Robothundar testas för att kontrollera USA:s gränser

Det ser ut som en film men det är verklighet, i USA pågår ett test för gränskontroll genom Robothundar.

Där robothundar är utplacerade

För tillfället är de det testade i El paso i Texas. Eftersom detta är en torr och ogästvänlig miljö, tror man i framtiden att kontroll är lämpligare att anförtro den nästan helt till robotar eftersom de inte lider av den yttre miljöns förhållanden.

För närvarande tjänar de bara som stöd för militära gränskontroller.

Det saknades inte kritik åt sidan av icke-statliga organisationer, såsom den icke-statliga organisationen American Civil Liberties Union som definierade detta test som en barbarisk anti-invandrarpolitik.

I USA har hemliga bidrag alltid varit en källa till heta debatter, kom bara ihåg att Trump (republikanskt parti) hade för avsikt att bygga en gränsmur mot Mexiko (betald av mexikaner). Det verkar som att även under demokraternas administration, med Biden, har uppmärksamheten på försvaret av gränserna inte minskat alls, utan har förstärkts med investeringar i tekniksektorn som i detta fall.

Vem producerar denna högteknologi?

Moderbolaget är Ghost Robotics. Fördelen med robothundar är att de genom att ha lemmar kan ha god rörlighet på ojämnt underlag, där en anordning på hjul eller spår inte skulle kunna marschera effektivt.

Modellen som används på fältet är Ghost Vision 60. Dessa plåthundar är strax under 80 cm långa, med en räckvidd på nästan 12,5 km bort och 3 timmar i blandad aktivitet.

Nvidia har genom Xavier-plattformen designat programvaran, som tillåter autonoma rörelser eller med fjärrkontroll.

Robotarna väger 32 kg och kan lastas upp till 9 kg, med diverse utrustning som vapen, nattsensorer och andra prylar.

För tillfället finns det inga nyheter om tester utförda på fältet med riktiga vapen, men det kommer definitivt inte att saknas testlaboratorier.

Relaterade Artiklar

Back to top button