Så här ändrar du tangentbordets inmatningsspråk på din Mac

Använder du din Mac skriva på mer än ett språk? Kanske din tangentbordslayout(tangentbordslayout) matchar inte ditt valda visningsspråk, eller så kanske du bara letar efter ett annat bekvämare ingångslayout(inmatningslayout) för ditt föredragna språk. Byt i alla fall tangentbordslayouter(tangentbordsinmatningslayout) på din Mac kan vara användbart, särskilt när du behöver använda specialtecken för ditt valda språk. Som de flesta operativsystem, MAC OS stöder flera språk och deras giltiga indatakällor. I den här guiden kommer vi att visa dig hur du ändrar tangentbordsinmatningsspråk(inmatningsspråk för tangentbord) och hitta den mest lämpliga layouten:

NOTERA.(OBS:) I den här guiden har vi ändrat tangentbordsinmatningsspråk(inmatningsspråk för tangentbord) med engelsk(engelska) till spanska på macOS Mojave . Stegen är desamma för att ändra alla tangentbordsspråk, inklusive kinesiska, tyska, arabiska eller hinduiska(arabiska eller hinduiska) , eller om du helt enkelt föredrar en annan layout för ditt primära språk.

Steg 1: Öppna Systeminställningar

Det finns flera sätt att öppna Systeminställningar(Systeminställningar) , men en av de enklaste är att komma åt den från äppelmeny(Äppelmeny) överst vänstra hörnet(vänster hörn) på skärmen. Klick(Klicka) logotyp Äpple(Apple-logotypen) och sedan Systeminställningar(Systeminställningar) .

Steg 2. Gå till tangentbordet

I fönstret ” Systeminställningar(Systeminställningar) » välj alternativet « Tangentbord(Tangentbord).

Tangentbordsalternativ i Systeminställningar

Steg 3(Steg 3) . Välj Fliken Indatakällor.(Fliken Indatakällor)

Fönster tangentbord(tangentbord) har flera flikar. Gå till ” Ingångskällor(Indatakällor)” överst i fönstret.

Fliken Indatakällor i tangentbordsfönstret

Steg 4: Lägg till en ny ingångskälla

På fliken ” Ingångskällor » tryck på knappen « (Indatakällor)+ (Lägg till) i det nedre vänstra hörnet för att lägga till en ny ingångskälla(ingångskälla) för ditt tangentbord.

Lägga till en ny tangentbordsinmatningskälla i Mac OS

Steg 5(Steg 5). Hitta(Hitta) och lägg till önskad tangentbordslayout(tangentbordslayout) på det språk du väljer.

När du trycker på en knapp + (Lägg till) ett popup-fönster öppnas som visar en alfabetisk lista över alla tillgängliga språk till vänster och motsvarande källor till höger tangentbordsinmatning.(tangentbordsinmatning)

Du kan antingen scrolla ner för att hitta det språk du vill ha eller använda rutan Sök(Sök) längst ner i listan. I vårt fall, när vi väljer spanska(spanska), vi ser två tillgängliga ingångskälla(ingångskälla) till höger. Genom att klicka på var och en ingångskälla(ingångskälla) motsvarande förhandsvisning visas under den tangentbordslayouter(tangentbordslayout) , som låter dig välja den mest bekväma layouten för dig. Efter att du bestämt dig tangentbordslayout(tangentbordslayout) och gör ditt val, tryck på knappen ” Lägg till(Lägg till) ” .

Hitta och lägg till rätt tangentbordslayout för ditt val av språk

RÅD.(TIPS:) Du kan välja och lägga till flera layouter för samma språk samtidigt genom att hålla ner tangenten Kommando (⌘) och klicka på namnen på tangentbordslayouterna du vill lägga till.

