Ryssland: YouTubes sensationella uttalande anklagas för terrorism

Från Ryssland kommer en mycket tung anklagelse mot jätten Montain View, närmare bestämt mot YouTube anklagad för terrorism!

Medieanklagelsen Roskomnadzor mot YouTube

Den ryska striden fortsätter, inte bara på den ukrainska krigsteatern, utan består av ideologier, konflikter och kampen mot information.

Nyligen har sociala nätverk som Facebook och Instagram förbjudits i hela territoriet anklagas enligt Kreml för att ha felinformerat och diskriminerat ryska medier. Även TikTok i samma veva, även om beslutet här kom från företaget och inte från den ryska regeringen, på grund av lagen som dömer upp till 15 års fängelse för spridning av falska nyheter.

Moskvas regering övervakar noga aktiviteter på nätet, på sociala nätverk och populära sajter. Den här gången, under anklagelse, verkar Googles huvudsakliga videodelnings- och visningsplattform vara över.

YouTube anklagas av ryska tillsynsmyndigheter för “terroristisk” verksamhet. Detta kan vara det första steget mot att förbjuda plattformen över hela landet. Roskomnadzor, medieregulatorn, citerad av nyhetsbyrån Interfax, sa: “YouTubes aktiviteter är av terroristkaraktär och hotar liv och hälsa för ryska medborgare.”

Sensationella uttalanden, som sätter plattformens onlineinnehåll under press. För närvarande har ingen detaljerad information erhållits om de punkter som ledde till dessa slutsatser. Det är troligt att besvikelsen kan ha kommit på grund av videor som laddats upp på nätet av utländska användare om konflikten i Ukraina, men för tillfället är det bara gissningar.

Samtidigt kommer ljusglimtar på en eventuell vapenvila, efter förhandlingar mellan parterna. Zelenskij förklarade då: Det är dags för ett möte med president Putin, tiden är mogen ”.

Om du gillade den här artikeln kanske du är intresserad: Clash on Telegram, den tjetjenska ledaren förolämpar Elon Musk: Du är “kvinnlig”

Relaterade Artiklar

Back to top button