Robothunden Spot gör mer än att dansa i den här nya annonsen från Boston Dynamics

Spot © Boston Dynamics

Vi hade låtit den berömda Spot-roboten vicka i virala videor.

Den här gången introducerar Boston Dynamics den nya stjärnan i en video med titeln ” ingen tid att dansa “. Det framhäver inte längre bara dess rörlighet, utan dess nya funktioner.

AI, färgbilder och en mer praktisk surfplatta på programmet

Medan Spot har testats för tjänst inom bland annat militären och brottsbekämpning, tar den nya videon inte dessa hänsyn. Spot visas utföra en rad uppgifter i en industriell miljö.


För detta är roboten utrustad med fem kameror som producerar bilder nu i färg. Denna utrustning kan hjälpa honom att kartlägga miljön i 3D och fånga nyanser mer subtilt.

Spot har också en NVIDIA Jetson Xavier NX-modul, som drivs av en sexkärnig ARM-processor och en dedikerad GPU, som gör att den kan bearbeta AI snabbare. Den är även utrustad med 5GE, vilket kommer att göra datadelning enklare. Rajant Kinetic Mesh Radio Kit, som inkluderar tre fristående mesh-radioapparater, gör det möjligt för honom att skapa ett anslutningsområde på upp till 60 000 m2 handla om.

Robotkontrollerna kommer också att bli bortskämda med en ny 8-tums Samsung-surfplatta, med 8 timmars batteritid. Användare av den ledade Spot Arm, som gör att de kan greppa eller lyfta föremål, kommer att utrustas med en mer praktisk surfplatta som kan innehålla en joystick och knappar.

En robot på 75 000 dollar

Roboten började officiellt säljas för två år sedan i USA för “kommersiell och industriell” användning (därav det höga försäljningspriset). De nya funktionerna som nyligen introducerades förbättrar användarupplevelsen väsentligt.

Spot bör främst ägnas åt övervakningsuppdrag. Roboten kan gå till platser som är fientliga mot människor, som radioaktiva zoner eller till och med platser för naturkatastrofer. Det kan hjälpa att söka efter människor till exempel. För resten bör Boston Dynamics avslöja nya verktyg när nya funktioner läggs till.

Om samma ämne:
Följ Spot, robothunden, i hans vaktdräkt för ruinerna i Pompeji!

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button