Steg 6(Steg 6). Växla mellan tangentbordsspråk och layouter med hjälp av menyfältet(menyfältet)

Efter att ha lagt till tangentbordslayouter(tangentbordslayout) efter eget val kommer du tillbaka till ” Indatakällor” i “fönstret” (Indatakällor)Tangentbord(tangentbord) » . Din utvalda språklayout (i vårt fall (språklayout)Spanska – ISO(Spanska – ISO) ) kommer att läggas till längst upp till vänster i listan. Se till(Gör) det alternativet ” Visa inmatningsmeny i menyraden”(Visa inmatningsmenyn i menyraden”) är markerad längst ned.

Kryssruta

I samma ögonblick som du markerar rutan vi nämnde tidigare, inmatningsmenyn(Inmatningsmeny) från tangentbordet visas längst upp till höger på skärmen bredvid klockan. Genom att klicka på den kommer du att kunna växla mellan de tillgängliga tangentbordslayouterna och välja ett annat språk för ditt tangentbord genom att klicka på dess namn.

Växla mellan tangentbordsspråk

Efter urval språklayout(språklayout) in linje (menyfältet)meny(Inmatningsmeny) Inmatningsmenyikonen ändras. Den visar motsvarande flagga och ingångskällans namn(flagga och ingångskällans namn) och låter dig se vad din nuvarande tangentbordsspråk(tangentbordsspråk) . Om du väljer ” Dölj ingångskällans namn “, in (Dölj indatakällans namn,)menyfältet(menyraden) visar bara en kryssruta, vilket gör det enkelt för de av oss som gillar att undvika röra i kö(bar clutter) meny .

Gör ordning i menyraden genom att dölja namnet på ingångskällan

RÅD.(TIPS:) Om du vill ändra språk(visningsspråk) gränssnittet för din Mac du bör läsa: Ändra språk(visningsspråk) gränssnittet för din Mac Med engelsk(engelska) till ett annat språk.

Bonus: hur man växlar mellan tangentbordsspråk och layouter med kortkommandon.

Om du föredrar att använda kortkommandon för att växla mellan språk och layouter, gå till ” Kortkommandon” i fönstret ” (genvägar)Tangentbord(tangentbord)” efter att ha lagts till språk och välj ” (språk och välj) Ingångskällor(Indatakällor)” i listan till vänster. Det syns standardgenvägar(standardtangentbord) för att växla till nästa och föregående ingångskälla(ingångskälla) .

Kortkommandon som du kan använda för att växla mellan språk

Markera rutan bredvid Preferred etikettalternativ(genvägsalternativ) eller lämna båda markerade. Genom att trycka på lämplig tangentsekvens växlar nu redan tillagda språklayouter.

Kortkommandon för att byta tangentbordsinmatningsspråk

Vilka språk skriver du ut på din Mac ?

Om du stannade hos oss och läste hela handledningen, tack! Vi vet det koncentrationsförmåga(uppmärksamhetsspannet) för den genomsnittliga personen blir kortare, så vi uppskattar det. Innan du stänger oss, berätta för oss vilka språk du använder för att skriva på din Mac . Vi är nyfikna på hur många spansktalande läsare vi har. 🙂

Använder du din Mac för att skriva på mer än ett språk? Din tangentbordslayout kanske inte matchar ditt valda visningsspråk, eller så kanske du bara letar efter en annan mer bekväm inmatningslayout för ditt föredragna språk. Hur som helst kan det vara användbart att ändra tangentbordsinmatningslayouten på din Mac, särskilt när du behöver använda specialtecken för det språk du väljer. Liksom de flesta operativsystem stöder MAC OS flera språk och deras accepterade indatakällor. I den här guiden visar vi dig hur du ändrar ditt tangentbordsinmatningsspråk och hittar den lag som passar dig bäst:

NOTERA: För den här handledningen ändrade vi tangentbordets inmatningsspråk från engelska till spanska på macOS Mojave. Stegen är desamma för att ändra till vilket tangentbordsspråk du vill, inklusive kinesiska, tyska, arabiska eller hinduiska, eller om du bara föredrar en annan layout för ditt primära språk.

