ha ändrats något eller att något annat har gjort modellen felaktig.

För att göra detta, gå till exakt samma inställningssida där du aktiverade röstmatchning ovan.

nu, tryck på “röstmodell” och sedan “skola om röstmodell”. Nu är det bara att följa instruktionerna.

Inaktivera konkurrerande appar

Googles programvara lyssnar alltid för att fånga dig när du säger “OK ​​Google”, men det finns andra applikationer som potentiellt kan störa dess förmåga att göra det. Om du har intensiva, resurskrävande applikationer som körs i bakgrunden, kan det förbättra OK Googles prestanda om du inaktiverar dem. När allt kommer omkring, ibland är det bara långsamt att svara.

Om OK Google slutade fungera efter att en annan app uppdaterats eller installerats kan det också vara en ledtråd. Du kanske vill inaktivera eller tillfälligt avinstallera andra appar som lyssnar efter röstinmatning, eller som har uppdaterats eller installerats sedan dina problem började.

Rengör din mikrofon

Det är ett relativt långt skott, men du kan ha problem med Ok Google-kommandot eftersom något stör din mikrofon. Mikrofonöppningen på moderna telefoner är liten, så olja och skräp från din hud kan täppa till den.

Använd en öronsnäcka och rengör försiktigt mikrofonöppningen för att se om det förbättrar saker och ting. Det är förmodligen inte detta, men om du har provat allt annat kan det inte skada!

Få din röst tillbaka

Förhoppningsvis, efter att ha kört ner den här felsökningschecklistan, fungerar din iteration av OK Google som den ska. Vilket är bra, eftersom våra röstassistenter blir mer och mer oumbärliga när det kommer till att ta sig igenom en hektisk dag. Åtminstone har du alltid någon som är villig att lyssna på dina behov.