Så här återställer du din Chromecast

Om du vill strömma din favoritfilm, TV-program, musik eller annat innehåll kan du ansluta din enhet till din TV via USB-kabel eller bara använda Google Chromecast.

Det finns så många saker du kan göra med din Chromecast (saker du kan göra med din Chromecast), men ibland kan även den bästa enheten stöta på ett irreparabelt problem. Du kan stöta på vissa problem eller helt enkelt sluta arbeta, vilket ger dig inget strömmande innehåll.

Om du precis har köpt en ny trådlös router och planerar att sälja eller ge bort Chromecast till någon annan, eller enheten fryser eller fryser, kan en fabriksåterställning hjälpa.

Här är allt du behöver veta om hur du återställer Chromecast-inställningar(Chromecast) .

Notera. I den här guiden har vi använt (notera)Chromecast andra generationen, men stegen är liknande för Chromecast Ultra-enheter(Chromecast Ultra) första generationen.

Så här fabriksåterställer du Chromecast-enheter(Hur man återställer Chromecast-enheter till fabriksinställningar)

Även om du kan ladda om Chromecast innan du utför en återställning kanske detta inte alltid är lösningen för alla fall. Det är dock viktigt att känna till konsekvenserna av att återställa Chromecast innan du kan komma till de faktiska stegen.

Att utföra en fabriksåterställning kommer att återgå Chromecast till original- eller fabriksinställningarna, vilket innebär att du kommer att förlora alla dina data, personliga inställningar och installerade applikationer.

Återställningen tar bara några minuter, men det går inte att ångra, så du kanske vill överväga om det är värt det eller inte.

Om du är redo att fortsätta kan du återställa enheten Chromecast två sätt:

 • Via Google Home-appen
 • Direkt på enheten

Så här återställer du din Chromecast via Google Home-appen(Hur man återställer en Chromecast via Google Home-appen)

Precis som du behövde appen Google Home för inställningar Google Chromecast du behöver den för att återställa inställningarna Chromecast . För att återställa processen Chromecast arbetade, koppla upp Chromecast till strömförsörjning, port HDMI på TV och nätverk Wi(WiFi)-Fi som du använde för att initialt konfigurera enheten.

 1. Öppna appen för att komma igång Google Home på din Android (Android) eller iOS-enhet och tryck sedan på din enhet Chromecast .

 1. Tryck sedan på kugghjulsikonen högst upp för att öppna ” inställningar(Inställningar) ” .

 1. Om du använder en enhet Android tryck tre poäng(tre punkter) i det övre högra hörnet av skärmen för att öppna meny(meny). För iOS-enheter, klicka på ” Ta bort enhet(Ta bort enhet) » .

 1. Klicka sedan “Återställa”(Fabriksåterställning) .

 1. På nästa skärm kommer du att se en varning: Det kommer tillbaka [имя устройства] Chromecast till fabriksinställningarna och ta bort den från ditt hem. Du kommer inte längre att kunna komma åt enheten via appen och den kommer inte längre att vara kopplad till ditt konto(Detta kommer att återställa [device name] Chromecast till fabriksinställningarna och ta bort den från ditt hem. Du kommer inte längre att kunna komma åt enheten via appen och den kommer inte längre att vara kopplad till ditt konto).

 1. Klick ” Återställa(Fabriksåterställning) till fabriksinställningar” i det nedre högra hörnet av skärmen för att bekräfta åtgärden, och Chromecast kommer att återställas till fabriksinställningarna. Detta kommer också att ta bort Chromecast från ditt hem.

Notera(Notera) . Om du har en enhet Chromecast första generationen som använder en dator för att konfigurera inställningar, följ dessa steg för att återställa din enhet.

 1. Öppna chromecast app,(Chromecast-appen) som du använde när du först konfigurerade enheten på din dator.
 2. Välj Chromecast-enhet som(Chromecast-enhet) som du vill återställa.
 3. Välj sedan ” Inställningar > Fabriksåterställning och enheten kommer att återgå till sitt ursprungliga tillstånd (som ny).

Så här återställer du standardinställningarna för din Chromecast direkt på din enhet(Hur man fabriksåterställer Chromecast direkt på enheten)

Om du behöver en snabbare väg till fabriksåterställning Chromecast kan du göra det direkt på enheten med hjälp av återställningsknappen.

