Så här åtgärdar du anslutningsproblem med Bluetooth-enheter i Windows 10

Den senaste stora operativsystemuppdateringen från Microsoft, Windows 10 Creators Update har medfört betydande förbättringar och nya funktioner, men vissa användare har sett hur de stötte på vissa anslutningsproblem som ett resultat av att uppdatera sina datorer. Mer exakt när man försöker ansluta till enheter Bluetooth LE (Light Energy).

Av denna anledning upplever många användare problem när de försöker ansluta trådlösa möss eller tangentbord via Bluetooth, deras mobiltelefon eller hörlurar, bland andra enheter, när de försöker göra det via Bluetooth-anslutning. . Ett problem som vi, som vi ska visa nedan, kan försöka lösa på två olika sätt, genom att installera om drivrutinen eller köra felsökaren med Bluetooth i Windows 10 .

Steg för att felsöka anslutningsproblem med Bluetooth-enheter i Windows 10

I det första fallet är det första vi måste göra att öppna Enhetshanteraren, vilket vi kan göra snabbt från menyn Win+X av Windows 10. Väl där letar vi efter bluetooth adapter och genom att högerklicka på den, avinstallera och installera om enheten eller uppdatera drivrutinen om möjligt. När vi är klara startar vi om utrustningen och kontrollerar om det redan är möjligt att ansluta våra Bluetooth-enheter till datorn.

Annars kan vi försöka kör felsökaren med bluetooth som Windows 10 själv erbjuder. För att göra detta måste vi öppna Windows 10-konfigurationssidan från Start-menyn eller genom att trycka på tangentkombinationen Win + I. Väl där går vi till alternativen Uppdatering och säkerhet > Felsökning och leta efter alternativet i den högra panelen Hitta och åtgärda problem med Bluetooth-enheter i avsnittet Hitta och åtgärda andra problem.

Om du väljer det här alternativet aktiveras en Kör felsökningsknapp, som automatiskt startar verktyget som är inbyggt i Windows 10 Creators Update. Under processen kommer lösaren att försöka upptäcka och lösa automatiskt dem problem man stöter på de anslutning Blåtand. När processen är klar kommer du därför att meddela oss om du hittade några fel och om du kunde åtgärda dem. Sedan kan vi försöka igen att ansluta bluetooth-enheten som vi försökte synkronisera med datorn och kontrollera om det redan är möjligt att para ihop de två enheterna via bluetooth-anslutning utan problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button