Robothundar att patrullera gränserna? Det är inte Black Mirror utan USA

Robothund © Ghost Robotics

USA vill sätta in robothundar vid sin gräns mot Mexiko. Eller när svart spegel kommer lite närmare verkligheten.

United States Department of Homeland Security meddelar att dess tull- och gränsskyddstjänst nu kommer att använda robothundar för att övervaka landets sydvästra gräns, som delas med Mexiko.

Fientliga miljöer för människor

Enligt pressmeddelandet kommer användningen av dessa fyrbenta maskiner att göra det möjligt att omfördela en del av sin personal till andra verksamheter. ” Södra gränsen kan vara en ogästvänlig plats för människa och djur, och det är just därför en maskin kan briljera där. kommenterade Brenda Long, chef för avdelningen för vetenskap och teknik.

Det aviserade målet är att delegera uppgifter som kan vara farliga för dessa robotar för att undvika mänskliga förluster, i ett område där ett stort antal illegala varor passerar: människohandel, narkotika, smuggling, skjutvapen och till och med massförstörelsevapen. .

Dessutom är terrängen inte särskilt lämplig för människor, mellan öknar och berg med extrema klimatförhållanden, hög värme och hög luftfuktighet.

Terrängrobothundar

Robothundarna produceras av företaget Ghost Robotics. Du kanske redan har hört talas om det i våra spalter eftersom vi nyligen rapporterade till dig att detta företag hade utrustat sina robothundar med vapen som kan skjuta upp till 1 200 meter i mörker tack vare en optisk zoom på upp till 30x och en värmekamera .

För de specifika behoven av gränsövervakning har Ghost Robotics utvecklat en ny version av sina fyrbenta robotar. Med en vikt på 45 kilo styck kan de korsa alla typer av naturlig terräng, inklusive sand, stenar och kullar, samt konstgjorda miljöer som trappor.

Ghost Robotics förklarar att det är viktigt för robotar att ha “ben” (i det här fallet snarare ben) för att vara så mångsidiga, spårbaserade rörelsesystem är mycket mer begränsade.

Källa: US Homeland Security

Relaterade Artiklar

Back to top button