Så här ändrar du ditt iPhone-lösenord om du har glömt det

Även om det främst används ansikts-ID eller touch ID , kan systemprogramvaran på din iPhone ibland fråga efter ett 4-6-siffrigt enhetslösenord för autentisering. Detta bidrar till att förbättra säkerheten. Men om du glömmer ditt iPhone-lösenord kommer du snabbt att blockera åtkomsten till din smartphone.

När detta händer är det enda sättet att ändra iPhone-lösenordet att återställa enheten till fabriksinställningarna. Nedan kommer du att lära dig om flera sätt att göra detta och förhoppningsvis få tillbaka dina data i processen.

Metoder fabriksåterställning(Fabriksåterställning) av din iPhone?

Om du har glömt ditt iPhone-lösenord kan du använda tre olika metoder för att fabriksåterställa din iPhone. Eftersom proceduren raderar all personlig information på din enhet, vänligen granska var och en noggrant och välj det alternativ som passar dig.

Metod(Metod) #1: konventionell återställning med Mac(Återställ normalt med Mac) eller PC

Har du tidigare säkerhetskopierat eller synkroniserat din iPhone till en specifik Mac eller PC? Om så är fallet kan du återansluta den till samma dator och skapa en ny säkerhetskopia i iTunes eller Finder (skapa en ny säkerhetskopia till iTunes eller Finder) utan att ange enhetens lösenord. Detta gör att du kan returnera data senare.

Om du tidigare inaktiverat din iPhones Hitta min iPhone-funktion, kan du även återställa enhetens fabriksinställningar med iTunes/Finder. Det är dock osannolikt att detta är fallet, vilket innebär att du måste tillgripa att använda återställningsläge(Återställningsläge).

Notera.(Obs!) Om din dator uppmanar dig att ge tillstånd att komma åt innehåll på iPhone, eller om den ber dig att stänga av en funktion “Hitta min(Hitta min) iPhone”, bör du fortsätta till nästa metod omedelbart.

1. Anslut din iPhone till din Mac eller PC. Öppna sedan iTunes eller Upphittare och välj en iOS-enhet.

2. Välj alternativet “Skapa en säkerhetskopia all data från iPhone till denna Mac(Säkerhetskopiera all data på din iPhone till denna Mac)” och välj “Säkerhetskopiera nu”(Säkerhetskopiera nu) för att skapa en ny lokal säkerhetskopia. Du kan skapa en krypterad säkerhetskopia om du vill att den ska innehålla känslig information som din hälsodata, sparade lösenord och Wi-Fi-inställningar.

3. När du är klar med att skapa säkerhetskopian väljer du alternativet ” Återställ Iphone(Återställ Iphone)”.

4. Välj alternativet ” Återupprätta(Återställ )” för att bekräfta att du vill återställa enheten till fabriksinställningarna.

5. Följ resten av stegen för att återställa din iPhone till fabriksinställningarna.

Sätt(Metod) #2: Återhämtning med hjälp av återställningsläge(Återställningsläge)

Om du aldrig har anslutit din iPhone till Mac eller PC, eller om enheten är skyddad med “Hitta(Hitta min) iPhone”, måste du använda återställningsläge(Återställningsläge) för att återställa enheten till fabriksinställningarna. Det kommer också att hjälpa om du har glömt ditt iPhone-lösenord.

1. Anslut din iPhone till din Mac eller PC. Om det här är en dator som du regelbundet använder för att säkerhetskopiera eller synkronisera din iOS-enhet, bör du kunna skapa en ny säkerhetskopia innan du fortsätter.

2. Logga in till återställningsläge(Återställningsläge). För att göra detta, tryck och håll ned lateral(Sido) knappar, knappar ” Hem(Hem) ” eller volym upp/ned-knappar på iPhone. Kolla in den här guiden om att tvinga omstart och gå in i återställningsläge för enhetsspecifika instruktioner.

3. Välj “Återställ Iphone”(Återställ Iphone) .

4. Välj Återställ och uppdatera(Återställ och uppdatera) .

iTunes/Finder bör börja ladda ner den senaste iPhone-systemmjukvaran automatiskt innan du återställer enheten. Om din iPhone startar om automatiskt under denna tid måste du logga in igen återställningsläge(Återställningsläge).

