Så här åtgärdar du en programuppdatering krävs för att använda detta startdiskfel på din Mac

Du kanske har sett felmeddelandet “En mjukvaruuppdatering krävs för att använda den här startskivan” när du försökte starta din Mac från en extern enhet. Detta kan hända av flera anledningar, men det vanligaste är att din Mac försöker starta från en äldre version av macOS som inte är kompatibel med versionen av operativsystemet på din interna enhet.
Det finns några sätt att lösa detta problem, men det enklaste är att helt enkelt uppdatera din externa enhet till den senaste versionen av macOS. Detta kan göras via App Store eller genom att ladda ner lämplig uppdatering från Apples webbplats.
När din externa enhet har uppdaterats bör du kunna starta upp din Mac utan problem. Om du fortfarande ser felmeddelandet “En mjukvaruuppdatering krävs för att använda denna startdiskett” kan du behöva uppdatera firmware på din externa enhet. Detta kan göras med hjälp av ett verktyg som Disk Utility eller Carbon Copy Cloner.

Du kan komma åt Systeminställningar genom att gå till Apple-menyn. En Mac med ett Apple T2 Security Chip kan använda Startup Security Utility för att konfigurera säker start, firmwarelösenord och externa startinställningar. Genom att trycka på Kommando-R under uppstart kommer du att kunna starta återställningssystemet på din Mac. Hur ändrar jag standardstartprogrammet för min Macbook? Välj fliken Systeminställningar för att hitta en lista över appar som kommer att starta vid start. Det är möjligt att starta vissa appar i startläge utan att behöva visa skärmen. Hur stoppar du Startup Security på en Mac? Genom att göra det kommer du att kunna inaktivera säker start.

Varför får min Mac mig att välja en startdiskett?

Kredit: juzd.com

Det finns några anledningar till varför din Mac kanske får dig att välja en startskiva. En anledning kan vara att din Mac försöker starta från en disk som inte är den avsedda startdisken. En annan anledning kan vara att den angivna startskivan inte är korrekt ansluten till Mac. Slutligen kan en korrupt eller skadad startdiskett också orsaka detta problem.

Det är viktigt att veta hur man väljer en startdisk i din Mac för att felsöka problemet. En startskiva, eller en partition på enheten, lagrar ditt operativsystem. Många använder Boot Camp för att komma åt Windows och macOS på sina Mac-datorer, och detta är vanligt.

Hur man skapar en startskiva på din andra hårddisk

Om du har en annan hårddisk som kan användas som startdiskett kan du använda Startup Disk Assistant för att skapa en startdiskett på den enheten.

En programuppdatering krävs för att använda denna startskiva Linux

Kredit: Stack Exchange

Om du försöker installera Linux på en dator och du ser felmeddelandet “en mjukvaruuppdatering krävs för att använda den här startskivan”, oroa dig inte! Det är en enkel fix. Gå bara till Linux-webbplatsen och ladda ner den senaste mjukvaruuppdateringen för din dator. När du har laddat ner uppdateringen följer du instruktionerna på webbplatsen för att installera den. Efter att uppdateringen är installerad bör du kunna använda Linux-startskivan utan problem.

När du använder en startbar USB för att installera ett operativsystem kan du få felmeddelandet “En mjukvaruuppdatering krävs för att använda denna startdiskett.” Du bör utföra en fullständig ominstallation av din startbara disk på din Mac om du inte är nöjd med resultatet. När du väljer en extern enhet att starta från, se till att välja ett WiFi-nätverk. För att använda den här startskivan måste du först installera en programuppdatering. För det mesta sker detta med T2 Mac-datorer. Om SIP redan är avstängd på din Mac före installationen kan du installera om den och slå på den igen efteråt. Det är möjligt att starta upp i Mac Recovery Mode på Intel Mac-datorer genom att trycka och hålla tangentbordskombinationer samtidigt.

Denna startskiva kräver en uppdatering för att kunna användas. När du uppgraderar macOS till Mac, se till att uppdatera den från iOS-versionen. Felsäkert läge är det första steget i installationen av den första reparationen. Felsäkert läge laddar bara de nödvändiga filerna och programmen för att din Mac ska fungera smidigt. Efter slutförandet av det andra steget kan SIP-återställningsmeddelandet återställas till återställningsläget. Under uppstartsprocessen kan du installera den senaste versionen av din nuvarande Mac-programvara. När du startar i återställningsläge på en M1 Mac kan du installera om operativsystemet efter att ha fått meddelandet “En mjukvaruuppdatering krävs för att använda den här startskivan.”

En programuppdatering krävs för att använda denna startskiva Monterey

Kredit: howtoisolve.com

Om du använder en Macbook är det viktigt att hålla din programvara uppdaterad för att kunna använda Startup Disk Monterey. För att göra detta, öppna App Store och klicka på fliken Uppdateringar. Här kommer du att se alla tillgängliga uppdateringar för din Macbook. Se till att installera alla uppdateringar som är tillgängliga för att hålla din dator igång smidigt.

Hur man fixar Macos Sierra Update Erro

Om du inte vill installera om macOS Sierra, eller om du upplever fel, kan det räcka med några dagar för att du ska ta bort det, vänta några dagar och sedan installera om det.

Extern hårddisk En startskiva Mac

En extern hårddisk kan användas som startskiva på en Mac-dator. Detta kan vara användbart om du försöker felsöka ett problem med din Mac eller om du vill installera en ny kopia av operativsystemet. För att använda en extern hårddisk som startskiva måste du ansluta den till din Mac och sedan starta om datorn. Håll ned Alternativ-tangenten när Mac-datorn startar och du kommer att presenteras med en lista med startskivor att välja mellan. Välj den externa hårddisken och följ sedan anvisningarna för att fortsätta.

Att starta upp en Mac med en extern hårddisk är enkelt. För att starta en Mac från en startbar extern hårddisk anger du lämplig tangentkombination medan datorn startar. Olika Mac-modeller har olika tangentkombinationer. Den externa enheten på en PowerPC måste vara länkad via FireWire. Om enheten har ett logiskt enhetsnummer (LUN) på noll, kanske du inte kan starta en PowerPC från en RAID-enhet med stor kapacitet. Så fort du startar datorn från den externa enheten måste alla andra FireWire-enheter på datorn tas bort.

USB-startinstallation

När du slår på datorn trycker du på Esc/F10/F12-tangenterna för att öppna menyn för val av startenhet. Välj Starta från ett USB-minne, vilket startar upp datorn från USB-minnet. Du måste först skapa en Windows-installation. Installationsanvisningarna ska följas.

Relaterade Artiklar

Back to top button