Så här börjar du använda Cortana på Windows 11 eller Windows 10

Windows 11 och Windows 10 har många funktioner och Cortana är en av de mest intressanta av dem. Det är en applikation som fungerar som din digitala assistent och kan hjälpa dig att interagera med din dator eller enhet med din röst. Microsoft samtal Cortana(Cortana) “henne” och vi kommer att göra detsamma. Du kan be henne att göra olika saker som att starta appar, göra anteckningar, påminna dig om möten, kolla väderprognosen eller till och med fråga henne om hon gillar det. Siri . 🙂 Dessutom är detta bara toppen av isberget av vad Cortana(Cortana) kan göra för dig. Innan du kan interagera med Cortana(Cortana), du måste först gå igenom den initiala installationen. I den här artikeln kommer vi att visa dig de nödvändiga stegen:

NOTERA. (NOTERA:) Cortana ser ut och fungerar likadant Windows 11 och Windows 10 , så stegen i den här guiden gäller båda operativsystemen. Den enda lilla skillnaden är att i Windows 10 du kan köra den snabbare än i Windows 11 som du snart kommer att se i den första delen av den här guiden.

Hur man ställer in Cortana för första gången i Windows 11 eller Windows 10

Cortana(Cortana) kan vara en fantastisk virtuell assistent om du låter det, men först måste du veta hur du kommer till det. Hur in Windows 11 såväl som i Windows 10 det är enkelt: öppna sökningen (öppna sökningen), skriv Cortana och klicka eller tryck på motsvarande resultat.

Hur man öppnar Cortana i Windows 11 med sökning

Windows 10 springa Cortana ännu enklare och snabbare: klicka eller tryck bara på dess knapp bredvid sökfältet i aktivitetsfältet.

Hur man öppnar Cortana i Windows 10

Hur man öppnar Cortana i Windows 10

Dessutom, som i Windows 11 såväl som i Windows 10 du kan också springa Cortana(Cortana) genom att klicka eller trycka på dess genväg i ” Start(Startmeny Alla appar) » med en lista över alla appar.

Cortana genväg från startmenyn

Cortana genväg(Cortana) från menyn ” Start “(Start meny)

När Cortana(Cortana) öppnar för första gången, frågar hon dig stiga på(Logga in) systemet och berättar det “för den bästa upplevelsen [вы должны] använd ditt jobb- eller skolkonto.” (“För den bästa upplevelsen, [you should] använd ditt jobb- eller skolkonto.”) Dessutom tryckt med små bokstäver längst ner i fönstret, Microsoft informerar dig om det “Cortana lär sig hur man bättre kan hjälpa dig med hjälp av data som dina sökningar, kalender, kontakter och plats.”(“Cortana lär sig att hjälpa dig bättre genom att använda data som dina sökningar, kalender, kontakter och plats.”)

Om du vill aktivera och använda Cortana tryck eller tryck på ” Att komma in(Logga in) ” .

Cortana vill att du loggar in

Cortana vill att du loggar in

Sedan, om du redan använder ett Microsoft-konto på en Windows 11 eller Windows 10 PC, Cortana kommer automatiskt att välja det, som du kan se i avsnittet “Använd det här kontot.” (“Använd det här kontot.”) Om du godkänner användningen av det här kontot, välj det och klicka “Fortsätt(Fortsätta) ” .

Använd ditt Microsoft-konto med Cortana

Använd ditt konto Microsoft Med Cortana

Om du istället vill använda ett annat konto med Cortana välj om det är det Microsoft konto (Microsoft konto)arbets- eller skolkonto(Arbets- eller skolkonto), och först efter det klicka på ” Fortsätt(Fortsätta) ” .

Använd ett annat konto med Cortana

Använd ett annat konto med Cortana

NOTERA.(OBS: ) Om du använder ett offline-lokalt konto på din PC kommer du inte att kunna fortsätta med installationen Cortana tills du loggar in med ett konto Microsoft eller skapa inte en ny.

