Så här åtgärdar du felet “Skrivaren är inte aktiverad” i Windows 10

Steg för att lösa felet “Skrivaren är inte aktiverad, felkod-30”.

Allt vi kan försök först omvandla skrivaren stäng av och slå på igen och stäng av och sätt på datorn igen i om det finns ett specifikt fel och omstart av enheten eller systemet löser sig utan några större problem. Men om problemet kvarstår, nästa sak vi kan göra är att dyka in i skrivarproblem från lösare erbjuds av Windows 10 i sig.

Det här verktyget kommer att försöka upptäcka problem med vår skrivare och lösa dem automatiskt utan att vi behöver göra något annat än att starta verktyget. För att göra detta måste vi helt enkelt öppna konfigurationssidan för Windows 10 och komma åt alternativet slå vadUppdatering och säkerhet > Felsökning och klicka på alternativet i arbetssektionen Skrivare . Vi startar lösaren och väntar på att den ska köras helt.

Om detta fortfarande inte löser felet att skrivaren inte är aktiverad måste vi se till att det är inställt som standard. Detta är något som händer ofta och kan göra oss galna på att leta efter andra allvarligare problem utan att hitta en lösning. För att ställa in vår standardskrivare, öppna bara Windows 10-konfigurationssidan, gå till alternativet Enheter > Skrivare och skannrar välj skrivaren i fråga, klicka på alternativet Att klara av sen på Definiera som standard.

Om felet att skrivaren inte är aktiverad fortfarande visas kan vi försöka uppdatera drivrutinen för sammansatt USB-enhet eftersom detta också kan få vår skrivare att returnera det här felet. För att göra detta öppnar vi Enhetshanteraren, distribuerar alternativet Busskontroller, väljer alternativet USB-kompositenhet genom att högerklicka på det och väljer sedan alternativet Uppdatera drivrutin. Sedan startar vi om datorn, avinstallerar skrivaren, tar bort drivrutinens programvara och installerar om allt igen för att se om problemet är åtgärdat.

Uppdatera skrivardrivrutiner kan också vara en lösning men vanligtvis när tillverkaren släpper en ny version av drivrutinen kommer den att laddas ner och installeras automatiskt. Om detta inte händer måste vi göra det manuellt genom att besöka tillverkarens webbplats, ladda ner den senaste versionen av drivrutinen för vår skrivarmodell och installera den på datorn. Efter det startar vi om datorn och kollar om vi kan skriva ut utan felet Skrivaren är inte aktiverad, felkod-30.

Relaterade Artiklar

Back to top button