Steg 1. Öppna Systeminställningar

Det finns mer än ett sätt att öppna , men ett av de enklaste är att komma åt det från Apple-menyn i det övre vänstra hörnet på skärmen. Klicka på Apple-logotypen och sedan på .

Systeminställningar i Apple-menyn

Steg 2 Gå till Tangentbord

Klicka på alternativet i fönstret.

Alternativet Tangentbord i fönstret Systeminställningar

Steg 3. Välj fliken Indatakällor

Fönstret har flera flikar. Klicka på fliken högst upp i fönstret.

Fliken Indatakällor i tangentbordsfönstret

Steg 4. Lägg till en ny ingångskälla

På fliken klickar du på knappen längst ner till vänster för att börja lägga till en ny ingångskälla för ditt tangentbord.

Lägger till en ny ingångskälla för tangentbordet i Mac OS

Steg 5. Hitta och lägg till önskad tangentbordslayout på det språk du väljer

Genom att klicka på knappen öppnas ett popup-fönster som visar en alfabetisk lista över alla tillgängliga språk på vänster sida och motsvarande tangentbordsinmatningskällor till höger.

Du kan antingen scrolla ner för att hitta önskat språk eller använda fältet längst ner i listan. I vårt fall, när vi väl har valt , ser vi två tillgängliga ingångskällor på höger sida. Genom att klicka på varje ingångskälla visas en motsvarande tangentbordslayout under den, så att du kan välja den layout som är mest bekväm för dig. När du har bestämt dig för en tangentbordslayout och gjort ditt val klickar du på knappen.

Hitta och lägga till önskad tangentbordslayout för det språk du väljer

DRICKS: Du kan välja och lägga till flera layouter för samma språk samtidigt genom att hålla ner tangenten och klicka på namnet på tangentbordslayouterna som du vill lägga till.

Steg 6. Växla mellan tangentbordsspråk och layouter med hjälp av menyraden

Efter att ha lagt till den tangentbordslayout du valt, återgår du till fliken i fönstret. Språklayouten som du valde (i vårt fall ) läggs till högst upp i listan till vänster. Se till att alternativet ” längst ned är markerat.

Markerar

I samma ögonblick som du markerar rutan vi nämnde tidigare, visas tangentbordet i den övre högra delen av din skärm, vid klockan. Genom att klicka på den kan du växla mellan de tillgängliga tangentbordslayouterna och välja ett annat språk för ditt tangentbord genom att klicka på dess namn.

Växla mellan tangentbordsspråk

När en språklayout har valts från menyraden ändras ikonen. Den visar motsvarande flagga och ingångskällans namn och låter dig se vad ditt nuvarande tangentbordsspråk är. Om du väljer “” visas bara flaggan i din menyrad, vilket gör det lättare för oss som gillar att undvika menyradsröra.

Ta bort din menyrad genom att dölja ingångskällans namn

DRICKS: Om du är intresserad av att ändra visningsspråket som används av din Mac bör du läsa: Ändra visningsspråket på din Mac från engelska till ett annat språk.

Bonus: Hur man växlar mellan tangentbordsspråk och layouter med kortkommandon

Om du föredrar att använda kortkommandon för att växla mellan språk och layouter, gå till fliken i fönstret efter att du har lagt till ditt språk och välj från listan till vänster. Detta avslöjar standardgenvägarna för att växla till nästa och föregående ingångskälla.

Kortkommandon som du kan använda för att växla mellan språk

Markera rutan bredvid det genvägsalternativ du föredrar eller håll båda markerade. Genom att trycka på motsvarande tangentsekvens växlar du nu mellan de redan tillagda språklayouterna.

Kortkommandon för att byta tangentbordsinmatningsspråk

På vilka språk skriver du på din Mac?

Om du stannade hos oss och läste hela handledningen, tack! Vi är medvetna om att den vanliga personens uppmärksamhet blir kortare, så vi uppskattar det. Innan du stänger oss, berätta för oss vilka språk du använder för att skriva när du arbetar på din Mac. Vi är nyfikna på om vi har många spansktalande läsare också. 🙂