När du har valt ett konto Microsoft för användning med Cortana , Windows meddela dig att du måste “använd Windows Hello med ditt konto.” (“Använd Windows Hello med ditt konto.”) Det betyder att om du inte har konfigurerat Windows Hello Face , Fingerprint eller PIN än, måste du göra det nu. Om du redan har konfigurerat ett av inloggningsalternativen i windows hej, Windows använder det automatiskt nu, men kan be dig att verifiera det igen innan du går vidare. Klick(Klicka) eller tryck på OK att fortsätta.

Använd Windows Hello med ditt konto

Använd Windows Hello med ditt konto

Om du tillfrågas, ange ditt kontolösenord Microsoft eller använda (Microsoft)Microsoft Authenticator-appen (Microsoft Authenticator-appen) på din smartphone för att verifiera din identitet. Klicka eller tryck sedan på Att komma in(Logga in) .

Ange lösenordet för ditt Microsoft-konto

Stiga på(Ange) ditt kontolösenord Microsoft(Microsoft)

I nästa steg använder du inloggningsmetoden Windows Hello som du har ställt in på din PC. (Windows Hello) Till exempel, om du ansluter med STIFT – kod, du måste ange den nu.

Ange PIN-koden du konfigurerade för ditt Microsoft-konto.

Stiga på STIFT – koden du har angett för ditt konto Microsoft.

Det sista steget är att lösa Cortana(Cortana) tillgång till vissa av dina personuppgifter. Läs meddelandet du fick och, om du är nöjd med det, klicka eller tryck på ” Acceptera och fortsätt(Acceptera och fortsätt) » .

Tillåt Cortana att komma åt några av dina personuppgifter

Tillåt Cortana(Tillåt Cortana) tillgång till vissa av dina personuppgifter

Det är allt! Nu Cortana(Cortana) är inställd och redo att göra sitt jobb. Som du kan se i följande skärmdump börjar hon med att hälsa dig och ger dig några informationsbitar om hur hon kan hjälpa dig.

Cortana är igång på din Windows-dator

Cortana igång på din Windows-dator

Start(Börja) skriva eller använda din röst för att berätta för henne vad du vill göra, och om du behöver hjälp med hur du använder det, kolla in våra andra Cortana-guider.

Kommer du att använda Cortana?

Det kan verka förvånansvärt snabbt, men det är allt du behöver göra för att använda Cortana på en enhet med Windows 11 eller Windows 10. Stegen är få och enkla att följa och, som du snart kommer att lära dig, Cortana(Cortana) kan göra mycket för dig, och det kan hjälpa dig att bli mer produktiv. Så du kommer att använda Cortana på din Windows-dator? Låt oss gärna veta i kommentarsfältet nedan för alla frågor du kan ha om henne.

Windows 11 och Windows 10 kommer med många funktioner, och Cortana är en av de mest intressanta. Hon är en app som fungerar som din digitala assistent och kan hjälpa dig att interagera med din dator eller enhet genom att använda din röst. Microsoft hänvisar till Cortana som “henne”, och vi kommer att göra detsamma. Du kan säga åt henne att göra olika saker, som att starta appar, göra anteckningar, ge påminnelser om appar, kolla väderprognoserna eller till och med fråga henne om hon gillar Siri. 🙂 Dessutom är dessa bara toppen av isberget för vad Cortana kan göra för dig. Innan du kan interagera med Cortana måste du först gå igenom en förstagångsinstallation. I den här artikeln kommer vi att visa dig de inblandade stegen:

NOTERA: Cortana ser ut och fungerar på samma sätt i Windows 11 och Windows 10, så stegen i denna handledning gäller för båda operativsystemen. Den enda lilla skillnaden är att i Windows 10 kan du starta henne snabbare än i Windows 11, som du snart kommer att se i den första delen av den här guiden.

Så här konfigurerar du Cortana för första gången i Windows 11 eller Windows 10

Cortana kan vara en fantastisk virtuell assistent om du låter henne, men först måste du veta hur du kommer till henne. Både i Windows 11 och Windows 10 är det enkelt: öppna sökningen, skriv och klicka eller tryck på det relevanta resultatet.

