Ryssland legaliserar digital piratkopiering mot länder som har sanktionerat det!

En vedergällning mot de tunga sanktioner som infördes mot Ryssland för kriget i Ukraina, digital piratkopiering öppnar upp för nya scenarier.

Ryssland: USA och Europeiska unionen i korset

Kriget i Ukraina kostar Ryssland dyrt i ekonomiska termer, med tanke på det tunga sanktioner utfärdade av USA och EU.

Situationen i Ukraina visar inga tecken på förbättring på marken, men en glimt av ljus kan komma från förhandlingar som hållits under de senaste två dagarna. Konflikten har pågått i 3 veckor nu på bekostnad av män, kvinnor och barn som flyr igenom de humanitära korridorerna.

Biden-administrationen i nära samarbete med Europeiska unionen utarbetas tre delar av förödande sanktioner mot Kreml, med tunga återverkningar för att få tala om en eventuell rysk standard.

President Vladimir Putin har uttalat sig i frågan flera gånger och motsatt sig de vidtagna sanktionerna och dömt dem som olagliga.

Bland de ryska repressalierna finner vi en mycket speciell sådan: digital piratkopiering av musik, filmer och spel relaterade till de länder som har utfärdat sanktionerna är legaliserad.

Ett väldigt speciellt svar som ingen hade förväntat sig. En situation som ska analyseras särskilt med hänsyn till vilka effekter det skyddar att ha mer generellt på det globala internet. Faktum är att det piratkopierade innehållet kan hamna på nätet tillgängligt för hela världen, i händerna på ryska användare.

Utöver detta finns det de som redan funderar på att sätta upp en rysk VPN, för att utföra liknande handlingar utan att ha några repressalier.

Om du gillade den här artikeln kanske du vill ta en titt på: How to Survive a Nuclear War: The Ultimate Guide!

Relaterade Artiklar

Back to top button