Så här ändrar du startprogram för Windows 10 från Inställningar

Launchers Windows 10 är program som startar automatiskt när du slår på din dator eller enhet. När du installerar en ny applikation kan den läggas till i startprogram utan din vetskap och köras i bakgrunden på ditt operativsystem. Även om du vill ha några applikationer till att börja med Windows 10 , att köra för många program när du öppnar din dator kan sakta ner avsevärt. Den här guiden visar hur du ändrar startprogram Windows 10 och visar hur du förhindrar appar från att öppnas vid start på ett enkelt sätt med hjälp av ” inställningar(Inställningar) ” :

NOTERA.(OBS:) Funktionerna som visas är tillgängliga i Windows 10 May 2020 Update eller senare. Om du använder en äldre version Windows 10 , du kanske inte har tillgång till alla funktioner. Kontrollera ditt Windows 10-bygge och, om nödvändigt, skaffa den senaste tillgängliga Windows 10-uppdateringen.

Hur man kommer åt uppstartsapplikationer(Startappar) från Inställningar Windows 10

Även om du tidigare var tvungen att använda Aktivitetshanteraren för att inaktivera startprogram, nu kan du enkelt ändra startprogram i Windows 10 från ansökan alternativ(inställningar)”. Öppna Windows 10-inställningarna genom att klicka Windows + I på tangentbordet och klicka eller tryck sedan på Ansökningar(Appar) .

På vänster sida, gå till ” Ladda automatiskt(Startup)”, och till höger ser du en lista lanserade applikationer.(Startappar)

Du kan hitta applikationer att starta under fliken Startup.

Alternativt kan du också skriva “appar att starta”(“startappar”) i sökrutan i aktivitetsfältet och klicka sedan på motsvarande resultat för att se startprogrammen Windows 10.

Öppna startappar med hjälp av sökrutan i aktivitetsfältet.

Hur man stoppar program från att köras vid uppstart i Windows 10

Vid det här laget kan det vara uppenbart för avancerade användare hur man förhindrar applikationer från att öppnas vid start i Windows 10 . Angivna lanserade applikationer(Startup Apps) har alla program som kan konfigureras för att köras samtidigt som ditt operativsystem. Förlagets namn visas längst ner tillsammans med deras påverkan på lanseringen(Starteffekt) . Om din dator tar lång tid att starta, överväg att inaktivera applikationer med högt inflytande(Hög effekt) för att lösa problemet. För att inaktivera startprogram i Windows 10 ställ omkopplaren bredvid dem på Av .

Använd omkopplaren för att ändra Windows 10-startprogram.

Om du senare ändrar dig och bestämmer dig för att du vill att vissa appar ska köras samtidigt som ditt operativsystem, kan du slå på strömbrytaren eller kolla in andra sätt att göra detta på 4 sätt för att aktivera en app att köra på Windows 10 start). (På) start .

Om du vet namnet på appen du vill inaktivera kan du också komma åt ” Applikationer och funktioner(Appar och funktioner)” på vänster sida. Bläddra sedan igenom avsnittet till höger ” Applikationer och funktioner(Appar och funktioner)” tills du hittar appen du vill ha och klicka eller tryck sedan på den.

Gå till avsnittet

Det syns Extra tillval(Avancerade alternativ) för just denna applikation. Klick(Klicka) eller tryck på länkarna för att komma åt dem.

RÅD.(TIPS:) Tänk på att inte alla applikationer i den här listan har Extra tillval(Avancerade alternativ) . Om detta gäller ditt program, använd istället den första metoden som presenteras i detta avsnitt.

Klicka eller tryck på Fler alternativ.

På nästa skärm kan du se egenskaperna och alternativen för den applikation du har valt. Skrolla(Bläddra) nedåt tills du hittar ett avsnitt “Körs vid inloggning”(“Körs vid inloggning”) och inaktivera motsvarande(Av) omkopplare.

Stäng av strömbrytaren för att stoppa appen från att köras vid start.

Om du väljer att inaktivera ytterligare startprogram vid denna tidpunkt kan du klicka eller trycka på länken “Konfigurera startuppgifter” för att komma åt listan (“Konfigurera startuppgifter”)startprogram(Startappar) och hantera de program du vill börja med Windows 10 .

Hantera alla startade applikationer genom att klicka på länken

Nästa gång du startar datorn kommer du att se att dina ändringar har trätt i kraft.

RÅD.(TIPS:) Även om de flesta startapplikationer kan ändras på de sätt som beskrivs ovan, för vissa av dem, som t.ex. Skype kan ytterligare steg krävas. Om det här är en av apparna du vill inaktivera, kolla in vår guide om hur du stoppar Skype från att starta automatiskt i Windows 10.

