Så här aktiverar du Av-meddelanden och systemljud i Windows 10

Aviseringsljud är en integrerad del av operativsystemet. Närhelst en viktig åtgärd utförs, Windows som standard ger användaren feedback via aviseringsljud. Vi hör aviseringsljud för de vanligaste åtgärderna som att ansluta eller koppla från USB – enheter, låg batterivarning, kalenderpåminnelser etc. Vi har redan sett hur man ändrar ljudet i Windows. Den här guiden visar hur du inaktiverar eller stäng av aviseringar och systemljud(stäng av meddelanden och systemljud) för att Windows 10 .

Windows 10 kommer med en ny uppsättning ljudaviseringar, några av dem lånade från Windows 8.1 . Om du byter till Windows 10 Med Windows 7 eller Windows 8.1 du kommer lätt att märka förändringarna. På Windows 10(Windows 10) det finns en ny uppsättning ljudvarningar för händelser som påminnelser kalender, utbyte (Kalender)meddelanden(Meddelanden), E-post(E-post), ändra volymen, etc. Det finns ett sätt att anpassa systemljuden enligt dina preferenser. Du kan till och med stänga av alla systemvarningar Windows 10 genom att ändra några ljudinställningar på din PC.

Klick (Klick)ikon(Högtalare) på högtalaren i aktivitetsfältet och flytta reglaget för att ändra ljudvolymen.

Inaktivera systemljud i Windows 10

För att kunna inaktivera systemljud in Windows 10 måste du öppna inställningarna ljud. (Ljud)Högerklicka på ” Högtalare(Högtalare) » , som finns på höger sida av aktivitetsfältet.

stäng av Windows-10-systemljuden

I popup-fönstret ser du alternativet “Ljud”. Genom att klicka på detta öppnas ett nytt fönster där du kan anpassa ljuden.

Egenskapsfältet Sound ger många alternativ för att anpassa ljud för att passa dina behov. Bläddra(Bläddra) listan över tillgängliga programhändelser och välj den du vill ändra eller testa. När du har valt ett specifikt ljud för händelsen i avsnittet Ljud klickar du på knappen Test för att spela upp det.

stäng av-meddelande-ljud-windows-10

Således kan du ändra ljudet för alla händelser. Nedan är en lista över flera händelser som du kan ställa in ett ljud för:

 • Stjärna
 • kalenderpåminnelse
 • Kritiskt batterilarm
 • Skrivbordsmeddelande om e-post
 • Enhetsanslutning
 • Koppla bort en enhet
 • Avisering om snabbmeddelanden
 • Larm för låg batterinivå
 • Nytt faxmeddelande
 • Nytt SMS-meddelande
 • Systemavisering
 • Inkommande samtal och mer.

Läsa(Läs) : Slumpmässigt meddelandeljud fortsätter att spelas upp).

Spara ljudscheman i Windows 10

ljudscheman

Ändrade ljudinställningar kan sparas som ett mönster och ändras efter dina behov. För att spara ändringarna som gjorts i händelserna, klicka på ” Spara som(Spara som)” och ge den ett namn så att du kan använda den nu eller i framtiden. Du kan alltid återgå till standardljudinställningarna genom att välja alternativet “Windows standard” i avsnittet ljudscheman.

Till inaktivera alla systemljud(stäng av, alla systemljud) i Windows 10, välj ” Ljudlös(Inget ljud)” och spara ljudinställningarna som visas på bilden. Detta bör inaktivera alla systemaviseringsljud helt.

RÅD(DRICKS) . I Windows 10 kan du anpassa ditt eget meddelandeljud.

Inaktivera (sväng)aviseringsljud(Meddelandeljud) på Windows tio(Windows 10)

Inaktivera meddelandeljud i Windows 10

Förutom systemmeddelanden i Windows 10 det finns applikationer som skickar ljudaviseringar med banners som faller in Centrum(Action Center) Meddelanden . Till exempel skickar appar för senaste nyheter popup-aviseringar (banners) tillsammans med ljud när det kommer senaste nyheter.

Du kan stänga av aviseringar från dessa applikationer(appar) genom att välja ” Appen Inställningar > System > Aviseringar . Använd bara omkopplaren under ” Visa appaviseringar(Visa appaviseringar)” och stäng av den. Detta bör inaktivera alla meddelanden inklusive ljud från installerade Windows Store-appar(Windows Store).

Du kan också förhindra att aviseringar skickas till en specifik app genom att separat inaktivera appaviseringar med samma inställningspanel. Du kan antingen blockera hela meddelandet från appen eller blockera ett specifikt “ljud” genom att stänga av ” Reproducera(Spela upp) ljud när avisering tas emot” – Detta resulterar i tysta appaviseringar, som i sin tur ackumuleras i ditt actioncenter.

