Så här använder du Google Docs CV-mallar

När det kommer till att skriva ett CV, går vissa människor så långt att de spenderar hundratals dollar för att få det ur vägen. Ett välskrivet CV är en nyckelfaktor för en framgångsrik jobbsökande(jobbjakt), och att lära sig hur man komponerar det korrekt är ofta svårt.

Även om du bestämmer dig för att göra det själv, är många av de rekommenderade resurserna för att skriva CV och webbplatser inte fritt tillgängliga. Det betyder dock inte att du inte kan skriva kvalitet CV(kvalitets CV) utan betalning. Använda en mall google doc sammanfattning(Google Docs CV) är ett av de bästa sätten att uppnå detta.

Lyckligtvis, Google erkänd popularitet Dokument(Dokument) som ett CV-verktyg och tillhandahåller ett galleri med mallar som hjälper dig att komma igång.

Så här hittar du mallar för Google Docs CV(Hur man hittar mallar för Google Dokument CV)

När du går till Google Docs (Google Docs) högst upp på sidan ser du en rad med alternativ för att skapa ett nytt dokument. Du kan se en eller två CV-mallar på den här raden, men det finns andra som du kan kontrollera om du klickar på länken. Mallgalleri(Mallgalleri) i det övre högra hörnet.

Genom att klicka på den kommer du att utöka mallgalleriet och se totalt fem olika CV-mallar: Swiss, Serif ,
Korall , Spearmint och Modern författare .

Genom att klicka på en av dem kommer du direkt till ett nytt dokument där du kan börja redigera mallen.

Hur man redigerar en CV-mall för Google Dokument(Hur man redigerar en CV-mall för Google Dokument)

När du har valt din favoritmall för CV kan du börja redigera den. låt oss överväga Serif mönster(Serif-mall) som ett exempel.

Serif är en känslig mall med två kolumner. Även om du kan lägga till eller ta bort avsnitt beroende på hur innehållet på sidan är ifyllt, är det viktigt att inte ha en kolumn med betydligt längre text än en annan.

Om du gör det kommer det att bli ett öga i slutändan.
Det är därför (Därför)mall för CV(CV-mall) med en kolumn (till exempel, Coral eller modern författare(Coral eller Modern Writer) ) kan vara att föredra.

Om du ser att ditt första mallval inte passar dina behov kan du alltid prova andra. Avsnitt kan enkelt bytas om och ändra färg genom att helt enkelt markera och ändra teckensnitt, färg och andra textattribut. Var inte rädd(Gör inte) experimentera eftersom du enkelt kan ångra alla ändringar eller ladda om mallen från början.

Ett viktigt råd att komma ihåg är att du bör hålla dig till förinställd formateringsstil(förinställd formateringsstil) för att schemat ska fungera korrekt.

Om du väljer en liten bit text i mall för CV(CV-mall), du kommer att märka att i stort sett allt som inte är text ” lorem ipsum »(‘text) , är titeln. Även om du bara kan formatera den oformaterade texten så att den ser identisk ut med titeltexten, är det att ställa in dem som titeln
Google Dokument(Google Dokument) var de ska placeras i strukturen.

Medan företag och arbetsgivare inte ofta frågar efter ditt CV i formuläret länkar till Google Dokument(Google Docs-länk) , kan att följa formateringsreglerna resultera i bästa möjliga export till alla filformat. Vissa textredigerare stöder konturer.

Hur man sparar Google Dokument CV-mallar(Hur man sparar Google Dokument CV-mallar)

Som redan nämnts kommer du inte att hitta många arbetsgivare som kommer att be dig skicka in ett CV i formuläret länkar till google docs(Google Dokument-länk) . Det är därför du måste förstå hur du korrekt exporterar ditt CV till ett av de vanliga textfilformaten.

Lyckligtvis, Google gör denna process extremt enkel och tar bara några få klick. Allt du behöver göra är att klicka på menyn ” Fil(Fil) “, håll muspekaren över ” Ladda ner(Ladda ner)” för att utöka alternativen och klicka på något av filformaten som du vill ladda ner ditt CV i.

Enligt min arbetssökande erfarenhet kommer de flesta företag och arbetsgivare att be om ditt CV in PDF-format(PDF-dokumentformat). Dock inte blanda sig i(t hurt) spara en kopia av ditt CV i formatet Microsoft Word , Rich Text Format och klartext. Genom att ladda ner dem nu sparar du tid i framtiden.

Du bör också kontrollera var och en av de nedladdade filerna med en applikation som stöds som t.ex Foxit PDF-läsare , Anteckningar++ etc. Exportprocess inte(processen är det inte) är alltid perfekt och du kan behöva polera dessa filer runt kanterna.

Om du uppdaterar ditt CV ofta måste du komma ihåg att ladda upp ditt CV igen i vart och ett av dessa format. Inte do (don)misstag(t slip) och skicka inte en kopia av det föråldrade sammanfattning(CV-kopia) bara för att någon ber om det i ett format som du normalt inte använder.

