RTX 3060-priserna klättrar… även innan releasen

NVIDIA GeForce RTX 3060

Förväntas den 25 februari, den Grafikkort NVIDIAs RTX 3060 är redan föremål för en prishöjning.

Vissa europeiska återförsäljare visar det redan på sin webbplats till priser som är betydligt högre än de som föreslagits av NVIDIA. Om RTX 3060 väntas i Europa den 25 februari runt 330 €, kan verkligheten bli radikalt annorlunda.

Läs också:
GeForce RTX 3060 kommer att lanseras den 25 februari

Embargo-riktlinjerna respekteras inte alltid väl

För att försöka säkerställa att dess nya produkt kommer att säljas till det rekommenderade priset på €330, har NVIDIA implementerat embargoriktlinjer. I princip bör återförsäljare därför hedra de första förbeställningarna till tillverkarens pris.

Dessa riktlinjer följs dock inte alltid till punkt och pricka. Det händer för ofta att återförsäljare drar fördel av den imponerande vurm kring RTX 30XX för att höja sina priser. Vissa återförsäljare avbryter förbeställningar i synnerhet för att tvinga kunder att lägga en ny beställning… till ett mycket högre pris.

För sin del kan NVIDIA tyvärr inte förhindra denna typ av praxis, om det inte längre förser återförsäljare som använder dessa manövrar i framtiden.

Läs också:
Den nya grafikprocessorn för RTX 3060 12 GB visas på bilden: Ampère GA106

RTX 3060s från €330 till €490

Tio dagar före lanseringen av RTX 3060 ser vi alltså redan en viss skillnad mellan det pris som föreslagits av NVIDIA och det pris som visas hos vissa europeiska återförsäljare.

ProShop, till exempel, visar de första RTX 3060-modellerna för €499 och upp till €659. Andra europeiska återförsäljare som PCDiga har till och med tillåtit sig att höja sina priser två gånger inom loppet av en vecka. Förra veckan visades det första priset på RTX 3060 på deras sida för 490€, de visas nu på… 689€.

Om många kunder var förvirrade över skillnaden mellan RTX 3060 och RTX 3060 Ti, kommer denna oanständiga ökning av priset på nästa grafikkort från NVIDIA inte att hjälpa dem: de två produkterna visas nu hos vissa återförsäljare på nästan samma sätt. pris.

Tillgången till instegsnivån i NVIDIAs RTX 30XX-sortiment lär därför visa sig vara mycket saltare än väntat… för den som har möjlighet att utrusta sig med det.

Källa: VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button