5. Följ instruktionerna på skärmen för att återställa din iPhone till fabriksinställningarna.

Metod #3: Återställ med iCloud.com

Webbapplikation ” Hitta(Hitta) iPhone” på iCloud.com låter dig radera din iPhone och återställa den till fabriksinställningarna. Detta är en alternativ metod som du kan använda om du inte har en dator till hands.

Du kan dock bara använda den här metoden om funktionen är aktiv på din enhet. “Hitta min iPhone” (vilket med största sannolikhet är).(Hitta min)

1. Logga in på iCloud.com med valfri webbläsare och välj “Hitta”(Hitta min).

2. Välj din iPhone.

3. Välj “Radera iPhone”(Radera iPhone) .

4. Välj Fortsätt(Fortsätta) .

5. Följ resten av instruktionerna för att återställa enhetens fabriksinställningar.

Återställ till fabrik inställningarna är klara(Reset Complete): vad ska du göra härnäst

Efter att ha återställt din iPhone till fabriksinställningarna bör enheten automatiskt starta upp Inställningsassistent. (Inställningsassistent) Gå igenom det och du kan ändra enhetens lösenord när du kommer till ” Skapa ett lösenord”.(Skapa ett lösenord)

Standard Inställningsassistent(Inställningsassistent) uppmanar dig att ställa in ett 6-siffrigt lösenord. Klicka på för att göra det enklare “Lösenordsalternativ(Lösenkodsalternativ)” och ändra det till ett 4-siffrigt lösenord.

Om du har en iTunes/Finder eller iCloud-säkerhetskopia kan du återställa den från ” Applikationer och data”. (Appar och data) Om det behövs, välj ” Återställ från iCloud-säkerhetskopia(Återställ från iCloud Backup)” eller “Återställ från Mac eller PC”(Återställ från Mac eller PC) .

Då måste du logga in på iPhone. Om en funktionen “Sök(Hitta min) iPhone” var aktiv på din enhet innan återställningsproceduren, du måste använda densamma Apple ID Senast du loggade in på din enhet.

Lösenord(Lösenkoden) ändrad: inte glömma bort(Glöm det om igen(Om igen)

Eftersom du inte använder ditt iPhone-lösenord för ofta är det ganska lätt att glömma det. Utmana dig själv att installera en som du kan komma ihåg utan att göra det lättare för andra att gissa så att du inte stöter på samma problem om och om igen. Det är också en bra idé att säkerhetskopiera regelbundet. Mac/PC eller iCloud om du glömmer igen.

Trots att den huvudsakligen förlitar sig på Face ID eller Touch ID, kan systemprogramvaran på din iPhone ibland begära enhetens 4-6-siffriga lösenord för autentisering. Det hjälper till att förbättra säkerheten. Men om du har glömt ditt iPhone-lösenord kommer du snabbt att låsa dig utanför smartphonen.

När det händer är det enda sättet att ändra iPhone-lösenordet att återställa enheten till fabriksinställningarna. Nedan kommer du att lära dig om flera sätt att göra det och – förhoppningsvis – få tillbaka dina data under processen.

Metoder för att fabriksåterställa din iPhone?

Om du har glömt ditt iPhone-lösenord kan du använda tre olika metoder för att återställa din iPhone till fabriksinställningarna. Eftersom proceduren raderar all personlig information på din enhet, gå igenom var och en av dem noggrant och välj det alternativ som passar dig.

Metod #1: Återställ normalt med Mac eller PC

Har du tidigare säkerhetskopierat eller synkroniserat din iPhone till en viss Mac eller PC? Om så är fallet kan du återansluta den till samma dator och skapa en ny säkerhetskopia till iTunes eller Finder utan att ange enhetens lösenord. Det gör att du kan få tillbaka dina data senare.

Om du tidigare har inaktiverat din iPhones Hitta min iPhone-funktion, kan du också återställa enheten till fabriksinställningarna med iTunes/Finder som vanligt. Det är dock osannolikt att det är fallet, vilket innebär att du måste använda återställningsläget.

