Ryssland: 200 000 rubel NVIDIA RTX 3070 GPU stulen

År 2022 är det en trend att stjäla IT-komponenter. Kom ihåg när vi berättade om den där pojken som, när han försökte gå obemärkt förbi, upptäcktes i tullen med ett överdrivet antal CPU Man och smartphone i kroppen? Här, efter Kina, händer samma historia också i Rysslandmen den här gången är tjuven inte ett och elementen stulen jag är av NVIDIA RTX 3070 GPU:er.

Ryssland: situationen gentemot landet hjälper inte

Enligt vissa ryska källor skulle anställda på ett företag som heter anropat ha försökt stöld av 20 NVIDIA RTX 3070 GPU:er från företagets lager. Allt gick enligt deras planer, men problemet uppstod senare, när de försökte sälja dem vidare.

Upptäckten av Polis skedde tack vare övervakningsvideor, vilket också tillåter spåra tjuvarna. Vad exakt hände? Skurvarna kommer till pantbank, sågs beslagta bytet för att återföras till. Varje kort som stulits (på den svarta marknaden) var bra 200 000 rubel, lika med cirka 1 900 amerikanska dollar eller 1 715 euro. Kort sagt, de anställda skulle ha tjänat 34 000 euro, praktiskt taget en lön.

Det som fick arbetarna att vidta sådana åtgärder var interna tillståndet på den ryska marknaden vad gäller IT-komponenterna. Faktum är att jag GPU priser de har ökat markant som ett resultat av att NVIDIA och AMD lämnat Ryssland. För att inte tala om internationell halvledarkris, vilket har fått lagret av grafikkort att sjunka och deras pris stigit.

Relaterade Artiklar

Back to top button