Så här ändrar du standardbildvisaren i Windows 10

Du kan behöva ändra standardprogrammen som är kopplade till vissa protokoll(protokoll) och filtillägg(filtillägg) . Det slutar med att de flesta av oss förändras bildvisare(Photo Viewer) som standard , webbläsare, etc. till ett annat program vi valt. Om du är en av dem kommer det här inlägget att visa dig hur du ändrar bildvisare(Photo Viewer) som standard i Windows 11/10.

Förändra (Förändra)bildvisare(Photo Viewer) som standard Windows 11/10

Windows 11/10 Det finns två sätt att ställa in eller ändra standardprogram. En av dem är den klassiska metoden kontrollpaneler(Kontrollpanelen) , och en annan – enklare – genom den nya applikationen ” inställningar(inställningar)”. Först ska vi prata om applikationen ” inställningar(Inställningar) ” , och sedan om metoden ” Kontrollpanel “.(Kontrollpanel)

Ansökan ” inställningar(Inställningar)” erbjuder bara ett fåtal standardappar som du kan ändra. Listan inkluderar Videospelare(videospelare) , Kort(Kartor) , Fotovisare(Fotovisare) , Post(post) , Musikspelare(Musikspelare) , Kalender(Kalender) , Webbläsare(Webbläsare) etc. Program eller protokoll är inte synliga. Kort sagt, ansökan inställningar(Inställningar) ” erbjuder bara ett fåtal alternativ, medan listan är på kontrollpaneler(Kontrollpanelen) mer. Med den senare kan du ändra standardprogrammen för ett bredare utbud av protokoll eller tjänster.

Windows 10 installerar ” Foton » som tittare (Foton)foton(Foto) och bilder(Image Viewer) som standard. Exemplet visar hur man ändrar det till Windows Photo Viewer . Du kan ändra det till vad som helst, så länge som lämplig app är installerad på enheten.

Du kan behöva ändra standardprogrammen som är kopplade till vissa protokoll(protokoll) och filtillägg(filtillägg) . Det slutar med att de flesta av oss förändras PDF-läsare(PDF Viewer) , webbläsare eller bildvisare(Photo Viewer) som standard till ett annat program vi valt. Om du är en av dem kommer det här inlägget att visa dig hur du ändrar bildvisare(Photo Viewer) som standard Windows 11/10 .

Förändra (Förändra)bildvisare(Photo Viewer) som standard via app “Windows-inställningar”(Windows-inställningar)

för att förändras bildvisare(Photo Viewer) som standard Windows 10 :

 1. Klick Win+I för att öppna appen inställningar(Inställningar) ” , och välj ” Systemet”(Systemet) .
 2. Scrolla sedan ner till ” Standardappar(Standardappar)” på den vänstra panelen och klicka på den.
 3. Välj en bildvisare
 4. Du kommer att se en lista över program som kan öppna bildfiltyper.
 5. Klick(Klicka på Windows fotovisare(Windows Photo Viewer) eller något annat, spara dina inställningar och avsluta.

Windows 11 för att ställa in standardappar, gör följande:

Så här återställer du alla applikationer och filassociationer till standard i Windows 11

 • Tryck på Win+I att öppna windows inställningar(Windows-inställningar).
 • Gå till Applikationer > Standardapplikationer.
 • Scrolla ner.
  • Du kan till och med välja standardvärden,
   • Program
   • Filtyp
   • Protokoll

Det är allt du behöver göra. Nästa gång systemet behöver starta en webbläsare kommer det att öppna standardwebbläsaren du har ställt in.

Förändra (Förändra)bildvisare(Photo Viewer) som standard via windows kontrollpanel(Windows Kontrollpanel)

Om standardprotokollet du vill ändra inte är tillgängligt i ” inställningar(Inställningar)”, kan du också använda kontrollpanel,(Kontrollpanelen) för att ändra standardprogrammen i Windows 10 .

Metoden förblir densamma som i tidigare versioner. Via Win+X öppna Win+X-menyn kontrollpanel(Kontrollpanelen) och klicka på ” Standardprogram(Standardprogram) ” .

Ris. 4. Ändra standardprogram med kontrollpanelen - steg 1

Klicka på det första alternativet märkt ” Ställ in standardprogram.(Ställ in dina standardprogram.)

Kontrollpanel(Kontrollpanelen) hittar installerade applikationer och program och visar en lista. Du kommer att se en lista över installerade program i den vänstra rutan, medan den högra rutan innehåller en beskrivning av programmet samt alternativ för att ställa in programmet som standard för de filer/protokoll det kan arbeta med.

Välj det program du vill ställa in som standard och klicka sedan på ” Installera(Ställ in) detta program(Program) av standard(Standard) ” . Detta kommer att ställa in standardprogrammet för de filer och protokoll det kan arbeta med.

