Ryght Tiho ANC recension: prisvärda men eftersläpande brusreducerande hörlurar

Ryght Tiho ANC

Det är inte lätt att hitta en plats på marknaden för brusreducerande hörlurar under 100 euro, särskilt när ett märke
typ Soundcore erbjuder nästan orörda pris-prestanda-förhållanden. En ganska gammal skådespelare och lite av en jävla mästare, Ryght prövar sig ändå på övningen med Tiho ANC (80 euro), som vi testar idag.

Sammanfattning

Genomsnittlig form, men konstiga kuddar

Vi förväntar oss inget mirakel i den här prisklassen, och Tiho ANC-hörlurarna går faktiskt inte längre än våra förutsägelser, även om
vi har redan sett mycket värre.

Konstruktionen är nästan helt av plast (förutom en stålbåge) och märkbart lättare än SoundCore Q30, men har inga egentliga brister. Setet gnisslar visserligen lite i handen, men inget alarmerande. Framför allt är hjälmen helt hopfällbar, vilket är en positiv punkt att lyfta fram.

Ryght Tiho ANC

Komfortmässigt är allt baserat på en vikt/dyna-dualitet. Å ena sidan gör den minskade vikten på Tiho ANC, som visar mindre än 240 gram på vågen, att du knappt känner den på huvudet. Pannbandet är inte det bästa vi har testat, men det är tillräckligt vadderat för att inte störa oss.

Å andra sidan pendlar dynorna mellan ett cirkum-aurikulärt format (runt öronen) och supra-aurikulärt (på öronen). Den inre diametern är extremt reducerad, så att en del av dynorna, även om de är mjuka och tjocka, vilar på öronen. Som sådan påminner Ryght-modellen till stor del om några få Bluetooth-headset från en tid då cirkum-aurikulära referenser fortfarande famlade.

Ryght Tiho ANC

Hörlursanslutningen är ganska enkel, men tillräcklig. Till skillnad från andra nybörjarprodukter har Ryght Tiho ANC ett USB-C-uttag för laddning och har ett Jack-uttag för trådbunden drift.

Ergonomi allt i knapp, inga krusiduller

Ergonomiskt visar Tiho ANC en viss känsla av renhet. Allt är knappbaserat, det finns ingen beröringszon, och naturligtvis ingen optisk sensor (för automatisk paus/uppspelning).

Alla knappar är på kanten av vänster skrov. Om inte ultraintuitivt är kontrollerna ganska lättillgängliga. En knapp + och en knapp låter dig justera volymen och navigera genom spåren (genom att trycka och hålla ned). På/av-knappen används också för paus (ett tryck), eller för att ringa det sista numret i dess historia (två tryck). Slutligen låter ANC-knappen dig växla mellan de olika brusreduceringslägena: ANC på eller ANC av.

Ryght Tiho ANC

I allmänhet är inställningarna helt begränsade, eftersom det inte finns någon applikation. Inget överraskande i detta dock: väldigt få hjälmar under 150 euro drar nytta av sådan lyx. Men även här sticker varumärket Soundcore ut, och om Ryght inte försämrar sig kan det knappast konkurrera. Vi kan åtminstone ge det en enkel och funktionell ergonomi.

Klassisk brusreducering, gammaldags batteritid

Den passiva brusreduceringen (endast kuddar) för Ryght Tiho ANC är redan korrekt, eftersom den inte erbjuder total tystnad. Faktumet att
kuddarna vilar delvis på öronen spelar mycket i denna föreställning. Naturligtvis är det framförallt topparna som påverkas, men mellan och hög mellan gynnar också i mindre utsträckning.

Ryght Tiho ANC

Brusreduceringen är inget exceptionellt, den är faktiskt ganska karakteristisk för vad hjälmar under 150 euro erbjuder. Om den finns har den inget av den tysta bubblan som de utmärkta modellerna lyckas skapa. Det är nödvändigt att totalt räkna med en minskning på 10 dB och ibland 15 dB (max) i bas och mellanregister, på ett ganska regelbundet sätt och, det bör noteras, ganska tidigt i frekvenser.

