Ryssland detonerar en satellit och skapar ett farligt moln av skräp

I morse, den Ryssland har förstört en av dess satelliter med en missilvilket skapar tusentals skräp som sprider sig i jordens omloppsbana, enligt USA:s utrikesdepartement. USA har identifierat mer än 1500 spårbart skräp från händelsen och många tusen mindre skräp som inte går att spåra, säger Ned Price, talesperson för Utrikesdepartementetunder en briefing.

Nyheten kommer mitt i nyheten från den ryska rymdorganisationen Roscosmos att astronauter som bodde ombord på den internationella rymdstationen var tvungna att söka skydd på plats i morse på grund av ett moln av rymdskräp som verkar ha passerat nära stationen, den nödvändiga tiden. ISS för att kretsa runt jorden.

Till en början var det oklart om skräpet som hotade rymdstation kom från Ryska anti-satellit testeller SOM VID. Utrikesdepartementet indikerade helt enkelt att skräpfältet är en fara för rymdstationen.

“”, han sa Pris till journalister. “

Rysslands beteende är oacceptabelt

Men i slutet av dagen, administratören av NASA Bill Nelson har slutligen bekräftat attSOM VID ryska tog faktiskt astronauterna för att ta sin tillflykt på plats. “”, han sa Nelson i ett uttalande a Gränsen. “.”

“, bekräftadeUS Space Command i en anteckning. “”.

United States Space Command övervakade i ASAT test från Ryssland de senaste två åren. I den 2020rapporterade det amerikanska rymdkommandot två tester av teknik ASAT ryskakänd som Nudol.

Relaterade Artiklar

Back to top button