Så här återställer du din trådlösa router

Nyligen frågade en vän mig hur de kan återställa sin trådlös router(trådlös router) som standard eftersom de inte kommer ihåg längre wifi lösenord(WiFi-lösenord) . Har det någonsin hänt dig? Jag också!

Det finns flera anledningar till varför du kan behöva återställa din trådlösa router: 1) du använde ett svårt att komma ihåg lösenord, glömde det och sparade inte lösenordet någonstans, eller 2) det ställdes av någon annan och du inte vet inte det. vet inte lösenordet, eller 3) du vill återställa routern på grund av problem med prestanda eller anslutning(prestanda- eller anslutningsproblem) eller 4) du tror att din router kan ha blivit intrång och vill återställa den för att blockera eventuella obehöriga användare.

Observera att om du bara har anslutningsproblem behöver du kanske inte starta om routern alls, utan helt enkelt starta om den. För att starta om, koppla helt enkelt ur routern, vänta cirka 20 sekunder och koppla sedan in den igen. Att starta om routern tar en minut eller två, men de flesta anslutningsproblem kan lösas genom att göra detta.

Efter att ha återställt routern, lösenordet för att komma in i webbgränssnittet och wifi lösenord(WiFi-lösenord) kommer att återställas till deras standardlösenord(standardlösenord) s. Läsa(Kolla) mitt inlägg om hur man hittar standardlösenord(standardlösenord) för din trådlös router(trådlös router) .

Hård återställning (fysisk knapp)

Återställa trådlös router(trådlös router) är en ganska enkel uppgift, men resultaten är ganska allvarliga, vilket innebär att du kommer att behöva lägga mycket tid på att konfigurera alla inställningar. Vid återställning av inställningar trådlös router(trådlös router) kommer du att förlora alla inställningar, inklusive följande:

Router admin login (username & password)

WiFi username and password, security type, channel

SSID name

Any port forwards

Any dynamic DNS setup

Any firewall rules or settings

Nästan varje modern router kan återställas genom att följa en mycket enkel procedur. Vänd antingen routern upp och ner eller leta efter ett litet hål på baksidan med ordet ÅTERSTÄLLA . Allt du behöver göra nu är bara att hitta en liten gem(gem) och stick in ena änden i hålet medan routern är på.

Vanligtvis måste du hålla knappen intryckt i 10-15 sekunder. Vid denna tidpunkt bör du se hur indikatorerna trådlös router(trådlös router) blinkar, blinkar eller helt enkelt startas om. Efter en fullständig omstart återgår routern till originalet fabriksinställningar(fabriksinställning) .

återställ trådlös router

Återställningsknapp

Det är allt! För vissa äldre routrar kan du behöva stänga av routern först och sedan hålla nere Återställningsknapp,(återställningsknapp) och slå sedan på routern igen. Om ingen av dessa två metoder fungerar bör du förmodligen ta en titt i manualen som följde med din router eller slå upp den online.

Mjuk återställning (webbadministratör)

Det andra sättet att återställa din router är att återställa fabriksinställningarna från admin webbgränssnitt(webbadministratörsgränssnitt) . För detta behöver du veta IP-adress(IP-adress) till din router och enter(router och typ) det är i webbläsare(webbläsare).

Vart behöver du gå webbgränssnitt(webbgränssnitt) kommer att variera mycket beroende på vilken router du använder. Det är bäst att kontrollera rubriker som ” Kontrollera(Management)”, ” Administrering(Administrering)”, ” Dessutom(Avancerad)”, ” Systemet”(Systemet) , ” Service(Underhåll)” eller något liknande. jag har Verizon FIOS och min(Verizon FIOS och min) fanns under ” Dessutom(Avancerat)” för min Actiontec-router.

återställ routerinställningarna till standardinställningarna

Borde vara en knapp Återgå till grundinställningarna eller Fabriksåterställ som kommer att göra samma sak som fysisk återställningsknapp(Återställningsknapp) . Den enda skillnaden är att de flesta moderna routrar också har möjlighet att säkerhetskopiera dina inställningar till Konfigurationsfilen,(konfigurationsfil) som du kan använda för att återställa senare.

Om du har problem med din router vill du förmodligen inte återställa dina nuvarande inställningar, men det är en mycket bra idé att återställa din router. anpassa allt(ställ in allt) , och spara sedan en säkerhetskopia av alla dina inställningar efter att du har ställt in det korrekt. om igen.

Nu när din router är igång måste du ansluta till den med hjälp av webbläsare(webbläsare) för att konfigurera alla inställningar igen. För detta måste du hitta IP-adress(IP-adress) för din router.

Om du inte kan följa instruktionerna i föregående länk kan du även kolla in ett program som heter Router Detector på hemsidan Installera routern som i princip hittar routern åt dig.

router detektor

Efter att du har loggat in måste du göra två saker: ändra standardlösenord(standardlösenord) för att logga in på din router och konfigurera sedan de trådlösa nätverksinställningarna.

