Rymdresor utan åldrande: viloläge upplevt

Tekniken tillåter oss att gräva in i outforskade territorier, ibland överskrida mycket svaga gränser. USA och Ryssland är bevis på detta. De gjorde nyligen ett avtal om att bygga en rymdstation i omloppsbana runt månen och Mars. För att göra detta är lösningenviloläge, ett koncept som fram till nu alltid varit ren science fiction.

tur och retur resa för Mars, som pågår månader eller veckor, är utmanande. Detsamma gäller resor till månen. Forskare har undrat vad som kan göras för att stanna längre eller för att gå ännu längre och nå ytorna på Jupiter, Saturnus och andra planeter. För så långa avstånd och tider behövs en effektiv lösning för att säkerställa säkerheten för astronauter och experter under uppdrag. Hur kan man säkerställa besättningens överlevnad så länge?

En väg som alltid bara tagits av science fiction är viloläge, nu också omprövat av vetenskapen. Det kan tyckas galenskap för oss, men tekniken ligger så långt före oss människor att den tillåter oss att passera ganska känsliga trösklar. Hibernation är ett område som redan utforskats av vissa företag som t.ex KosmoTech och KrioRus, som med anledning av detta projekt gav liv åt Consortium Space-teknologierna.

Att åka till Mars utan att åldras med en dag: viloläge i rymden är i experimentfasen

För att förverkliga denna idé och detta projekt blir det första steget att skicka biologiskt material, både människor och djur, och andra prover av olika slag, ut i rymden för att testa vad som händer med dessa. organiska delar under viloläge i rymden. I detta tidiga skede gör företagen sin teknik tillgänglig för nödvändiga reparationer om något skulle gå fel med de organiska materialen som kastas ut i rymden.

KrioRus är inte så främmande för denna idé. Företaget har varit involverat i kryokonservering av mänskliga kroppar och hjärnor, hundar, fåglar och katter i flera år. Orden i sig belyser det kryokonservering och viloläge De är inte samma sak. Den första övningen gäller de döda. Den andra är en praxis som är reserverad för de levande för att blockera dess biologiska utveckling, så att den kan startas om när som helst samtidigt som alla dess egenskaper bevaras. En idé som, hur spännande den än är, är utan tvekan kontroversiell.

Relaterade Artiklar

Back to top button