Så här döljer du rader och kolumner i Google Kalkylark

Som många av oss kanske redan vet, Google Kalkylark är ett alternativ Microsoft excel , och det är inte alls ett dåligt verktyg. I stort sett, Lakan inte på samma nivå som excel vad gäller funktionalitet, men tillräckligt bra för de flesta grundläggande uppgifter. Till exempel i Google Kalkylark det finns stöd för kolumner, men inte alla vet hur man döljer en kolumn efter att den har skapats.

Dölj rader(Göm rader) och kolumner(Kolumner) in Google Lakan

Det kan komma en punkt under ditt arbete när du bara inte vill se vissa kolumner i ditt dokument. Det bästa alternativet är att dölja dem, så om du inte vet hur du ska slutföra denna enkla uppgift, fortsätt läsa för att ta reda på hur.

  1. Öppna önskat dokument Lakan
  2. Välj de kolumner du vill ta bort
  3. Högerklicka på den och välj Dölj(Dölj) kolumner.
  4. På samma sätt kan du dölja rader.

Låt oss prata om detta mer i detalj.

Öppna önskat dokument Lakan

Först måste du öppna Google Kalkylark(Google Sheets) i en webbläsare. För bästa resultat, använd en Chromium-baserad webbläsare som t.ex Google Chrome eller Microsoft Edge . Därifrån väljer du dokumentet för att öppna det.

Välj de kolumner du vill ta bort

Nästa steg efter att du har öppnat dokumentet Google Kalkylark(Google Sheets) markerar rätt kolumner. Klick(Klicka) och dra muspekaren för att markera de kolumner du vill dölja. När det är klart bör det finnas ett blått överlägg som täcker kolumnerna som indikerar att de är markerade.

Ett annat sätt att välja kolumner är att trycka på knappen CTRL och klicka på varje kolumn för att markera dem på en gång.

Dölj(Göm) eller radera(Ta bort) kolumner från dokument

Nu är det dags att dölja dina kolumner, eller ta bort dem permanent om det är dit det leder. För att dölja, högerklicka på de valda kolumnerna och välj sedan ” Dölj kolumner(Göm kolumner)” och se dem försvinna framför dina ögon.

Alternativt kan du helt enkelt ta bort kolumner genom att klicka Ta bort markerade kolumner(Ta bort markerade kolumner) , och det är allt.

Dölj eller ta bort rader från ark

Om du inte är intresserad av att dölja eller ta bort kolumner finns det ett alternativ att göra detsamma med rader. Markera de linjer du vill ha, högerklicka sedan och välj dölja rader det är allt.

visa(Visa) rader och kolumner i Google Lakan

Att gömma sig är en sak, men det kommer en tid då dessa dolda rader och kolumner kommer att behövas igen.

För att få tillbaka dem klickar du helt enkelt på pilarna som visas på skärmdumpen för att återställa det till det normala.

Det är allt!

Som många av oss kanske redan visste, Google Kalkylark är ett alternativ till Microsoft Excel, och det är inget dåligt verktyg alls. I det stora hela är Sheets inte på samma nivå som Excel när det gäller funktionalitet, men det är tillräckligt bra för de flesta grundläggande uppgifter. Till exempel har Google Sheets stöd för kolumner, men inte alla vet hur man döljer en kolumn efter att ha skapat en.

Dölj rader och kolumner i Google Kalkylark

Det kan komma en tid under arbetet där du bara inte vill se några av kolumnerna i ditt dokument. Det bästa alternativet är att dölja dem, så om du inte vet hur du gör denna enkla uppgift, fortsätt läsa för att lära dig hur.

  1. Öppna det aktuella Sheets-dokumentet
  2. Välj de kolumner du vill ha borta
  3. Högerklicka på den och välj Dölj kolumner
  4. På samma sätt kan du dölja rader.

Låt oss prata om detta mer i detalj.

Öppna det aktuella Sheets-dokumentet

Först måste du öppna Google Sheets i din webbläsare. För bästa upplevelse, använd en Chromium-baserad webbläsare som Google Chrome eller Microsoft Edge. Därifrån väljer du dokumentet för att öppna det.

Välj de kolumner du vill ha borta

Så här döljer du rader och kolumner i Google Kalkylark

Nästa steg efter att ha öppnat ditt Google Sheets-dokument är att markera rätt kolumner. Klicka och dra med muspekaren för att markera de kolumner du vill dölja. När detta är gjort bör det finnas ett blått överlägg som täcker kolumnerna som avgör att de är markerade.

Ett annat sätt att välja kolumner är att trycka ner CTRL och klicka på varje kolumn för att markera dem i bulk.

Dölj eller ta bort kolumner från ett dokument

Nu är det dags att dölja dina kolumner eller ta bort dem för gott om det är vad det handlar om. För att dölja, högerklicka på de markerade kolumnerna, välj sedan Dölj kolumner och se hur de försvinner framför dina ögon.

alternativt kan du bara ta bort kolumnerna genom att klicka på Ta bort markerade kolumneroch det är allt.

Dölj eller ta bort rader från Kalkylark

Om du inte är intresserad av att dölja eller ta bort kolumner, så finns alternativet där att göra samma sak med rader. Markera de rader som krävs, högerklicka sedan därifrån och välj Dölj rader, och det är allt.

Visa rader och kolumner i Google Kalkylark

Att gömma sig är en sak, men det kommer en tid då dessa dolda rader och kolumner kommer att behövas igen.

För att få tillbaka dem klickar du helt enkelt på pilarna som syns på skärmdumpen för att återställa saker till sitt normala tillstånd.

Det är allt!

Relaterade Artiklar

Back to top button