Men även här har flera aktörer (oftast kinesiska) vänt upp och ner på branschen den senaste tiden: riktigt bra brusreducering har därmed blivit möjlig (30 dB-toppar för Q30) även på mellanklasshörlurar. Ryght-modellen är verkligen inte på denna prestandanivå, speciellt eftersom ett lätt bakgrundsljud alltid hörs i ANC-läge.

Ryght Tiho ANC

Men modellens verkliga tekniska oro, även om man tar hänsyn till priset, förblir dess autonomi. Utan ANC tillkännages detta klockan 16.00, men med ANC sjunker vi direkt till klockan 08.00, en autonomi som även riktiga trådlösa hörlurar lyckas överträffa.

I praktiken är 8 timmars drift mellan två laddningar verkligen möjligt. Detta tillåter därför användning för en dag eller två, men är fortfarande långt från standarden, även för mindre än 100 euro. Åtminstone är produkten användbar via dess uttag, även av.

Observera, konstigt nog, att när hörlurarna anses avstängda kan ANC fortfarande aktiveras (hörlurarna är därför inte riktigt avstängda), vilket verkade kontraintuitivt eller till och med ologiskt för oss.

Hyfsat ljud, med lite dis

Ryght ger ingen indikation på givarna. Kuddarna är uppenbarligen inte utbytbara, vi kan bara anta att det är 40 mm högtalare (standardstorlek för mobilhörlurar).

Ryght Tiho ANC

Här blåser Ryght varmt och kallt, eftersom Tiho ANC blandar en helt tillfredsställande teknisk nivå med en ljudsignatur som, vare sig det är i ANC-läge eller inte, saknar en aning nyans.

Basen är av bra kvalitet och visar en viss rikedom och återhållsamhet. Detta undviker den dåligt kontrollerade betoningen eller rakitis hos många produkter i denna prisklass, och det är redan bra. Tiho ANC kan sakna en liten grund, felet i en något förkortad signatur i den yttersta änden av spektrumet.

Mellanslagen, å andra sidan, beror mycket på reduktionssättet. Utan ANC finns det en viss konsekvens. Rösterna är lite efter, men inget mer. Med ANC är de sistnämnda placerade mycket längre fram, men på ett lite överdrivet sätt. Detta är desto mer sant eftersom den allmänna volymen är förvånansvärt högre i detta läge. Här uppskattar vi därför användningen utan ANC vara mer konsekvent.

Ryght Tiho ANC

Det är lite synd att Ryght utelämnade en del av diskanten, som håller sig för långt bak för att ge riktig skärpa och klarhet när man lyssnar. Det allmänna ljudet lämnar alltid ett slöja över låtarna, vilket kommer att tas emot mer eller mindre väl av användarna. Åtminstone har denna egenskap fördelen att aldrig ge upphov till ett aggressivt ljud.

Ljudet är därför fortfarande ganska mångsidigt, inte fantastiskt detaljerat men redan korrekt för hörlurar under 80 euro. Återigen finns det bra konkurrenter, annorlunda, men smartare inställda.

Pris och tillgänglighet

  • Pris: 79 euro
  • Tillgänglighet: tillgänglig

Ryght Tiho ANC: Clubics åsikt

Enkla och osmyckade hörlurar, Ryght Tiho ANC är ett ärligt förslag, men tyvärr några år efter. Formen är behärskad, ljudet ganska behagligt, men brusreduceringen, och framför allt autonomin, är inte längre på nivån för de få mycket bra modellerna från 2021.

Ryght Tiho ANC5

Mycket enkla och funktionella, Ryght Tiho ANC-hörlurarna är fortfarande lite för gammaldags för att jämföras med de bästa modellerna i sitt slag; detta hindrar inte att det trots allt har vissa fördelar att hävda.

Mest

  • Rätt behagligt ljud
  • Ganska bra passiv isolering
  • Lätt och hopfällbar

De mindre

  • Medelmåttig autonomi
  • mycket lätt ANC
  • Konstiga kuddar

tillverkning6

Ergonomi7

Isolering5

Autonomi3

Ljudkvalitet6

Relaterade Artiklar

Back to top button