Det är allt som krävs för att skapa och spara ett CV Google Dokument med hjälp av en uppsättning CV-mallar. Även om det finns betalalternativ som kan påskynda och förenkla processen, är Google Docs CV-mallar ett av de bästa och mest flexibla gratisalternativen som finns.

När det kommer till att skriva ett CV, kommer vissa människor att gå så långt som att spendera hundratals dollar för att få det ur vägen. Ett välskrivet CV är en nyckelingrediens för en framgångsrik jakt på jakt, och att lära sig hur man skapar en korrekt kan ofta vara skrämmande.

Även om du bestämmer dig för att hantera det på egen hand, är många av de rekommenderade resurserna för att skriva CV och webbplatser inte fritt tillgängliga. Det betyder dock inte att du inte kan komma undan med att skriva ett kvalitativt CV utan att betala. Att använda en CV-mall för Google Dokument är ett av de bästa sätten att uppnå det.

Lyckligtvis har Google erkänt populariteten av Dokument som ett verktyg för att bygga CV och tillhandahåller ett galleri med mallar som hjälper dig att komma igång.

Så här hittar du mallar för återuppta Google Dokument

När du navigerar till Google Dokument ser du en rad längst upp på sidan med alternativ för att skapa ett nytt dokument. Du kan se en eller två CV-mallar på den här raden, men det finns andra att kolla in om du klickar på mallgalleri länk i det övre högra hörnet.

Om du klickar på detta utökas mallgalleriet och avslöjar totalt fem olika CV-mallar: Swiss, Serif, Coral, Spearmint och Modern Writer.

Om du klickar på en kommer du direkt till ett nytt dokument där du kan börja redigera mallen.

Hur man redigerar en CV-mall för Google Dokument

När du har valt en CV-mall som du gillar kan du börja redigera den. Låt oss kolla in Serif-mallen som ett exempel.

Serif är en känslig mall med två kolumner. Även om du kan lägga till eller ta bort avsnitt baserat på hur innehållet på sidan är ifyllt, är det viktigt att inte stapla någon kolumn nämnvärt med längre text än den andra.

Om du gör det kommer det att bli ont i ögonen i slutändan. Därför kan en CV-mall med en kolumn (som Coral eller Modern Writer) vara att föredra.

Om du ser att ditt första mallval inte uppfyller dina behov kan du alltid prova de andra. Sektioner kan enkelt bytas om och ändra färg genom att helt enkelt markera och ändra textens teckensnitt, färg och andra attribut. Var inte rädd för att experimentera, för du kan enkelt ångra alla ändringar eller ladda om din mall från början.

Ett viktigt tips att komma ihåg är att du bör följa den förinställda formateringsstilen så att konturen fungerar korrekt.

Om du markerar en liten del av texten i CV-mallen kommer du att märka att praktiskt taget allt som inte är “lorem ipsum”-text är en rubrik. Även om du bara kan formatera normal text så att den ser identisk ut med rubriktexten, är det att ställa in dem som en rubrik som talar om för Google Dokument var de ska placeras i konturen.

Även om det inte är vanligt att företag och arbetsgivare ber om ditt CV som en Google Dokument-länk, kan att följa formateringsreglerna leda till bästa möjliga export i alla filformat. Vissa textredigerare stöder konturer.

Hur man sparar Google Dokument CV-mallar

Du hittar som sagt inte många arbetsgivare som kommer att be dig lämna in ett CV i form av en Google Docs-länk. Det är därför du vill veta hur du korrekt exporterar ditt CV som ett av de vanliga textbaserade filformaten.

Lyckligtvis gör Google denna process extremt enkel och en fråga om bara några klick. Allt du behöver göra är att klicka på fil håll muspekaren över Ladda ner för att utöka alternativen och klicka på något av filformaten som du vill ladda ner ditt CV som.

Enligt mina erfarenheter av jobbsökande kommer de flesta företag och arbetsgivare att be om ditt CV i PDF-dokumentformat. Det skadar dock inte att behålla en Microsoft Word, Rich Text Format och Plain Text kopia av ditt CV. Att ladda ner dessa nu kan spara tid i framtiden.

Du bör också kolla in var och en av de nedladdade filerna med hjälp av en applikation som stöds, såsom Foxit PDF Reader, Notepad++, etc. Exportprocessen är inte alltid perfekt, och du kan behöva putsa upp dessa filer runt kanterna.

Om du ofta uppdaterar ditt CV måste du komma ihåg att ladda ner ditt CV igen i vart och ett av dessa format. Skli inte och skicka ut en föråldrad CV-kopia bara för att någon begär det i ett format som du inte brukar använda.

Det är allt som krävs för att skapa och spara ett CV genom Google Dokument genom att använda dess urval av CV-mallar. Även om det finns betalda alternativ som kan göra processen snabbare och enklare, är Google Docs CV-mallar ett av de bästa och mest flexibla gratisalternativen.