Royal Canin: ett företag fokuserat på digital och personalisering, som serverar djur (intervju)

Sammanfattning
  • Intervju med Pierre-Charles Parsy, från Royal Canin

Hunddator © MarlyneArt / Pixabay

Tack vare algoritmer, artificiell intelligens och mer digitalt, erbjuder Royal Canin nya lösningar till sina kunder och deras hundar och/eller katter, mer personliga lösningar. Under en intervju ville Clubic veta mer om denna digitala transformation av företaget.

Vem sa att Royal Canin har blivit föråldrad med tiden? Företaget som grundades av veterinären Jean Cathary 1968, som överraskade av sin närvaro på Viva Technology-mässan i juni, passade på att visa allmänheten (proffs och privatpersoner) att man inte missade övergången till heldigital, snarare tvärtom . Tekniken har inte bara blivit Royal Canins allierade, utan företaget rekryterar också inom denna sektor. På VivaTech hade vi träffat, på våra fyra ben, Pierre-Charles Parsy, vice vd för företagets digitala transformation. Kom för tre år sedan till Royal Canin från IBM Interactive för att ge ny impuls till den digitala accelerationen av denna stora aktör inom djurhälsa och näring, det är han som övervakar dess digitala förnyelse. Intervju.

Intervju med Pierre-Charles Parsy, från Royal Canin

Pierre-Charles Parsy Royal Canin © Alexandre Boero för Clubic

Clubic: Den första frågan är lite grov, men utan reflektion, sådär och utan att det är nedsättande, när vi placerar Royal Canin bredvid Viva Technology, frågar vi oss själva, “varför?” Så just Pierre-Charles, varför?

Pierre-Charles Parsy : Det är en bra fråga. Royal Canin är ett företag som skapades för 53 år sedan av en veterinär, Jean Cathary, som var belägen i södra Frankrike, i Camargue. Han hade upptäckt att näring kunde vara djurets första medicin. Han hjälpte till att rädda en schäfer som led av återkommande eksemproblem och näring fick honom att behandla. I utvecklingen av Royal Canin har företaget med tiden insett att det verkar mer och mer i ett ekosystemformat, där det finns veterinärer, uppfödare, härbärgen, specialiserade butiker, djurälskare eller akademiker, och passionerade ägare av en hund eller en katt, som behöver koppla ihop.

“Digital hjälper till att skapa en personlig relation med den här ägaren”

Denna anslutning kan göras fysiskt, men digital kan vara ett sätt att tillföra en ytterligare dimension av anslutning. Detta är anledningen till att Royal Canin under flera år har påskyndat den digitala omvandlingen av sin koncern för att erbjuda alla dessa spelare fler tjänster där tekniken spelar en mycket stark roll, eftersom vi till exempel kan hjälpa en uppfödare att hantera den dagliga verksamheten som han har i faserna av reproduktion, adoption, stöd i början av ett djurs liv med dess nya ägare etc. Digital kommer att hjälpa till att skapa en personlig relation med den här ägaren.

Men denna förvandling, och detta är anledningen till vår närvaro här, vi kan inte uppnå den genom att enbart stå på vår sida. När du är en lite företagsgrupp och 53 år gammal, finns det ett behov av en liten kick bakifrån för att återuppta dig. Nystartade företag och externa tekniska partners som kommer för att återuppfinna våra marknader och våra industrier, vi har tagit beslutet att ta ombord dem med oss, att arbeta med dem för att ständigt återuppfinna sig själva och uppfinna en bättre värld för alla hundar och katter.

Vad innebär egentligen arbetet som bedrivs med de start-ups och partners du pratar om? Om vi ​​var tvungna att ge exempel?

Det första exemplet visar oss hur datavetenskap och hur de matematiker och statistiker vi arbetar med idag har gjort det möjligt för oss att skapa unika näringslösningar. Vi lanserade nyligen Royal Canin Individualis, som är grunden för en inlärningsalgoritm som vi har utvecklat, som gör att veterinärer kan diagnostisera rätt näring för varje katt och varje hund.

“Vår Royal Canin Individualis-lösning är baserad på en inlärningsalgoritm som vi har utvecklat (….) Vi har modellerat data med algoritmen (….) för att tillverka skräddarsydd näring anpassad för katter eller hundar.”

När du går till din veterinär har din hund sin egen ålder, ras, livsegenskaper och eventuellt patologier eller riskfaktorer. Vi har därför modellerat alla dessa data med algoritmen som gör att vi kan tillverka skräddarsydd näring anpassad för katter eller hundar. Vi har arbetat med nystartade företag som är specialiserade på datamodellering.

Det andra exemplet på tekniskt samarbete är det med företaget Blücare, som har utvecklat en lösning för att upptäcka och övervaka urinproblem hos katter, som är små kapslar som läggs i kattens kull och blir blåa i kontakt med närvaron av blod i urin. Detta tillåter lika mycket att informera ägaren om ett problem som han inte insåg som att underlätta uppföljningen av veterinären.

Royal Canin Individualis © Royal Canin

Så här pratar vi om maskininlärning ?