Ansluta Chromecast till TV:n och tryck och håll in återställningsknappen på sidan av enheten i minst 20 sekunder. LED indikator(LED) blinkar gult och sedan vitt och din TV stängs av. Släpp återställningsknappen och vänta tills omstartsekvensen är klar.

Fungerar inte Chromecast? Prova dessa korrigeringar(Chromecast fungerar inte? Testa dessa korrigeringar)

Det finns flera anledningar till varför din Chromecast inte fungerar och inte streamar innehåll ordentligt. Några av dessa orsaker inkluderar inte tillräckligt med ström, inga firmwareuppdateringar, routern sänder på en inkompatibel frekvens eller enheten kan inte upptäcka din anslutning. WiFi .

innan du skickar dig Chromecast tillbaka för en ersättning, prova följande felsökningssteg:

 • Inaktivera Chromecast och anslut den igen efter några minuter. Detta kommer att starta om enheten och åtgärda eventuella krascher.
 • Ladda om(Starta om) routern och försök ansluta din Chromecast igen för att se om problemet är nätverksrelaterat Wi(WiFi)-Fi . Kontrollera ditt nätverk för överbelastning, eftersom detta kan leda till dålig signalkvalitet, (låg signalkvalitet) och din Chromecast kommer inte att fungera ordentligt.
 • Kontrollera frekvensen på din router och se till att den sänder på samma frekvens som Chromecast (2,4 GHz). Om inte, återställ din router till rätt frekvens.
 • Om din Chromecast kom med en förlängningssladd, anslut den till porten HDMI din TV och anslut Chromecast .
 • Kontrollera om firmwareuppdateringar är tillgängliga för din Chromecast , router eller smart TV eftersom dessa uppdateringar påverkar din förmåga att streama eller streama media. Om du använder en webbläsare Krom för att streama från din dator, leta efter en nyare version Krom och uppdatera den för att undvika sändningsproblem.
 • Om du upplever slumpmässiga omstarter eller intermittent ström under användning Chromecast koppla ur den från TV:n och anslut den till ett eluttag.
 • Om allt annat misslyckas, kontakta supporten Google prova ett av våra bästa Chromecast-alternativ (bästa Chromecast-alternativen) eller andra metoder för att ansluta dina enheter trådlöst) .

Återställ din Chromecast (Återställ din Chromecast)

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att återställa din enhet. Chrome cast. Om du ska använda enheten igen kan du upprepa Chromecast-installationsprocessen från början. Dela med oss ​​alla problem du kan ha under återställningsprocessen genom att lämna en kommentar nedan.

När du vill strömma din favoritfilm, TV-program, musik eller annat innehåll kan du ansluta din enhet till din TV via USB-kabel eller bara använda en Google Chromecast.

Det finns så många saker du kan göra med din Chromecast, men ibland kan även den bästa enheten hamna i en irreparabel hake. Du kan stöta på några problem eller så fungerar det bara, vilket gör att du kan strömma innehåll utan några stopp.

Om du precis skaffat en ny trådlös router, planerar att sälja eller ge din Chromecast till någon annan, eller om enheten fryser eller släpar, kan det vara rätt väg att återställa den.

Här är allt du behöver veta om hur du återställer en Chromecast.

notera: För den här guiden använde vi andra generationens Chromecast, men stegen är liknande för första generationens och Chromecast Ultra-enheter.

Så här fabriksåterställer du Chromecast-enheter

Även om du kan starta om Chromecast innan du utför en återställning, kanske det inte alltid är lösningen för alla fall. Som sagt, det är viktigt att känna till konsekvenserna av en Chromecast-återställning innan du kan gå ner till de faktiska stegen.

Om du utför en fabriksåterställning återställs din Chromecast till dess ursprungliga eller standardfabriksinställningar, vilket innebär att du förlorar all din data, personliga inställningar och installerade appar.

En återställning tar bara några minuter att slutföra men den kan inte ångras så du kanske vill överväga om det är värt det eller inte.

