Så här ändrar du standardplatsen för OneDrive-mapp i Windows 10

Därefter kommer vi att se hur du ändrar standardplatsen för mappen OneDrive in Windows 10 på ett ganska enkelt sätt och framför allt i väldigt få steg.

Som standard sparas OneDrive-mappen på enheten C. Problemet är att vi ibland inte har mycket utrymme eller så har vi en annan enhet på vår PC och vi vill överföra den här mappen dit.

Är det möjligt att ändra platsen för OneDrive-mappen? Detta är definitivt något som vi kommer att se i handledningen som du kan njuta av nedan där vi steg för steg kommer att förklara allt du behöver veta för att ändra standardplatsen för OneDrive-mappen.

OneDrive är Microsofts molntjänst det fungerar på samma sätt som Google Drive. Det är den förinstallerade tjänsten i operativsystemet Windows 10 och med ett konto Microsoft , du kommer att ha tillgång till 5 GB gratis lagringsutrymme.

Ändra standardplatsen för OneDrive-mappen

molntjänster har blivit mycket populära, särskilt för att göra säkerhetskopior eftersom vi på så sätt inte behöver oroa oss för att förlora information i händelse av problem på hårddisken på vår dator.

Men allt måste vara perfekt organiserat, speciellt om du använder flera molntjänster. Så vi får se idag hur man ändrar plats för onedrive-mappen så att du kan placera den var du vill.

Allt du behöver göra är att följa stegen i handledningen som vi lämnar lite nedan, på några sekunder kommer du att kunna ändra standardplatsen för Microsofts molnlagringsmapp.

Ändra plats för OneDrive-mappen i Windows 10

  • Det första du ska göra är att trycka på ikonen med uppåtpilen längst ner till höger i Windows, i aktivitetsfältet.
  • En ruta öppnas där du kan se alla appar som körs i bakgrunden.
  • Vad du nu måste göra är att dubbelklicka på ikonen som har två moln som skulle vara OneDrive.
  • Ett nytt fönster öppnas och vad vi måste göra är att klicka på alternativet » inställningar för att kunna gå in i applikationsinställningspanelen.
  • Nu i » konto “, vad vi behöver göra är att klicka på länken som säger” Ta bort länken till den här datorn “. När du gör det slutar OneDrive synkronisera filer och kopplar helt bort ditt konto.
  • Vad vi behöver göra nu är att öppna ett fönster för att konfigurera OneDrive igen. Här måste du ange din Microsoft-e-postadress åt dig ansluta och börja konfigurera den.
  • När du har angett ditt lösenord kommer du till ett fönster där det visas » Det här är din OneDrive-mapp. » Det du behöver göra här är att att klicka på “Ändra plats” för att kunna välja en ny mapp där du vill att OneDrive ska synkroniseras.
  • När du har valt mappen där du vill spara OneDrive-objekt måste du välja alla filer som ska synkroniseras till datorn. När du är klar måste du klicka på » Nästa för att slutföra processen och påbörja OneDrive-synkronisering.

På det här enkla sättet har du redan mappen där du ville, som du kan se är det en för enkel process som inte borde ta mycket tid eller komplicera dig för mycket. Kom också ihåg att lite nedan kan du lämna oss dina tvivel eller frågor om någon komplikation uppstår under processen.

Relaterade Artiklar

Back to top button