Ja, absolut, vi är förstås artificiell intelligens. Algoritmen har nu testats i tiotusentals olika näringsreceptsituationer, genom att göra kliniska studier i 3 år, för att säkerställa att algoritmen är tillräckligt tillförlitlig för att genom en veterinär rekommendera rätt näringslösning. Förutom att samarbeta med veterinärer har vi förbättrat den digitala plattformen så att de enkelt har möjlighet att ange egenskaperna, den data som behövs för att köra denna algoritm.

Hur rapporteras uppgifterna av veterinärer?

Det är relativt enkelt. Mekaniken måste ta mellan 1’30” och 3’00” för att en veterinär ska kunna lägga in informationen som sedan kommer att absorberas av vår algoritm, som sedan gör det möjligt att göra näringsförslaget. Algoritmen har fortfarande potential för förbättring. 30 % av den data vi samlar in på ett djur användes för att göra denna modell. Så föreställ dig potentialen för finess och precision som fortfarande är tillgänglig för oss.

“Fullstack-utvecklare tenderar inte att tänka “Jag ska jobba på Royal Canin imorgon.” (….) Det vi vill visa är att Royal Canin erbjuder möjligheter till utveckling, professionell utveckling för talanger som vi behöver idag.”

Vilket budskap vill du förmedla till allmänheten?

Det är tre budskap vi vill förmedla. Den första är att vi har ett uppdrag att göra denna värld till en bättre plats för varje hund och varje katt, eftersom de gör vår värld till en bättre plats. Det andra budskapet är att för att göra det måste vi också förändra vårt sätt att arbeta, och för det har vi ingått dessa partnerskap med nystartade företag, i djurens tjänst. Och det tredje elementet är att allmänheten också är potentiell talang i en teknologisk värld som inte nödvändigtvis är kompatibel med Royal Canin när du är designer, datavetare eller utvecklare. Full stack-utvecklare tenderar inte att tänka “Jag ska jobba på Royal Canin imorgon.” Det vi vill visa är att Royal Canin erbjuder möjligheter till utveckling, professionell utveckling för de talanger vi behöver idag, inom erkända branscher inom företaget, i en digital fabrik som vi startade för 3 år sedan, med ett team som designar, utvecklar och distribuerar digitala plattformar runt om i världen och i en miljö kring passionen för djurhälsa.

hundkatt © Free-Photos / Pixabay

Om jag läser mellan raderna finns det en rejäl vilja att utvecklas och vi kan säga att Royal Canin rekryterar inom detta område och söker livskrafter?

Absolut, och det är vad vi förmedlar på sociala nätverk och dedikerade webbplatser. Vi vill stärka våra digitala team. För tre år sedan, när jag kom, fanns inte det här laget. Vi är nu mer än fyrtio på sätet. Vi har också en digital community runt om i världen, som har vuxit enormt, med drygt 250 personer. Vi fortsätter att leta efter talanger: digitala arkitekter, produktägare, Scrum Master, datavetare och ingenjör, vilket är jobb som inte fanns för 5 år sedan i koncernen och som nu är kärnan i systemet.

“Djursektorn har precis börjat sin digitala transformation, som imorgon kommer att öppna upp för flera användningsområden”

Hur gick det, på VivaTech, för Royal Canin? Överväger nyfikenheten?

Vår närvaro skapar positiv nyfikenhet, eftersom människor ser parallellen mellan människors hälsa och det införlivande som det kan finnas på djurs hälsa. Det som verkligen förvånade oss är att det finns många nystartade företag som i slutändan är ännu mer relaterade till våra bekymmer, till exempel arbetet med att skapa en personlig relation med konsumenten. Feedbacken är oerhört positiv, eftersom vi är det första företaget i världen kopplat till husdjurssektorn som kommer in i teknikvärlden, vilket öppnar för enorma möjligheter, eftersom detta är en sektor som precis har börjat sin digitala transformation. , som kommer att öppna flera användningsfall imorgon.

Är inte denna ankomst på digital också ett sätt, någonstans, att kämpa mot nya lösningar, särskilt förmedlade av dropshipping-plattformar
och influencers, med ibland osmakliga produkter? Med andra ord, är det ett sätt att etablera sig, på i synnerhet sociala nätverk, som en lösning, som ett trovärdigt varumärke i allas och i synnerhet den unga allmänhetens ögon?

Jag tror att Royal Canin i 53 år verkligen har satt näring i hjärtat av hälsan och välbefinnandet för varje hund och katt, med ambitionen att återuppfinna sig själv. Teknik, digital och data har blivit viktiga komponenter i vår transformation.

Vi kan tydligt se att vi måste fortsätta att hjälpa våra historiska partners, djurproffsen, eftersom de ser en hel rad saker hända i deras bransch, i deras miljö, vilket kan ifrågasätta dem. Information som cirkulerar på nätet, som inte nödvändigtvis är vetenskaplig och som inte alltid kontrolleras eller stämplas av den veterinär som gjort studier och vet vad som är bra eller inte för djuret.

Vår roll är att hjälpa dessa aktörer att utrusta sig med digitala lösningar, som Royal Canin Individualis, som vi pratade om tidigare, och som är en lösning som ingen annan kan erbjuda. Personalisering är också mycket viktigt. Allt detta bär oss på daglig basis.

Relaterade Artiklar

Back to top button