Robotik, teknisk innovation kan revolutionera logistiksektorn

Robotvärlden kommer säkerligen att tillåta en radikal förändring av hur vissa aktiviteter bedrivs, inklusive de som rör logistik. Användningen av tekniska verktyg kombinerat med autonom navigering och artificiell intelligens de formar leverantörskedjan genom att göra radikala förändringar.

Enligt den nya IDTechEx-rapporten med titeln “” är det möjligt att analysera vissa aspekter av utvecklingen av denna sektor. där Marknadsundersökningar belyser tekniska och regulatoriska faktorer som påverkar den framväxande mobila logistikrobotindustrin.

Som ett resultat av aktiviteter som materialhantering, materialplockning, långdistansdistribution och sista mils leverans de kan delegeras till robotteknik. Ett tydligt exempel kan vara leveranser som görs genom automatiserade styrda fordon (AGV). Detta är aktiviteter som redan befinner sig i analys- och utvecklingsfasen men under de närmaste åren kommer de att representera normalitet.

Mobil robotik blir mer och mer central i logistikbranschen för att optimera processer i försörjningskedjan

En annan möjlighet kommer från helt autonom leverans utförd av drönare. Inom detta decennium kan tekniken bli sådan att den medför en radikal förändring kopplad till en ny kvalitetsstandard.

Robotsektorn upplever så hög tillväxt att den lockar till sig investeringar värda miljarder dollar. Nystartade mobilrobotar växer fram i en otrolig takt och de mest lovande företagen har köpts av jättar som t.ex. Toyota, Amazon, Teradyne, Apple och ABB.

Den strategiska betydelsen av mobil logistikrobotik, enligt IDTechEx, kommer att tillåta marknaden att nå häpnadsväckande siffror. Marknadens omsättning den förväntas nå och överstiga 300 miljarder dollar år 2042. Som ett resultat kommer sektorn att bli allt mer central i expansionsplanerna för alla företag som verkar med en strukturerad försörjningskedja.

Relaterade Artiklar

Back to top button