Rundade hörn och startmeny bland förbättringarna: här är det uppdaterade Windows 10

Vi är uppmärksamma på de förbättringar som Microsoft kan komma att införa i framtida versioner av Windows 10. För nu vet vi att våruppdateringen kommer att vara väldigt lätt, nästan ett serverpaket och allt driver oss att blicka mot hösten en period som kan erbjuda en uppdatering full av förbättringar.

Förhoppningsvis kommer Microsoft att satsa allt på en stor uppdatering hösten 2021 . Och vi vet inte om vi i den här uppdateringen kan se några av de nya funktionerna som de redan arbetar med med Sun Valley-uppdateringen. Och av allt tittar vi nu på en mobil startmeny för Windows 10, även med vissa ”rundade” hörn och utan hörn.

En stor estetisk förändring

Vi har sett hur gränssnittet kommer att förändras i och med att rundade hörn kommer i menyerna och tillsammans med denna förbättring har vi nu också sett hur en ny mobil startmeny för Windows 10 ser ut. En design där för första gången startmenyn är skild från fältet av applikationer av modulen och vem vet om vi skulle kunna ta den till någon del av skärmen.

Denna nya flytande meny, hämtad från Windows Senaste, erbjuder rundade hörn och avslöjar ett ledigt utrymme mellan den och aktivitetsfältet . Menyn Jump List innehåller också den hörnfria hörnseparationen.

Mjukare hörn med Sun Valley, som allt tyder på att den kommer att lämna bakom hörnhörnen som kommer med Fluent Design, på så sätt återställer en del av utseendet på tidigare versioner av Windows.

Rundade hörn som verkar nå alla delar av Windows ** och även med en ny snabbmeny, även mobil med alternativen när vi använder högerklick, skulle jag också satsa på att överge de vinklade hörnen.

Windows 10 Sun Valley eller vad som helst är detsamma, 21H1-grenen kommer att fokusera på rundade hörn, men det kommer också att finnas förbättringar av funktioner som Aero Shake, en ny batterimonitor eller dedikerade webbkamerainställningar bland annat.

För att se dessa ändringar i Windows 10-gränssnittet men vi får vänta flera månader och innan uppdateringen kommer med 21H1-grenen som ska släppas i vår, för att sedan se hur 21H2-versionen av Windows 10 kommer.

Relaterade Artiklar

Back to top button