Om du är redo att fortsätta kan du återställa en Chromecast-enhet på två sätt:

Så här återställer du en Chromecast via Google Home-appen

Precis som du behövde Google Home-appen för att konfigurera Google Chromecast, behöver du appen för att återställa Chromecast. För att återställningsprocessen för Chromecast ska fungera ansluter du din Chromecast till en strömkälla, en HDMI-port på TV:n och det WiFi-nätverk som du använde för att konfigurera enheten.

 1. För att komma igång, öppna Google Home-appen på din Android- eller iOS-enhet och tryck sedan på din Chromecast enhet.

 1. Tryck sedan på kugghjulsikonen högst upp för att öppna inställningar.

 1. Om du använder en Android-enhet trycker du på tre prickar längst upp till höger på skärmen för att öppna meny. För iOS-enheter trycker du på Ta bort enheten.

 1. Tryck sedan på fabriksåterställning.

 1. På nästa skärm kommer du att se en varning som säger: Detta kommer att återställa [device name] Chromecast till fabriksinställningarna och ta bort den från ditt hem. Du kommer inte längre att kunna komma åt enheten via appen och den kommer inte längre att vara kopplad till ditt konto.

 1. Knacka fabriksåterställning längst ned till höger på skärmen för att bekräfta åtgärden, och Chromecast kommer att återställas till fabriksinställningarna. Detta tar också bort Chromecast från ditt hem.

notera: Om du har en första generationens Chromecast som använder en dator för att konfigurera sina inställningar använder du dessa steg för att återställa enheten.

 1. Öppna Chromecast-appen som du brukade när du först konfigurerade enheten på datorn.
 2. Välj Chromecast-enhet du vill återställa.
 3. Välj sedan Inställningar > Fabriksåterställning och enheten kommer att återgå till sitt ursprungliga tillstånd (som ny).

Så här fabriksåterställer du Chromecast direkt på enheten

Om du vill ha ett snabbare sätt att återställa en Chromecast kan du göra det direkt på enheten med hjälp av återställningsknappen.

Anslut din Chromecast till din TV och tryck ned återställningsknappen på sidan av enheten i minst 20 sekunder. LED-lampan blinkar gult och sedan vitt och din TV blir tom. Släpp återställningsknappen och låt omstartssekvensen slutföras.

Chromecast fungerar inte? Prova dessa korrigeringar

Det finns flera anledningar till varför din Chromecast inte fungerar och inte streamar innehåll ordentligt. Några av dessa orsaker inkluderar otillräcklig ström, saknade firmwareuppdateringar, routersändningar på inkompatibel frekvens eller så kanske enheten inte kan upptäcka din WiFi-anslutning.

Innan du skickar tillbaka Chromecast för en ersättning, prova dessa felsökningssteg:

 • Koppla ur din Chromecast och koppla in den igen efter några minuter. Detta kommer att starta om enheten och lösa eventuella problem.
 • Starta om routern och försök ansluta din Chromecast igen för att se om problemet beror på wifi-nätverket. Kontrollera om det finns någon överbelastning i nätverket eftersom det kan orsaka låg signalkvalitet och din Chromecast fungerar inte som den ska.
 • Kontrollera din routers frekvens och se till att den sänder på samma frekvens som din Chromecast (2,4 GHz). Om inte, återställ routern till rätt frekvens.
 • Om din Chromecast levererades med en förlängare, sätter du in den i TV:ns HDMI-port och kopplar in Chromecast.
 • Kontrollera om firmwareuppdateringar är tillgängliga för din Chromecast, router eller smart-TV eftersom dessa uppdateringar påverkar din förmåga att casta eller streama media. Om du använder webbläsaren Chrome för att casta från din dator, kontrollera om det finns en nyare Chrome-version och uppdatering för att undvika castingsproblem.
 • Om du upplever slumpmässiga omstarter eller störningar när du använder din Chromecast, koppla ur den från TV:n och anslut den till ett uttag.
 • Om allt annat misslyckas, kontakta Googles support, prova ett av våra bästa Chromecast-alternativ eller andra metoder för att ansluta dina enheter trådlöst.

Återställ din Chromecast

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att återställa din Chromecast-enhet. Om du tänker använda enheten igen kan du göra om installationsprocessen för Chromecast från början. Dela med oss ​​av eventuella utmaningar du kan ha under återställningsprocessen genom att lämna en kommentar nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button