Robothundar i rymden, här är det nya NASA-projektet, Au-Spot

Robothundar att utforska rymden. Detta är det nya projektet som NASA och med vilken du kanske vet lite mer om Mars. Det är om Au-Spotnågra robotfordon utrustade med “fyra ben” som borde skickas till den röda planeten för att analysera den och ta reda på mer.

Au-Spot: NASA:s nya robothundar för att utforska Mars

Den amerikanska rymdorganisationen har slagit sig ihop med företaget för att genomföra ett ganska ambitiöst nytt projekt. Vi pratar om Au-Spot, det vill säga robotfordon med “fyra ben” och därför väldigt lika hundar. I verkligheten är dessa enheter i huvudsak en ny version av Spot, som är en robotutforskare som tidigare gjorts av Boston Dynamics. För att särskilja de nya robothundarna från de tidigare är det denna gång närvaron av många sensorer och mjukvara på nätverket som gör att de kan utföra ytterligare nya funktioner. Detta gör att de nya Au-Spots kan utforska Mars yta, kartlägga den och mycket mer.

För att göra dessa enheter ännu mer effektiva finns det en ny teknik inuti dem som kallas Lidar. Den senare, med hjälp av både artificiell intelligens och rörelse-, visuella och termiska sensorer, kommer att tillåta robothundar att analysera miljön runt dem och att särskilja vilka objekt som kan vara användbara att analysera. All insamlad data kommer sedan att skickas till forskare på vår planet via ett kommunikationsformulär. För tillfället genomför NASA några tester på jorden, men de första resultaten är ganska uppmuntrande.

Relaterade Artiklar

Back to top button