Rolls-Royce vänder sig också till elbilen med Silent Shadow

Rolls Royce

Tillverkaren Rolls-Royce tillkännager i sin tur en första 100% elektrisk modell som kommer.

En helt ny nollutsläppsbil som kommer att svara på det söta namnet “Silent Shadow”. Så brittisk!

Läs också:
Audi avslöjar sin plan att utveckla snabbladdningscentraler för elbilar

En 100 % elektrisk Silent Shadow på Rolls-Royce

I händerna på BMW-koncernen, som redan i stort sett påbörjat elskiftet, presenterar tillverkaren Rolls-Royce i sin tur sina projekt vad gäller elektrifiering. Detta kommer att inkludera en helt ny modell, 100% elektrisk därför, och som bör vara tillgänglig före slutet av decenniet.

En ny nollutsläppsmodell som kommer att kallas Silent Shadow, uppenbarligen med hänvisning till Silver Shadow-modellen, en särskilt emblematisk modell av märket, tillverkad mellan 1965 och 1976 för den första versionen, och från 1977 till 1980 för den andra.

För Rolls-Royce var det uppenbart att byta till 100 % elektrisk, och det kommer inte att rubba varumärkets koder och krav. ” Elektrifiering passar varumärket Rolls-Royce perfekt, den har vridmoment, den är supertyst. Vi är inte kända för bullriga motorer och avgasljud, och det är ett stort plus. förklarar varumärkets vd, Torsten Mueller-Oetvoes.

I dagsläget har tillverkaren inte avslöjat det minsta kännetecken angående denna framtida Silent Shadow, och det kommer förmodligen att behöva vänta några år till innan man kan upptäcka något nytt (och konkret) angående denna första elbil signerad Rolls-Royce. De senare bör komma i eftergifter senast 2030.

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button