Så här använder du YouTubes ljudbibliotek i dina videoprojekt

Om du skapar din egen video eller annat mediaprojekt kan du inte bara ta vilken musik som helst från Internet(Internet). Om du flyger till stridsplan(jetjager) över himlen Amerika(Amerika) och filma det, du kan inte använda låten (inte använda) Kenny Loggins “Danger Zone” och hoppas(låt och hopp) att du kan komma undan med det. Det finns en liten otäck upphovsrättsfråga.

Därför letar människor som gör sina egna medieprojekt som kräver någon form av ljud alltid efter musik som de lagligt kan använda. Youtube beslutat att förenkla uppgiften genom att tillhandahålla YouTubes ljudbibliotek(YouTube) med gratis ljudklipp som du kan använda i dina videoprojekt. Klippen tillhandahålls av vanliga musiker som vill presentera sitt verk för världen.

YouTube Audio Library – En skattkammare av royaltyfri musik(YouTubes ljudbibliotek – en guldgruva av royaltyfri musik)

Du undrar förmodligen var detta YouTubes ljudbibliotek(Youtube). Det är väl i området Youtube känd som YouTube Studio. För att komma dit, klicka på denna länk eller gå till menyn till höger övre hörnet(handhörnet) sidor Youtube(YouTube-sida).

I båda fallen måste du logga in med din Google-konto(Google-konto). När du väl är inne YouTube Studio bläddra igenom menyn till vänster tills du kommer till ljudbibliotek. (Ljudbibliotek.) Klicka på detta för att öppna det.

Ljudbibliotek Youtube(YouTubes ljudbibliotek) är uppdelat i två delar: ” Fri (Fri) musik(Musik)” och ” Specialeffekter(Specialeffekter) ” . YouTube uppdaterar båda avsnitten halvregelbundet med nytt innehåll. Så om du inte ser något du gillar, titta igen.

Varje post i biblioteket representerar i princip MP3-fil,(MP3-fil) som du kan ladda ner och sedan dra och släppa till skapande verktyg(verktyg för att skapa projekt) valfritt mediaprojekt (till exempel iMovie-ägare för Mac). Men först måste du hitta den du vill ha.

Du kan begränsa och förenkla din sökning med hjälp av sökfunktion(sökfunktion) eller filter. Om du har en mycket bra uppfattning om vad du letar efter är filter rätt väg att gå. Han kategoriserar musik genre, humör, instrument, varaktighet(Genre, humör, instrument, varaktighet) och författarskap(Tillskrivning) . Du kan använda alla fem filtren samtidigt för att verkligen komma till intressanta saker.

Genre och humör(Genre och humör)

Att veta vilken typ av musik du vill ha är halva striden. Vill du ha något djupt, mörkt och makabert? Något spännande? Eller något lätt, roligt och positivt? Om du vet säkert, använd då Genre- och humörfilter(Genre- och humörfilter) » .

Verktyg(Instrument)

Här kan du filtrera efter instrument. Kanske vill du ha lite ljus pianomusik(pianomusik) Eller någon som spelar gitarr? Eller bli galen med rör?

Varaktighet(Varaktighet)

Detta är viktigt eftersom du helst vill ha något som matchar längden på ditt medieprojekt. Det sista du behöver är 12 – minut ljudklipp(minut ljudklipp) för 5 -minut projekt(minutprojekt) . Du måste antingen redigera musiken med något som Audacity (något som Audacity) eller inaktivera musiken när den är bra.

Använd därför detta filter för att få rätt varaktighet.

Tillskrivning(tillskrivning)

Ur juridisk synvinkel är detta viktigt, eftersom vi pratar om upphovsrätt och Creative Commons . Den där(Bara) det faktum att du får den här musiken gratis “, inte (” gör det inte)betyder att(menar inte) att varje artist som har bidragit till YouTubes ljudbibliotek inte vill ha något tillbaka.

Vissa människor vill inte ha någon tillskrivning alls, eftersom de kanske gör det bara för skojs skull. Men det kommer att finnas andra – professionella musiker som vill skaffa någon form av erkännande och beröm(bekräftelse och shout-out) för deras arbete.

Filtret alltså tillskrivning(Attribution) är utformad för att filtrera bort de som vill ha erkännande och som inte vill. För de som gör det, inkludera bara deras namn i slutet av ditt projekt och/eller i Videobeskrivning(videobeskrivning) på Youtube .

Bestäm vilken du vill ha(Bestämma vilken du vill ha)

När du har ställt in dina filter och gjort en lista över möjliga kandidater är det dags att lyssna på dem och bestämma vilken som blir den lyckliga vinnaren för din nakna lerbrottningsvideo.

Till vänster om varje klipp ser du en liten svart pil. Det “Spela”-knappen(Play-knapp) så att du kan förhandsgranska musiken.

Klick(Klicka) på den du vill lyssna på så börjar den spelas. Du kommer också att se om tillskrivning krävs eller inte. I det här fallet är det inte nödvändigt.

I andra fall krävs dock tillskrivning och du får veta vad du ska göra.

När du hittar den du vill använda, gå längst till höger i klippet och klicka laddar ikonen(nedladdningsikon) . Nu musikfil(musikfil) kommer att laddas ner direkt till din dator.

