Rymdturism: den första besättningen har redan bildats

Inspiration4 är namnet på första flygningen endast för rymdturister som kommer att skjutas upp i omloppsbana i september. För att gå ombord på detta fartyg kommer det att finnas den första “icke-professionella” besättningen i historien. En 41-årig flygingenjör, 38-årig rik entreprenör, 51-årig vetenskapsskribent och 29-årig cancerläkare, är de fyra komponenterna för att göra detta. första rymdturistresan.

Rymdturism, när och var uppskjutningen kommer att ske

Skytteln Crew Dragon, som tillhör Elon Musks SpaceX-projekt, kommer att kretsa runt jorden i tre dagar. Pendeln kommer att vara utrustad med en panoramakupol.

Sju andra civila (icke-astronauter) hade vågat sig in i satsningen tidigare mellan 2001 och 2009. Den första av dessa var redan då en amerikansk entreprenör, Dennis Tito, som han skulle flyga på ISS han hade spenderat hela 20 miljoner dollar.

Den här gången är det den unge miljardärens tur Jared Isaacman, grundare och VD för företaget Shift4Payments. Mannen bestämde sig för att chartra ett helt Crew Dragon-flyg för sig själv och tre andra passagerare, utvalda att representera “mänsklighetens bästa“. Om det är bäst eller inte kan vi inte säga. Utan tvekan kan de fyra elementen definieras som lyckliga och privilegierade.

Hur som helst vad Isaacman menar är att varje besättningsmedlem kommer att representera en av mänsklighetens pelare. Entreprenören kommer att symbolisera ledarskapskeppsläkaren Arceneaux la hoppasbiträdande pilot Proctor la välstånd och missionsspecialist Sembroski la generositet. Uppskjutningen av Insipration4 med Falcon 9-raketen kommer att ske från den historiska plattformen 39A i Kennedy Space Center, Florida, i september. Det exakta datumet är ännu inte bestämt.

Relaterade Artiklar

Back to top button