RTX 4080: den nya GeForce skulle visa 340 W på mätaren och skulle skicka GDDR6X med 23 Gbit/s

NVIDIA GeForce RTX © NVIDIA

En ökning av minnesspecifikationerna för den som inte kommer att vara den mest kraftfulla Grafikkort nästa generation från NVIDIA.

Nyheterna följer och liknar varandra lite kring GeForce RTX 4000 vars existens NVIDIA förvisso har bekräftat, men utan att gå in på detaljer. I avsaknad av officiell information vidarebefordrar vi ett nytt rykte.

736 GB/s bandbredd

Ett rykte som för en gångs skull inte rör flaggskeppet i den nya serien, utan dess “second in command” känd som GeForce RTX 4080.

Enligt den oundvikliga kopite7kimi har vissa tekniska specifikationer för grafikkortet reviderats uppåt hos NVIDIA. Istället för GDDR6X-minne på 21 Gbps skulle det alltså vara fråga om att använda chips som klarar 23 Gbps.

Logiskt sett leder denna minnesförändring till en ökning av grafikkortets bandbredd till 736 GB/s mot 676 GB/s tidigare, gränssnittsbussen förblir i 256-bitars. Denna förändring påverkar dock kortets TBP.

TBP – för Total styrelsekraft – är därför inte begränsad till enbart GPU. Den var tidigare 320 watt och kommer nu att utökas till 340 watt. En ökning trots allt uppmätt medan övriga tekniska specifikationer är oförändrade.

Ingen förändring för RTX 4090?

Det är dock viktigt att specificera att dessa precisioner naturligtvis bara är korridorljud. Kopite7kimi har redan regelbundet uppdaterat specifikationerna för NVIDIAs GeForce RTX 4000-kort och allt tyder på att de fortfarande kommer att flytta.

Vi kan också med rätta undra om nästa modifiering inte kommer att beröra modellen ovan, GeForce RTX 4090. Den här har “bara” GDDR6X-minne på 21 Gbps för en bandbredd på 1 008 GB/s tack vare dess 384-bitars gränssnitt.

NVIDIA GeForce RTX 4000 pseudorendering © TechPowerUp

En typ av minne som också används på det yngsta av de tre kort som för närvarande nämns av ryktena, GeForce RTX 4070. Tack vare dess 192-bitars gränssnitt ser detta sin minnesbandbredd begränsad till 504 GB/s .

Slutligen, kom ihåg att NVIDIA för närvarande inte har bekräftat någon av denna information och har inte ens angett ett datum för presentationen av sin nya generation “Ada Lovelace”.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button