RTX Voice: en uppdatering gör att funktionen kan användas på andra NVIDIA-grafikkort

NVIDIA GeForce GTX © NVIDIA

Tills dess logiskt reserverat för RTX-modeller, öppnar RTX Voice, via en uppdatering, till grafikkort
GTX och Quadro.

NVIDIA rullade ut en uppdatering tidigare i veckan som gör att dess AI-drivna brusborttagningsverktyg kan användas på alla märkets grafikkort.

Läs också:
RTX Voice: AI till tjänst för brusreducering hos NVIDIA

Glädjen med brusreducering för alla

Om den senaste versionen av RTX Voice nu är en integrerad del av NVIDIA Broadcast (en uppsättning verktyg inklusive brusreducering och förbättrad webbkamera via IA, för att dölja landskapet bakom dig till exempel), finns verktyget fortfarande i form av mjukvara.

Det är den här gamla versionen, som hittills lämnats åt sidan, som har dragit nytta av en uppdatering som gör det möjligt för alla ägare av ett NVIDIA-grafikkort att dra nytta av den.

Läs också:
NVIDIA: Resizable BAR kan nu aktiveras för RTX 30 Founder’s Edition och de flesta tillverkare

En samhällsdriven insats

Som namnet antyder designades RTX Voice-verktyget från början för att fungera exklusivt med modellerna i RTX 20- och 30-serien. Denna exklusivitet berodde på kraften hos dessa modeller och frånvaron av hårdvaruelement på de andra referenserna. , vilket förhindrade RTX Voices algoritm från att fungera fullt ut.

Entusiasters ansträngningar har dock nyligen gjort det möjligt för verktyget att fungera lika bra på andra modeller av NVIDIA-grafikkort. Med denna officiella lösning är det nu möjligt att använda RTX Voice på vilken modell som helst utan någon ansträngning förutom att ladda ner programvaran från källan som citeras nedan.

Ett bra sätt för många att prova det här verktyget i väntan på de eftertraktade RTX-modellerna, fortfarande offer för en lagerbrist som i bästa fall skulle kunna pågå till i sommar.

Källa: NVIDIA

Relaterade Artiklar

Back to top button