Ryska rymdorganisationen hackad av Anonymous-anknuten grupp

Anonym

En grupp hackare kallad “v0g3lSec”, länkad till Anonymous, hackade sig in på en webbplats som tillhör Rysslands rymdforskningsinstitut (IKI). Operationen skulle framför allt ha gjort det möjligt att återställa vissa filer som tillhörde Roscosmos, den ryska rymdorganisationen.

I detta fall, och som rapporterats Gränsen, verkar hackarna ha öppnat ett intrång i en av IKI-webbplatsens underdomäner. Vi lär oss särskilt att denna attack skulle ha gjort det möjligt att kompromissa med element relaterade till World Ultraviolet Space Observatory (WSO-UV), ett projekt som liknar Hubble Space Telescope, vars uppskjutning är planerad till 2025.

Data stulen från den ryska rymdorganisationen?

Som nämnts ovan skulle detta hack också ha gjort det möjligt att få tag på data från den ryska rymdorganisationen, delad i form av en Zip-fil av YourAnonNews-kontot på Twitter. Enligt Vice, skulle det finnas handifyllda formulär, PDF-filer och kalkylblad, samt beskrivningar av månuppdrag. Det är dock inte känt om dessa dokument är äkta, specificerar Gränsensom inte kunde vara säker.

Fortfarande offline visade webbplatsen hackad av v0g3lSec ett meddelande som hackarna lämnat till plattformens ryska tjänstemän. Ett ganska otrevligt meddelande som fortfarande kan läsas på en arkiverad version av sajten: “ Heyyy Russian f***… Förlåt… Kosmonauter??… Jag vet inte vad jag ska säga, hitta en bättre hemsida istället för att hota folk med ISS, hört?? “.

Ett meddelande som refererar till spänningarna kring ISS

Som specifierat Gränsen, slutet av meddelandet skulle vara en hänvisning till uttalanden från Dmitrij Rogozin, chef för Roscosmos. Den berörda personen hade ifrågasatt den internationella rymdstationens framtid genom att antyda att samarbetet mellan ryska organ och NASA riskerade att upphöra efter de amerikanska sanktionerna som aviserades efter den ryska invasionen av Ukraina.

Denna datorattack kopplad till Anonymous kommer i alla fall några dagar efter att gruppen hackare förklarat “cyberkrig mot Ryssland”. Sedan dess hade gruppens akolyter särskilt meddelat att de hade avaktiverat styrsystemen för ryska satelliter. Ett tillkännagivande som snabbt förnekades av Dmitry Rogozin.

Om samma ämne:
Massor av mat, experiment och diplomatiska frågor kommer till ISS under de kommande månaderna

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button