För att helt stänga av alla aviseringsljud för alla appar, flytta ” Visa appaviseringar(Visa appaviseringar) till Av-läget.

Läs nu hur du kan justera volymen för enskilda program i Windows 10.(Läs nu hur du kan justera volymen för enskilda program i Windows 10.)

Aviseringsljud är en viktig del av ett operativsystem. Närhelst en viktig åtgärd utförs ger Windows som standard feedback till användaren genom aviseringsljud. Vi hör aviseringsljud för de vanligaste åtgärderna som att ansluta eller koppla bort en USB-enhet, varning för låg batterinivå, kalenderpåminnelser och så vidare. Vi har redan sett hur man ändrar ljudet i Windows. Denna handledning visar hur du inaktiverar eller stäng av meddelanden och systemljud i Windows 10.

Windows 10 levereras med en ny uppsättning ljudaviseringar, några är lånade från Windows 8.1. Om du migrerar till Windows 10 från Windows 7 eller Windows 8.1 kan du enkelt märka ändringarna. Windows 10 har en ny uppsättning ljudvarningar för händelser som kalenderpåminnelser, meddelanden, e-post, volymändring, etc. Det finns ett sätt att anpassa systemtonerna enligt dina preferenser. Du kan till och med stänga av ljudet för alla systemvarningar i Windows 10 genom att ändra några ljudinställningar på din dator.

Klicka på högtalarikonen i aktivitetsfältet och flytta reglaget för att ändra volymen på ljudet.

ljud-windows-10

Stäng av systemljud i Windows 10

För att kunna stänga av systemljud i Windows 10 måste du öppna ljudinställningarna. Högerklicka på högtalarikonen som finns till höger i aktivitetsfältet.

stäng av-system-ljud-windows-10

Du kommer att se alternativet “Ljud” i popup-fönstret. Genom att klicka på detta öppnas ett nytt fönster där du kan anpassa ljud.

Egenskapsrutan “Ljud” ger en mängd olika alternativ för att anpassa ljud efter dina behov. Bläddra igenom listan över tillgängliga programevenemang och välj den som du tänker ändra eller testa. Efter att ha valt ett speciellt ljud för en händelse i avsnittet “Ljud”, klicka på knappen “Test” för att spela upp detsamma.

stäng av-meddelande-ljud-windows-10

På så sätt kan du ändra ljud för alla händelser. Följande är listan över några händelser som du kan ställa in ljudet på:

 • Asterisk
 • Kalenderpåminnelse
 • Kritiskt batterilarm
 • Desktop Mail Notification
 • Device Connect
 • koppla från enheten
 • Instant Message Notification
 • Larm för låg batterinivå
 • Ny faxavisering
 • Nytt SMS-meddelande
 • Systemavisering
 • Inkommande samtal och mer.

läsa: Slumpmässigt meddelandeljud fortsätter att spelas.

Spara ljudscheman i Windows 10

ljudscheman

De ändrade ljudinställningarna kan sparas som ett schema och kan ändras efter dina behov. För att spara ändringar som du gjort i händelser, klicka på knappen “” och tilldela ett namn, så att du kan använda det nu eller för framtida bruk. Du kan alltid gå tillbaka till standardljudinställningarna genom att välja alternativet “Windows Default” i avsnittet ljudscheman.

För att stängs av, alla systemljud i Windows 10, väljinget ljud” schema och spara ljudinställningarna som visas på bilden. Detta bör helt inaktivera alla systemaviseringsljud.

DRICKS: Du kan ställa in anpassat meddelandeljud i Windows 10.

Stäng av aviseringsljud i Windows 10

Stäng av aviseringsljud i Windows 10

Förutom systemaviseringar i Windows 10, finns det appar som skickar ljudaviseringar med banners som landar i Action Center. Till exempel skickar applikationer för senaste nyheter toast-meddelanden (banners) tillsammans med ljud när det kommer en del av senaste nytt.

Du kan stänga av aviseringar från dessa appar genom att gå till Appen Inställningar > System > Aviseringar. Använd bara växeln under”Visa appaviseringar” och stäng av den. Detta bör inaktivera alla aviseringar inklusive ljud från installerade Windows Store-appar.

Du kan också begränsa en specifik app från att skicka aviseringar genom att individuellt stänga av appaviseringar med samma inställningspanel. Du kan antingen blockera fullständig avisering från appen eller blockera särskilt “ljud” genom att stänga av alternativet “Spela upp ett ljud när meddelande kommer” – detta resulterar i tysta appaviseringar som i sin tur hopar sig på ditt actioncenter.

För att helt inaktivera alla aviseringsljud för alla appar, flytta reglaget för Visa appaviseringar till avstängt läge.

Relaterade Artiklar

Back to top button