Vilka startappar ändrade du i Windows 10 och varför?

Då och då kollar vi listan lanserade applikationer(Startappar) och ta bort alla onödiga applikationer från start Windows 10 . Även när vi skrev den här guiden stötte vi på ett par “skurkliga” appar som lade till sig själva i startprocessen och fortsatte att inaktivera dem. Och du? Vilka startappar ändrade du i Windows 10 ? Har du irriterat dig på en viss applikation eller har du försökt minska starttiden? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Startprogrammen för Windows 10 är appar som startar automatiskt när du slår på din dator eller enhet. När du installerar en ny app kan den läggas till i startprogrammen utan din vetskap och köras i bakgrunden på ditt operativsystem. Även om du vill att vissa appar ska starta tillsammans med Windows 10, kan det sakta ner saker och ting avsevärt om du startar för många appar när du öppnar din dator. Den här handledningen illustrerar hur man ändrar startprogram i Windows 10 och visar hur man stoppar appar från att öppnas vid start på det enkla sättet, med appen:

NOTERA: Funktionerna som presenteras är tillgängliga i Windows 10 May 2020 Update eller nyare. Om du använder en äldre version av Windows 10 kanske du inte har tillgång till alla funktioner. Kontrollera ditt Windows 10-bygge och, om nödvändigt, skaffa den senaste tillgängliga Windows 10-uppdateringen.

Så här kommer du åt startappar från Windows 10:s inställningar

Medan du tidigare var tvungen att använda Aktivitetshanteraren för att inaktivera startprogram, kan du ändra startappar i Windows 10 lättare från appen. Öppna Windows 10-inställningarna genom att trycka på ditt tangentbord och klicka eller tryck sedan på .

Öppna appinställningar

På vänster sida, gå till fliken och du kan se en lista över dem till höger.

Du hittar Startup-apparna på fliken Startup

Alternativt kan du också skriva i aktivitetsfältets sökfält och sedan trycka på lämpligt resultat för att se Windows 10-startprogrammen.

Öppna Startup Apps med hjälp av aktivitetsfältets sökfält

Hur man stoppar program från att köras vid start i Windows 10

Vid det här laget kan det vara uppenbart för erfarna användare hur man stoppar appar från att öppnas vid start i Windows 10. Listan över har alla program som kan ställas in att starta samtidigt som ditt operativsystem. Utgivarens namn visas nedan, tillsammans med dess – om din dator tar lång tid att starta, överväg att inaktivera apparna med först för att lösa problemet. För att inaktivera startprogram i Windows 10, vrid reglaget bredvid dem .

Använd omkopplaren för att ändra startprogrammen för Windows 10

Om du ändrar dig senare och bestämmer dig för att några appar ska starta samtidigt som ditt operativsystem, kan du vrida omkopplaren eller kolla in andra metoder för att göra detta på fyra sätt för att aktivera en app att köra vid start av Windows 10 .

Om du vet namnet på appen du vill inaktivera kan du också komma åt fliken till vänster. Bläddra sedan genom avsnittet till höger tills du hittar programmet du letar efter och klicka eller tryck på det.

Gå till Apps &  funktioner och tryck på appen du vill ändra

Detta avslöjar för den specifika appen. Klicka eller tryck på länken för att komma åt dem.

DRICKS: Tänk på att inte alla appar i den här listan har . Om så är fallet för ditt program, använd istället den första metoden som presenteras i det här avsnittet.

Klicka eller tryck på Avancerade alternativ

På nästa skärm kan du se specifikationer och alternativ för den app du valt. Bläddra ner tills du hittar avsnittet och vrid motsvarande strömbrytare.

Stäng av strömbrytaren för att stoppa appen från att köras vid start

Om du bestämmer dig för att inaktivera fler startprogram vid det här laget kan du klicka eller trycka på länken för att komma åt listan och hantera de program du vill starta med Windows 10.

Hantera alla startappar genom att klicka på länken

Nästa gång du startar datorn kan du se att ändringarna träder i kraft.

DRICKS: Medan de flesta startappar kan ändras med metoderna ovan, kan vissa av dem, som Skype, kräva ytterligare steg. Om det är en av apparna du vill inaktivera, kolla in vår handledning om hur du stoppar Skype från att starta automatiskt i Windows 10.

Vilka startappar ändrade du i Windows 10 och varför?

Då och då kontrollerar vi listan över och tar bort alla icke-nödvändiga applikationer från att börja med Windows 10. Även när vi skrev den här handledningen stötte vi på ett par “skurkiga” appar som lade till sig själva i startprocessen och fortsatte med att inaktivera dem. Hur är det med dig? Vilka startappar ändrade du i Windows 10? Var en viss app irriterande eller försökte du förbättra din starttid? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.