Ris. 5. Ändra standardwebbläsaren i Windows 10

Klicka på för att göra ytterligare ändringar i de filer och protokoll den kan hantera “Välj standardinställningar för det här programmet.”(Välj standardinställningar för detta program.)

Du kommer att få ett fönster som visar en lista över filtillägg och protokoll som registrerats av programmet. Markera rutorna bredvid de filer och protokoll som du vill att programmet ska bearbeta som standard. Klicka på “Spara”(Klicka på Spara) för att återgå till föregående skärm och stänga kontrollpanel .(Kontrollpanel)

Det här inlägget hjälper dig om du får den här filen inte har ett associerat program för att utföra detta åtgärdsmeddelande.

Du kan behöva ändra standardprogrammen som är kopplade till vissa protokoll och filtillägg. De flesta av oss ändrar standardbildvisaren, webbläsaren etc, till ett annat program som vi väljer. Om du är en av dem kommer det här inlägget att visa dig hur du ändrar standarden bildvisare i Windows 11/10.

Ändra standardbildvisaren i Windows 11/10

Det finns två metoder i Windows 11/10 för att ställa in eller ändra standardprogram. Den ena är den klassiska kontrollpanelmetoden och den andra är enklare – via den nya appen Inställningar. Vi kommer att prata om appen Inställningar först och sedan om kontrollpanelmetoden.

Appen Inställningar erbjuder bara ett fåtal standardappar som kan ändras. Listan inkluderar videospelare, kartor, fotovisare, e-post, musikspelare, kalender, webbläsare, etc. Programmen eller protokollen är inte synliga. Kort sagt, appen Inställningar erbjuder bara några få alternativ medan listan i kontrollpanelen är större. Med den senare kan du ändra standardprogram för ett bredare utbud av protokoll eller tjänster.

Windows 10 ställer in Photos-appen som standardfoto- och bildvisare. Exemplet berättar hur du ändrar det till Windows Photo Viewer. Du kan ändra det till vad du vill – förutsatt att den relaterade applikationen är installerad på enheten.

Du kan behöva ändra standardprogrammen som är kopplade till vissa protokoll och filtillägg. De flesta av oss slutar med att ändra standard PDF Viewer, webbläsare eller Photo Viewer till ett annat program som vi väljer. Om du är en av dem kommer det här inlägget att visa dig hur du ändrar standardbildvisaren i Windows 11/10.

Ändra standardfotovisaren via appen Windows Inställningar

Så här ändrar du standardbildvisaren i Windows 10:

ändra standardbildvisaren

 1. Tryck på för att öppna appen Inställningar och välj System.
 2. Scrolla sedan ner till Standardappar i den vänstra rutan och klicka på den.
 3. Välj Photo Viewer
 4. Du kommer att se en lista över program som kan öppna bildfiltyper.
 5. Klicka på Windows Photo Viewer eller den du vill ha, spara dina inställningar och avsluta.

I Windows 11 för att ställa in standardappar, följ dessa steg:

Så här återställer du alla appar och filassociationer till standard i Windows 11

 • Tryck på Win+I för att öppna Windows-inställningar.
 • Gå till Appar > Standardappar.
 • Scrolla ner till botten.
  • Du kan till och med välja standardinställningar genom

Det är allt du behöver göra. Nästa gång systemet behöver starta en webbläsare kommer det att öppna standardwebbläsaren du ställer in.

Ändra standardbildvisaren via Windows Kontrollpanel

Om standardprotokollet som du vill ändra inte är tillgängligt i appen Inställningar kan du också använda kontrollpanelen för att ändra standardprogrammen i Windows 10.

Metoden förblir densamma som i tidigare versioner. Via Win+X-menyn, öppna Kontrollpanelen och klicka på Standardprogram.

Fig 4 - Ändra standardprogram med kontrollpanelen - Steg 1

Klicka på det första alternativet säger Ställ in dina standardprogram.

Kontrollpanelen hittar de installerade apparna och programmen och visar listan. Du kommer att se listan över det installerade programmet i den vänstra rutan och den högra rutan kommer att innehålla en beskrivning av programmet, tillsammans med alternativ som låter dig ställa in programmet som standard för filer/protokoll det kan hantera

Välj det program som du vill ställa in som standard och klicka sedan på Ange detta program som standard. Detta kommer att ställa in programmet som standard för filer och protokoll som det kan hantera.

Fig 5 - Ändra standardwebbläsare i Windows 10

För att göra ytterligare ändringar i filer och protokoll kan den hantera, klicka på Välj standardinställningar för detta program.

Du kommer att få ett fönster som visar listan över filtillägg och protokoll som registrerats av programmet. Markera rutorna mot de filer och protokoll som du vill att programmet ska hantera som standard. Klicka på Spara för att återgå till föregående skärm och stänga kontrollpanelen

Det här inlägget hjälper dig om du får Den här filen har inget program kopplat till den för att utföra det här åtgärdsmeddelandet.

Relaterade Artiklar

Back to top button