Så här åtgärdar du Microsoft Office-fel 25090

Att arbeta i en företagsmiljö som IT-supportspecialist innebär alltid att du stöter på konstiga problem som aldrig skulle hända på en vanlig konsumentdator. Varför? Jo, det beror på att konstiga saker kan hända när du har 20 personer som använder samma dator!

Jag stötte nyligen på ett sådant fel när jag använde Microsoft Office 2007 på klientdatorn. När jag öppnade något program kontor det gav mig detta felmeddelande:

Error 25090. Office Setup encountered a problem with the Office Source Engine, system error: -2147023836.

Efter att ha gjort lite forskning kom jag på varför det här problemet uppstår. Tydligen två personer installerade kontor till samma dator och sedan raderade en av dem den senare. Detta kan också hända om du distribuerar kontor i din miljö med gruppolicy(Grupppolicy) , och på något sätt ställs den in två gånger.

Lyckligtvis kan detta problem lätt lösas. Faktiskt(I grund och botten) är installationsfiler skadade på grund av två installationer och sedan avinstallationer. För att åtgärda detta, sätt in Office 2003-CD:n eller Office 2007 in i enheten och vänta på att installationsprogrammet startar.

Om det inte startar automatiskt, leta efter filen setup.exe(Setup.exe) på CD:n och kör den manuellt. När inställningsfönstret visas klickar du bara på ” Avbryt(Avbryt) ” . Klicka på OK(Klicka på OK)” för alla tips som visas efter att du klickat “Annullering(Avbryt) ” .

Det är allt! När du laddar installationsskärmen åtgärdas skadade installationsfiler och låter dig öppna programmet kontor inget fel 25090! Ganska enkelt, va? Så se till att du inte installerar om kontor reparera inte, etc. Njut!

Att arbeta i en företagsmiljö som IT-supporttekniker innebär alltid att du kommer att sluta med konstiga problem som aldrig skulle uppstå på en vanlig konsumentdator. Varför? Jo, det beror på att konstiga saker kan inträffa när du har 20 personer som använder en dator!

Ett sådant fel jag stötte på nyligen var när jag använde Microsoft Office 2007 på en klientdator. När jag skulle öppna ett Office-program gav det mig detta felmeddelande:

Error 25090. Office Setup encountered a problem with the Office Source Engine, system error: -2147023836.

Efter att ha gjort lite forskning kom jag på varför det här problemet uppstod. Tydligen hade två personer installerat Office på samma dator och sedan tog en av dem bort det senare. Detta kan också hända om du distribuerar Office till din miljö via gruppolicy och på något sätt installeras det två gånger.

office error 25090

Lyckligtvis kan detta problem lätt åtgärdas. I grund och botten är installationsfilerna skadade på grund av de två installationerna och sedan avinstallationen. För att åtgärda det, sätt in din Office 2003 eller Office 2007 CD i din enhet och vänta på att installationsprogrammet startar.

Om den inte startar automatiskt, leta reda på filen Setup.exe på CD:n och kör den manuellt. När installationsfönstret visas klickar du bara Avbryt. Klicka på OK för att komma upp efter att du klickat på Avbryt.

Det är allt! Att ladda inställningsskärmen fixar de korrupta installationsfilerna och låter dig öppna ett Office-program utan 25090-felet! Ganska enkelt va? Så se till att du inte installerar om Office eller gör en reparation osv. Njut av!