Så här anpassar du Windows 8-apparna du söker inuti

Utför en sökning i Windows 8 utförs snabbt och enkelt. En viktig skillnad mot Windows 7(skillnaden mot Windows 7) är att du kan söka i applikationer Windows 8 direkt från elementärt(Startskärm. Du anger en sökterm, väljer appen du vill söka efter och resultaten visas i den appen. Tillräckligt(Ganska) Coolt, eller hur? Dessutom kan du anpassa listan över applikationer där du söker. Så här går det till:

Mirakel- sökknappen(Search Charm) – hur det fungerar Sök(Sök i Windows 8

I Windows 8, charmknappen Sök(Sök)” används för att utföra sökningar efter allt från filer på din dator till specifikt innehåll i applikationer Windows 8 . För att lära dig mer om Charms, läs den här guiden: Komma igång Windows 8 : Vad mirakel(Charms) -knappar?.

När du anger en sökterm visas ” Sök(Sök) » visar standardkategorier eller filter ( « Applikationer”, “Inställningar(Appar, Inställningar)” och ” Filer»(Filer) ) och sedan en lång lista med alla applikationer Windows 8 installerat på din dator eller enhet(dator eller enhet) .

Om du väljer en av dessa appar kommer sökningar inom den appen att utföras med söktermen du angav.

Men tänk om du inte är intresserad av att söka i alla appar Windows 8 tillgänglig på din dator eller enhet(dator eller enhet) ? Så här begränsar du antalet appar du kan söka efter:

Hur man ändrar inställningar Sök(Sökinställningar) i inställningarna PC(PC-inställningar)

Gå till PC-inställningar(PC-inställningar) . Om du inte vet hur du gör det, läs den här artikeln: Komma igång med Windows 8: Fem sätt tillgång till PC-inställningar(Åtkomst till PC-inställningar) .

Gå sedan till ” Sök(Sök)”.

Sök, appar, Windows 8

Till höger hittar du en lista som heter “Använd dessa appar för att söka”(“Använd dessa appar för att söka”) . Som standard är alla installerade Windows 8-program ingår(På) .

Ställ omkopplaren på ” Av(av).” för alla program som du inte vill använda för att utföra sökningen.

Sök, appar, Windows 8

Stäng när du är klar PC-inställningar(PC-inställningar) .

Slutsats

Jag hoppas att du tyckte att det här tipset var användbart. Om du har några frågor eller feedback, lämna gärna en kommentar nedan. Ytterligare tips och tricks för Windows 8 läs artiklarna nedan.

Att utföra sökningar i Windows 8 är snabbt och enkelt. En viktig skillnad mot Windows 7 är att du kan utföra sökningar i Windows 8-appar, direkt från skärmen. Du skriver en sökterm, väljer appen där du vill utföra sökningen och resultaten visas i den appen. Ganska coolt, eller hur? Du kan också konfigurera listan över appar där du gör sökningar. Så här går det till:

The Search Charm – Hur sökning fungerar i Windows 8

I Windows 8 används charmen för att utföra sökningar efter allt, med början med filer på din dator och slutar med specifikt innehåll i Windows 8-appar. För att lära dig mer om berlocker, läs den här guiden: Introduktion av Windows 8: Vad är charmen?.

När du skriver en sökterm visar charmen dess standardkategorier eller filter ( och ) och sedan en lång lista med alla Windows 8-appar installerade på din dator eller enhet.

Sök, appar, Windows 8

Om du väljer en av dessa appar kommer en sökning att utföras i den appen med söktermen du introducerade.

Men vad händer om du inte är intresserad av att göra sökningar i alla Windows 8-appar som finns tillgängliga på din dator eller enhet? Så här begränsar du antalet appar där du kan utföra sökningar:

Hur man redigerar sökinställningarna i PC-inställningar

Gå till. Om du inte vet hur, läs den här artikeln: Introduktion av Windows 8: Fem sätt att komma åt PC-inställningar.

Gå sedan till avsnittet.

Sök, appar, Windows 8

Till höger hittar du en lista med namnet . Som standard är alla dina installerade Windows 8-appar inställda på .

Ändra omkopplaren till för alla appar som du inte vill använda för att utföra sökningar.

Sök, appar, Windows 8

När du är klar, stäng .

Slutsats

Jag hoppas att du tyckte att det här tipset var användbart. Om du har några frågor eller feedback, tveka inte att lämna en kommentar nedan. För fler tips och tricks om Windows 8, läs artiklarna som rekommenderas nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button