Det bör dock noteras att dessa klipp är från ljudbiblioteket Youtube(YouTube-ljud) erbjuds endast för icke-kommersiella videor som kommer att visas på Youtube . Om du ska filma reklamfilmer på Youtube eller längre bör du istället köpa en professionell licens för musikstycket. AudioJungle är en sådan möjlig webbplats.

Har du någonsin använt YouTubes ljudbibliotek(YouTube) för dina projekt? Vad tycker du om den föreslagna musiken? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Om du producerar din egen video eller annat medieprojekt kan du inte bara ta vilken musik du vill från Internet. Om du flyger en jetjager över Amerikas himmel och filmar den, kan du inte använda Kenny Loggins “Danger Zone”-låt och hoppas komma undan med det. Det är den lilla svåra frågan om upphovsrätt.

Så människor som gör sina egna medieprojekt, som kräver någon form av ljud, letar alltid efter musik som de kan använda lagligt. YouTube bestämde sig för att göra det enklare genom att tillhandahålla ett YouTube-ljudbibliotek med gratis ljudklipp som du kan använda i dina videoprojekt. Klippen tillhandahålls av vanliga musiker som vill få ut sitt arbete där ute i världen.

YouTubes ljudbibliotek – en guldgruva av royaltyfri musik

Du undrar förmodligen var detta YouTube-ljudbibliotek är. Tja, det är i ett område på YouTube som kallas YouTube Studio. För att komma dit, klicka antingen på den länken eller gå till din meny i det övre högra hörnet på din YouTube-sida.

I båda fallen måste du logga in med dina Google-kontouppgifter. När du är inne i YouTube Studio, scrolla ner i menyn på vänster sida tills du kommer till ljudbibliotek. Klicka på den för att öppna den.

YouTubes ljudbibliotek är uppdelat i två sektioner – Fri musik och specialeffekter. YouTube uppdaterar båda avsnitten halvregelbundet med nya saker. Så om du inte ser något du gillar, kolla in igen en annan gång.

Varje post i biblioteket är i princip en MP3-fil som du kan ladda ner och sedan dra in i det verktyg för att skapa mediaprojekt som du väljer (som iMovie för Mac-ägare). Men först måste du hitta den du vill ha.

Du kan begränsa och förenkla din sökning genom att använda antingen sökfunktionen eller filtren. Om du har en väldigt bra uppfattning om vad du letar efter är filtren rätt väg att gå. Det kategoriserar musiken i Genre, humör, instrument, längdoch Tillskrivning. Du kan använda alla fem filtren samtidigt för att verkligen borra ner till det som är bra.

Genre & humör

Att veta vilken typ av musik du vill ha är halva striden. Vill du ha något djupt, mörkt och lynnigt? Något spännande? Eller något lätt, muntert och positivt? Om du vet säkert, använd sedan genre- och humörfiltren.

instrument

Här kan du filtrera efter instrument. Kanske vill du ha lite lätt pianomusik? Eller någon som spelar gitarr? Eller bli riktigt galen med trumpeterna?

varaktighet

Detta är viktigt eftersom du helst vill få något som passar längden på ditt medieprojekt. Det sista du behöver är ett 12 minuters ljudklipp för ett 5 minuters projekt. Du måste antingen redigera ner musiken med något som Audacity, eller låta klippa av musiken precis när den blir bra.

Så för att få rätt varaktighet, använd detta filter.

Tillskrivning

Ur ett juridiskt perspektiv är detta viktigt eftersom det handlar om upphovsrätt och Creative Commons. Bara för att du får den här musiken “gratis” betyder det inte att varje artist som har bidragit till YouTubes ljudbibliotek inte vill ha något tillbaka.

Vissa människor vill inte ha någon attribution alls eftersom de kanske bara gör det för skojs skull. Men det kommer att finnas andra – professionella musiker – som kommer att vilja ha någon form av erkännande och shout-out för sitt arbete.

Så den Tillskrivning filter är till för att filtrera bort vem som vill ha erkännande och vem som inte vill. För de som gör det, skriv bara deras namn i sluttexten av ditt projekt och/eller i videobeskrivningen på YouTube.

Bestämma vilken du vill ha

När du har finjusterat filtren och skaffat dig en lista över möjliga kandidater är det nu dags att lyssna på dem och bestämma vem som är den lyckliga vinnaren för din nakna lerbrottningsvideo.

Du kommer att se en liten svart pil på vänster sida av varje klipp. Det är Play-knappen så att du kan förhandsgranska musiken.

Klicka på den du vill lyssna på så börjar den spelas. Du kommer också att se om tillskrivning krävs eller inte. I det här fallet är det inte nödvändigt.

I andra krävs dock tillskrivning och du kommer att få veta vad som behöver göras.

När du har hittat den du vill använda, gå längst till höger i klippet och klicka på nedladdningsikonen. Musikfilen kommer nu att laddas ner direkt till din dator.

Det bör dock noteras att dessa YouTube-ljudbiblioteksklipp endast erbjuds för icke-kommersiella videor som kommer att visas på YouTube. Om du tänker göra kommersiella vinstdrivande videor antingen på eller utanför YouTube bör du istället köpa en professionell licens för ett musikstycke. AudioJungle är en sådan möjlig webbplats.

Har du någonsin använt YouTubes ljudbibliotek för dina projekt? Vad tycker du om musiken som erbjuds? Låt oss veta i kommentarerna nedan.