Hur man öppnar Cortana i Windows 11 med sökning

Hur man öppnar Cortana i Windows 11 med sökning

I Windows 10 är det ännu enklare och snabbare att starta Cortana: klicka eller tryck bara på hennes knapp bredvid sökfältet i aktivitetsfältet.

Hur man öppnar Cortana i Windows 10

Hur man öppnar Cortana i Windows 10

alternativt, både i Windows 11 och Windows 10, kan du också starta Cortana genom att klicka eller knacka på hennes genväg från listan.

Cortanas genväg från startmenyn

Cortanas genväg från startmenyn

När Cortana öppnas för första gången ber hon dig att göra det och berättar att Microsoft också, tryckt med små bokstäver, längst ner i fönstret, låter dig veta att

Om du vill aktivera och använda Cortana, klicka eller tryck på knappen.

Cortana vill att du loggar in

Cortana vill att du loggar in

Därefter, om du redan använder ett Microsoft-konto på din Windows 11 eller Windows 10 PC, väljer Cortana det automatiskt, som du kan se under Om du är OK med att använda det kontot, välj det och tryck på .

Använd ditt Microsoft-konto med Cortana

Använd ditt Microsoft-konto med Cortana

Om du istället vill använda ett annat konto med Cortana väljer du om det är ett eller ett , och först därefter trycker du på .

Använd ett annat konto med Cortana

Använd ett annat konto med Cortana

NOTERA: Om du använder ett offline-lokalt konto på din PC kan du inte fortsätta konfigurera Cortana om du inte loggar in med ett Microsoft-konto eller skapar ett nytt.

När du har valt Microsoft-kontot att använda med Cortana, meddelar Windows dig att du bör. Det betyder att om du inte redan har konfigurerat Windows Hello Face, Fingerprint eller PIN, måste du göra det nu. Om du redan har ställt in ett av Windows Hello-inloggningsalternativen använder Windows det automatiskt nu, men det kan be dig att verifiera det igen innan du går vidare. Klicka eller tryck på för att fortsätta.

Använd Windows Hello med ditt konto

Använd Windows Hello med ditt konto

Om du blir ombedd att göra det anger du lösenordet för ditt Microsoft-konto eller använder din Microsoft Authenticator-app på din smartphone för att bekräfta din identitet. Klicka eller tryck sedan på .

Ange lösenordet för ditt Microsoft-konto

Ange lösenordet för ditt Microsoft-konto

I nästa steg använder du Windows Hello-inloggningsmetoden som du konfigurerade på din PC. Om du till exempel ansluter med en PIN-kod måste du ange den nu.

Ange PIN-koden du ställt in för ditt Microsoft-konto

Ange PIN-koden du ställt in för ditt Microsoft-konto

Det sista steget är att låta Cortana komma åt en del av din personliga information. Läs meddelandet du fick och, om du är OK med det, klicka eller tryck på .

Tillåt Cortana att komma åt en del av din personliga information

Tillåt Cortana att komma åt en del av din personliga information

Det är allt! Nu är Cortana inrättad och redo att göra sitt jobb. Som du kan se i följande skärmdump börjar hon med att hälsa dig med lite information om vad den kan göra för att hjälpa dig.

Cortana är igång på din Windows-dator

Cortana är igång på din Windows-dator

Börja skriva eller använda din röst för att låta henne veta vad du vill göra och, om du behöver hjälp med hur du använder henne, kolla våra andra handledningar om Cortana.

Tänker du använda Cortana?

Det kan verka otroligt snabbt, men det här är allt du behöver göra för att använda Cortana på en Windows 11- eller Windows 10-enhet. Stegen är få och enkla att följa, och som du snart kommer att få reda på kan Cortana göra många saker för dig och hon kan hjälpa dig att bli mer produktiv. Så, ska du använda Cortana på din Windows-dator? Tveka inte att meddela oss i kommentarsfältet nedan om alla frågor du kan ha om henne.