Så här ansluter du Chromebook till ett kabelanslutet Ethernet-nätverk

De flesta Chromebooks kommer inte med en Ethernet-port. Detta är inte begränsat till bara Chromebook. De flesta moderna bärbara datorer levereras nu inte heller med en Ethernet-port eftersom WiFi är det föredragna och bekväma sättet att ansluta till internet. Men att ansluta till ett trådbundet Ethernet-nätverk har sina fördelar. Till att börja med är det mycket säkrare att ansluta till ett trådbundet nätverk. Det är därför företag envisas med att köpa bärbara datorer med Ethernet-portar. För det andra är det trådbundna nätverket mycket snabbare eftersom det inte är benäget att få störningsproblem som är vanliga med WiFi-nätverk.

Så, om Chromebooks inte kommer med en Ethernet-port, hur ansluter du dem till ett trådbundet nätverk? Tja, du behöver en Ethernet-adapter.

Annons – Fortsätt läsa nedan

Ethernet-adaptrar finns i alla former och storlekar. Så du måste veta vad du behöver. För det första vet vi att varje Chromebook kommer med minst en ovalformad reversibel USB-C-port och vissa levereras också med minst en standard rektangulär USB-A-port. Så, Ethernet-adaptern du kommer att leta efter är USB-A till Ethernet eller USB-C till Ethernet eller en kombination av de två. I vissa fall skulle jag rekommendera en USB-C Hub som kommer med flera portar med Ethernet som en av dem. Det kommer dock att bli dyrare än de andra två specialiserade versionerna.

Auvipal USB-A till Ethernet-adapter

Till min Galaxy Chromebook Go bestämde jag mig för att köpa en billig AuviPal LAN Ethernet-adapter. För bara $14,99 på Amazon fick jag inte bara en USB-A till Ethernet-adapter utan också en OTG-kabel. Om du har följt, använde jag OTG-kabeln för att ansluta min Fire TV Stick till Ethernet-nätverket och även ansluta till USB-flash.


Läs mer: Så här ansluter du Fire TV-stick till ett trådbundet Ethernet-nätverk


Min Chromebook har en standard USB-A-port, så AuviPal USB-A till LAN Ethernet-adapter fungerar perfekt. Allt jag behöver göra är att ansluta USB-A-änden av adaptern till min Chromebooks USB-A-port och ansluta en Ethernet RJ45 Ethernet-kabel till änden av adaptern. Ethernet-kabeln ansluts till en av LAN-portarna på min Netgear R7000 AC WiFi-router.

Auvipal Ethernet-adapter ansluten till Ethernet-kabel

ChromeOS upptäcker automatiskt Ethernet-adaptern som en trådbunden anslutning. Det finns inget mer med det. Börja bara surfa om du inte vill tilldela din Chromebook en statisk IP-adress. Det är därför du kan komma in i nätverksinställningarna och göra sådana ändringar.

Ethernet-anslutning Chromebooks systemfält

Som sagt, det finns ett gäng alternativ om du är på marknaden för en av dessa adaptrar. Nedan är några av de bästa adaptrarna du kan få till din Chromebook.

Bästa Chromebook Ethernet-adaptrar

Det finns flera alternativ om du letar efter en Ethernet-adapter eller USB-C Hub med Ethernet-port för din Chromebook. Här är några av våra bästa rekommendationer;

  • UGREEN USB Ethernet-adapter USB 3.0 till 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN-nätverksadapter – $14.99
  • Uni USB-C till Ethernet-adapter – $19,99
  • Uni USB-A till Ethernet-adapter – $15,99
  • UGREEN USB C till Ethernet-adapter Gigabit – $16,99
  • ABLEWE 3-portars USB 3.0-hubb med RJ45 10/100/1000 Gigabit Ethernet-adapter – 16,99 USD
  • ABLEWE Type-C till RJ45 Gigabit Ethernet-adapter – $14,99
  • Benfei USB Type-C (Thunderbolt 3) till RJ45 Gigabit Ethernet LAN-nätverksadapter – $12,74
  • BENFEI USB-A till Ethernet-adapter – $15,99
  • Anker USB C till Ethernet-adapter – $22,99
  • Anker USB 3.0 till Ethernet-adapter – $22,99

Relaterade Artiklar

Back to top button