Notera: Om din dator uppmanar dig att ge tillstånd att komma åt innehållet på iPhone, eller om den ber dig att inaktivera Hitta min iPhone, måste du omedelbart gå vidare till nästa metod.

1. Anslut din iPhone till din Mac eller PC. Öppna sedan iTunes eller Finder och välj iOS-enheten.

2. Välj Säkerhetskopiera all data på din iPhone till denna Mac alternativ och välj säkerhetskopiera nu för att skapa en ny lokal säkerhetskopia. Du kan välja att skapa en krypterad säkerhetskopia om du vill att den ska inkludera känslig information som din hälsodata, sparade lösenord och Wi-Fi-inställningar.

3. När du har skapat säkerhetskopian väljer du Återställ Iphone alternativ.

4. Välj Återställ alternativet för att bekräfta att du vill återställa enheten till fabriksinställningarna.

5. Följ de återstående instruktionerna för att återställa din iPhone till fabriksinställningarna.

Metod #2: Återställ med återställningsläge

Om du aldrig har anslutit din iPhone till en Mac eller PC, eller om enheten är säkrad med Hitta min iPhone, måste du använda återställningsläget för att återställa enhetens fabriksinställningar. Detta kommer också att hjälpa om du har glömt din iPhones lösenord.

1. Anslut din iPhone till din Mac eller PC. Om det är en dator som du använder för att säkerhetskopiera eller synkronisera din iOS-enhet regelbundet, bör du kunna skapa en ny säkerhetskopia innan du fortsätter.

2. Gå in i återställningsläge. Det innebär att du trycker och håller inne knapparna Side, Home eller Volym upp/ner på iPhone. Kolla in den här guiden om att tvinga omstart och gå in i återställningsläge för enhetsspecifika instruktioner.

3. Välj Återställ Iphone.

4.Välj Återställ och uppdatera.

iTunes/Finder bör automatiskt börja ladda ner den senaste versionen av iPhones systemprogramvara innan du återställer enheten. Om din iPhone startar om automatiskt under tiden måste du återgå till återställningsläget.

5. Följ instruktionerna på skärmen för att återställa din iPhone till fabriksinställningarna.

Metod #3: Återställ med iCloud.com

Webbappen Hitta iPhone på iCloud.com ger dig möjlighet att radera data på din iPhone och återställa den till fabriksinställningarna. Det är en alternativ metod som du kan använda om du inte har en dator till hands.

Du kan dock bara använda den här metoden om Hitta min iPhone är aktiv på din enhet (vilket troligen är fallet).

1. Logga in på iCloud.com med valfri webbläsare och välj Hitta min.

2. Välj din iPhone.

3. Välj Radera iPhone.

4.Välj Fortsätta.

5. Följ resten av instruktionerna för att återställa enhetens fabriksinställningar.

Fabriksåterställning klar: Vad du måste göra härnäst

När du har återställt fabriksinställningarna för din iPhone bör enheten automatiskt starta upp i inställningsassistenten. Arbeta dig igenom det, och du kan ändra din enhets lösenord när du anländer till Skapa ett lösenord skärm.

Som standard uppmanar inställningsassistenten dig att ställa in ett 6-siffrigt lösenord. Tryck på för att göra saker enklare Lösenordsalternativ och ändra det till ett 4-siffrigt lösenord istället.

Om du har en iTunes/Finder eller en iCloud-säkerhetskopia kan du välja att återställa den på Appar och data skärm. Välj mellan Återställ från iCloud Backup eller Återställ från Mac eller PC alternativ efter behov.

Du måste sedan logga in på iPhone. Om Hitta min iPhone var aktiv på din enhet före återställningsproceduren måste du använda samma Apple-ID som du använde för att logga in på enheten senast.

Lösenordet ändrat: Glöm det inte igen

Eftersom du inte använder iPhone-lösenordet för mycket är det ganska lätt att glömma. Gör det till en punkt att ställa in en som du kan komma ihåg – utan att göra det lättare för andra att gissa – så att du inte stöter på samma problem upprepade gånger. Det är också bäst att göra regelbundna säkerhetskopieringar till en Mac/PC eller iCloud, ifall du skulle glömma igen.

Relaterade Artiklar

Back to top button