Nödvändigtvis(Gör) läs mitt inlägg om hur du skyddar din trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) för att hindra andra från att använda din bandbredd och hur man stänger av sändningar SSID för mer säkerhet.

Om du har problem med att återställa dina inställningar trådlös router(trådlös router) eller problem med att upprätthålla en anslutning med trådlös router(trådlös router), lämna en kommentar så ska jag försöka hjälpa till. Njut av!

Jag fick nyligen frågan av en vän hur de kunde återställa sin trådlösa router till standardinställningarna eftersom de inte längre kunde komma ihåg WiFi-lösenordet. Någonsin hänt dig? Jag också!

Det finns ett par anledningar till varför du kan behöva återställa din trådlösa router: 1) Du använde ett svårt att komma ihåg lösenord, glömde det och har inte lösenordet lagrat någonstans eller 2) Det har ställts in av någon annan och du gör det inte känna till lösenordet eller 3) du vill återställa routern på grund av prestanda- eller anslutningsproblem eller 4) du tror att din router kan vara intrång och vill återställa den för att blockera alla obehöriga användare.

Observera att om du helt enkelt har anslutningsproblem behöver du kanske inte återställa din router alls, utan behöver bara starta om den. För att starta om, koppla bara bort routern från väggen, vänta cirka 20 sekunder och anslut den sedan igen. Det tar en eller två minuter för routern att starta om, men de flesta anslutningsproblem kan lösas genom att göra detta.

När du har återställt routern kommer lösenordet för att logga in i webbgränssnittet och WiFi-lösenordet att återställas till deras standardlösenord. Kolla in mitt inlägg om hur du hittar standardlösenordet för din trådlösa router.

wifi router

Hård återställning (fysisk knapp)

Att återställa en trådlös router är en ganska enkel uppgift, men resultaten är ganska seriösa, vilket innebär att du kommer att behöva spendera en hel del tid på att sätta upp allting. När du återställer en trådlös router kommer du att förlora alla inställningar inklusive följande:

Router admin login (username & password)

WiFi username and password, security type, channel

SSID name

Any port forwards

Any dynamic DNS setup

Any firewall rules or settings

Nästan varje modern router kan återställas genom att följa en mycket enkel procedur. Vänd routern upp och ner eller leta på baksidan efter ett litet hål med ordet ÅTERSTÄLLA. Allt du behöver göra nu är bara att hitta ett litet gem och sticka in ena änden i hålet medan routern är påslagen.

Normalt måste du hålla ned knappen i 10 till 15 sekunder. Vid denna tidpunkt bör du se lamporna för den trådlösa routern blinka, blinka eller helt enkelt starta om. När den har startat om helt är routern tillbaka till sitt ursprungliga fabriksinställningar.

återställ trådlös router

Återställningsknapp

Det är ganska mycket det! Vissa äldre routrar kan kräva att du stänger av routern först, sedan håller du ned återställningsknappen och slår sedan på routern igen. Om ingen av dessa två metoder fungerar bör du förmodligen ta en titt på manualen som följde med routern eller hitta manualen online.

Mjuk återställning (webbadministratör)

Det andra sättet att återställa en router är att återställa fabriksinställningarna från webbadministratörsgränssnittet. För att göra detta måste du känna till din routers IP-adress och skriva in den i din webbläsare.

Vart du ska gå i webbgränssnittet kommer att variera kraftigt beroende på vilken router du använder. De bästa ställena att kolla finns under rubriker som förvaltning, Administrering, Avancerad, Systemet, underhåll eller något liknande. Jag har Verizon FIOS och min var belägen under Avancerad för min Actiontec-router.

återställ standardroutern

Det borde finnas en knapp som heter Återgå till grundinställningarna eller Fabriksåterställ, som kommer att göra exakt samma sak som den fysiska återställningsknappen. Den enda skillnaden är att de flesta moderna routrar också har möjlighet att säkerhetskopiera dina inställningar till en konfigurationsfil som du kan använda för att återställa vid ett senare tillfälle.

Om du har problem med din router vill du förmodligen inte återställa de nuvarande inställningarna, men det är en mycket bra idé att återställa din router, ställa in allt och sedan spara en säkerhetskopia av alla dina inställningar när du väl har konfigurerat den korrekt. om igen.

Nu när din router är igång igen, kommer du att behöva ansluta till den med din webbläsare för att konfigurera alla inställningar igen. För att göra detta måste du hitta IP-adressen för din router.

Om du inte kan följa instruktionerna från föregående länk kan du även kolla in ett program som heter Router Detector från en webbplats som heter Setup Router som i princip hittar routern åt dig.

router detektor

När du har loggat in bör du göra två saker: ändra standardlösenordet för att logga in på din router och sedan ställa in dina trådlösa inställningar.

Se till att läsa mitt inlägg om hur du säkrar ditt trådlösa nätverk så att andra inte kan använda din bandbredd och hur du inaktiverar SSID-sändning för ökad säkerhet.

Om du har problem med att återställa din trådlösa router eller har problem med att upprätthålla en anslutning till din trådlösa router, skriv en kommentar så ska jag försöka hjälpa dig. Njut av!